Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi a véleményetek azokról a...

Mi a véleményetek azokról a kismamákról, akik nem szednek magzatvédő vitamint?

Figyelt kérdés
Őszintén megmondom,én nem szedek.Orvossal egyeztetve,ő sem ajánlotta.Vérképem tökéletes,babám egészséges.Magnéziumot és folsavat szedek az elejétől,20.héttől vassal kiegészítve.Ezen kívül sokkal jobban odafigyelek az étkezésre,jobban mint valaha.Sokan lehurrognak mert nem szedem egyik manapság "divatos" magzatvédőt sem :(

2012. jún. 3. 20:05
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
70%

Lehet keresni a mesterséges vitaminokban az okokat (eért kell természetes anyagokból ,megfelelő eljárással készült készítményt szedni nem sajnálva rá a pénzt), de érdemes megnézni mellette a környezet változásait, hogy mennyivel patogénebb, teratogénebb környezetben élünk évről évre, sokkal inkább ez az oka az allergiás megbetegedéseknek és az, hogy nincsenek meg a szervezetben sejtszinten a védekezéshez szükséges elemek.

A terhesség előrehaladtával bizonyos vitaminok kiegészítése nehezen megoldható, külön kellene vizsgálni, ami bonyolult és drága folyamat, nem beszélve arról, hogy az A, D, E, és a K vitaminon kívül a vitaminok vízben oldódnak és a felesleg kiürül a szervezetből. Nem tudom hallottál-e a Liebig féle minimum elvről? A vitamin, ásványi anyag és egyéb elemek (aminosavak stb) úgy tudnak csak hasznosulni, ha a felszívódásukat segítő párjuk jelen van....Tehát: az elemek a hordó dongái, ha egy donga alacsony, ami a hordóban van kifolyik... Nem én találtam ki, egyetemi szervetlen kémia és takarmányozástan.

Az pedig eleve téves feltételezés, hogy egy beteg baba a vitaminok miatt marad meg, nincs az a vitamin, kiegészítő, amivel vissza lehetne tartani egy terhességet. Sokkal inkább egy beteg baba állapota visszavezethető egy-egy tápanyag hiányára...

36 hetes kismama

2012. jún. 7. 11:20
 22/25 anonim ***** válasza:
81%

20-as, hatalmas ostobaságokat írsz.

Ha egy baba nyitott gerinccel születne a folsavhiány miatt, az nem természetes kiválasztódás! Az szimpla folsav hiány, amit nagyon könnyen lehet orvosolni.

Ennyi erővel ha valaki évekig nem megy napra és mondjuk angolkóros lesz, akkor az is haljon meg, mert ha elég erős lenne akkor bírná a vitaminhiányt? Gondolkodj már egy kicsit! Ha te nem szedsz vitamint ezzel kockáztatva a saját és a babád egészségét, az a te dolgod, jogod van hozzá, de nem tömd tele idiótaságokkal más kismamák fejét!

2012. jún. 7. 11:33
 23/25 anonim ***** válasza:
0%
22-nek a válaszom: az én idiótaságom a két egészséges felnőtt gyerekem(20 és 22 évesek, akik kórházban sem voltak mostanáig!!!) ... köszönöm a megtisztelő címet, én tapasztalaról írtam és nem holmi agymosott áltudományokról. nyugodtan tedd amit mondanak, én a szivemre és az ösztöneimre hallgattam, amit nem bántam meg. ennyi, majd 20 év múlva térjünk erre vissza. boldog babavárástkívánok innen a múltból ahol még nem zombik éltek... ja és nyugodtan pontozzatok le mégegyszer :)
2012. jún. 7. 18:39
 24/25 anonim ***** válasza:
70%

23-as!

Ne haragudj, de ez az utolsó hozzászólásod is egy nagy sületlenség. Lett 2 egészséges gyereked. És? Mondta itt valaki, hogy aki nem szed vitamint annak biztos beteg gyereke lesz? Szerintem ennek épp az ellenkezőjét próbáltuk magyarázni. A többség vitamin nélkül is egészségesen születik meg, igen. De attól még igenis van néhány rendellenesség, ami kialakulhat különböző vitaminhiányok következtében. Ez tudományos tény. Ha nem tetszik, akkor is.

2012. jún. 7. 21:45
 25/25 anonim ***** válasza:
100%
23-as, azért vagyunk különbek az állatoknál, mert nem ösztönlények vagyunk, hanem gondolkodunk. Így született meg a tudomány, tudod, az a kis izéééé, amit te ledegradáltál és, amit mások olyan sokáig tanulnak, hogy műveltek legyenek és felelősségteljesen tudjanak döntéseket hozni. Neked is ajánlom figyelmedbe a művelődést, mint olyat!!!!!!Az is ellentmondás, h korábbi kommentedben hiányoltad a tudományos alátámasztást, h miért is szükségesek a vitaminok, nos az egyik kedves kommentelő megadta neked, erre te azt is ledegradáltad, "áltudomány"-nak nevezted. Majd végül közölted, h te ösztönszerűen döntöttél gyermekeid sorsáról. Szerencséjük volt, valószínűleg jó genetikai adottságokkal bírnak. Ettől még egy gondolkodó ember normálos esetben nem az ösztöneire hallgat egy ilyen kérdés eldöntésekor.
2012. jún. 11. 00:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!