Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Császár után tényleg elvileg...

Császár után tényleg elvileg alapból kellene, hogy vérhígító injekciót adjanak, akkor is, hogy ha nincs semmi komplikáció? Ti kaptatok?

Figyelt kérdés
Meglepődve olvasom most a neten, hogy úgy látszik, erre nincs egységes álláspont Magyarországon, és kórháztól függ, hogy kell-e adni vagy nem.

2012. jún. 5. 00:53
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

Magyarországon sokszor akkor se adnak, ha elengedhetetlen lenne.

Nagymamám többszöri trombózissal a háta mögött, csípőprotézis műtét után nem kapott. Trombózis is lett a vége a mulasztásnak, immáron negyedszer.

Egyébként én úgy tudom, hogy császár után normál esetben nem indokolt. Veszélyes is lenne akkora vérzés mellett.

Ha pl. Leidenes vagy, az más. Akkor kell.

2012. jún. 5. 02:30
 2/19 anonim ***** válasza:
De igen. Minden műtét után adnak. Én is kaptam a SOTE I.
2012. jún. 5. 06:44
 3/19 Tóth Bernadett2 ***** válasza:
Én is kaptam, külföld.
2012. jún. 5. 07:26
 4/19 anonim ***** válasza:
Nem mindenhol adnak 2008-ban uzsokiban nem kaptam, 2011 Sote 2-n kaptam! Ott azt mondták h kell hogy kivédjék a trombózist mert folyamatosan egyre többen kaptak trombózist császár után
2012. jún. 5. 08:18
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Igen, kellene. Van rá egységes álláspont, ill. ajánlás: sectio után 15 napig indokolt heparinizálni, komplikációktól függetlenül.

Ennek ellenére marad el sok helyen, amely döntés káros következményeivel sajnos orvosként már találkoztam is. Ritkán van gond, de ha van, akkor rendkívül súlyos.

2012. jún. 5. 08:39
 6/19 anonim ***** válasza:
Az elsőnek írnám, hogy nem adni veszélyes, a szülés utáni vérzést ez nem befolyásolja.
2012. jún. 5. 08:40
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként a leggyakoribb szövődmény a sinus thrombosis, azaz az agyi vénák elzáródása. Tipikusan császzármetszés után, vagy terhesség alatt (ehhez hajlam is kell) alakul ki, egyre fokozódó, a betegek szerint elviselhetetlen fejfájással. Ehhez később, ahogy nő a nyomás a koponyaűrben, egyre több tünet társul. Mondanom sem kell, hogy életveszélyes állapot.

No, nem írok többet, mivel volt "szerencsém" olyan beteggel találkozni, aki nem kapott kezelést csm. után, és sinus th. alakult ki nála, ez mondhatjuk, hogy a vesszőparipámmá vált. Rendkívül fontos az a pár nap Clexane.

2012. jún. 5. 08:45
 8/19 anonim ***** válasza:
Kecskeméten szültem, én is kaptam!
2012. jún. 5. 08:46
 9/19 anonim ***** válasza:

Debreceni Klinika,kaptam!

6 hét Clexan injekció...

2012. jún. 5. 09:48
 10/19 anonim ***** válasza:
Én szegeden szültem, nem kaptam ......
2012. jún. 5. 09:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!