PCOs kismamák, ti meddíg szedtétek a metformint a terhesség alatt? Milyen mennyiségben?
Az én orvosom azt javasolta,hogy a terhesség legvégéig szedhetem akár,sőt mindenképpen úgy szedjem.Az előző terhességnéál még a 12. hétig kérte,de azt mondta,hogy ez a jelenelegi álláspont,hogy végig lehet és kell szedni.
Minden jót Neked,egészséges kisbabát!
Én is szedtem végig, csökkentett adagban, 850 mg-os tbl. 2X1/2 volt az adag. Most már 11 hós a kisfiam és még mindig így szedem, azt mondta a dokim, hogy így fenn tudjuk tartani a normális állapotot és nem rosszabbodik a PCOS. Hiszek neki, mert sok év után amikor felírta a Met-et, az első hónapban összejött a babánk.
Kedves utolsó, szerintem ha szedted volna ezt a gyógyszert, valószínűleg nem alakult ki volna a diabetes, de ezt utólag biztosan nem lehet mondani. Én végig vigyáztam a szénhidrátbevitelre is, ennek is köszönhetően nem híztam sokat, szülés után kevesebb kiló voltam mint előtte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!