Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi a véleményetek a terhesvita...

Mi a véleményetek a terhesvitaminokról és magzatvédőkről? Mindenkinek szedni kell? A doki dönti el?

Figyelt kérdés
Azt hallottam meg a tapasztalatom is az hogy akik szedték a magzatvédő és a terhes vitaminokat, azoknak igen nagy babájuk lett és már bocs a kifejezésért de olyan nagy "víz fejük" lett a babáknak...és a kismamák is jobban híztak. Erre mondta az egyik ismerősöm h ő nem fog szedni ilyen magzatvédőket mert azoktól lesz olyan hatalmas és nagyfejű a baba....igaz ez?

2012. márc. 29. 10:08
 1/10 anonim ***** válasza:

Ez hülyeség!

Mondom ezt úgy,hogy én nem szedtem semmit,csak folsavat. Változatosan étkeztem, minden eredményem jó volt, így a dokim sem javasolta.

De a barátnőm pl. végig szedte, 40. héten 2500 grammos babája lett. Szóval nem lett nagy!

2012. márc. 29. 10:14
 2/10 anonim ***** válasza:
Nekem a doki javasolta ( Femibiont szedtem), és úgy, hogy első harmadban minden nap, utána "ritkítottam", de ez már az én döntésem volt. Nem lett vízfejű vagy túl nagy a babám, viszont egészséges, mint a makk:) Mindenképpen orvost kérdezz meg erről, ne a városi legendáknak dőlj be.
2012. márc. 29. 10:16
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Ez hülyeség! Az összes barátnőm szedett valamilyen terhesvitamint és egyiknek sem lett nagy babája és egyik sem lett "vízfejű".

Én is szedem a 7. héttől, és végig szedni fogom, ártani nem ártok vele. Olyan változatosan nem lehet étkezni, hogy minden szükséges vitamint és ásványi anyagot megkapjon a szervezet.

Nővérem nem szedett semmit, mégis egészséges kislánya lett.

Szerintem mindenki maga dönti el, hogy szedi e vagy sem.

2012. márc. 29. 10:24
 4/10 anonim ***** válasza:
71%

A magzatvédő multivitaminok csak fokozzák az étvágyat, ezért lesznek tőle nagyobb babák... Ha odafigyelsz arra, mit eszel, akkor nem lesz nagy a baba!

És igenis szükség van rájuk, mert igaz, hogy mi is felnőttünk valahogy, de a mi korunkban vannak nagyon durva növényvédő szerek, sugárzások, és rengeteg teratogén ártalom...

2012. márc. 29. 10:25
 5/10 anonim ***** válasza:
89%
Az első gyerekkel nem szedtem terhesvitamint (akkor még csak az Elevitet nyomatták ezerrel), mert nem akartam, hogy óráisbaba legyen. De megbántam, mert ugyan egészséges volt, viszont csak 2,73 kg-mmal született, így nem ártott volna. A második terhességnél (ikerterhesség volt) onnantól szedtem a Gravidát majd a Laedyvit-et (Gravidától hánytam), amikor megtudtam, hogy terhes vagyok. Viszont a babáim koraszülöttek lettek és kis súllyal születtek (1400 és 1300 grammal). Isten tudja, lehet ha nem szedek vitamint még kisebbek lettek volna. A véleményem egyébként az, hogy ártani nem ártanak és bizony születnek úgy is óriásbébik, hogy anyuka nem szed semmilyen vitamint. Szerintem ez alkatfüggő is lehet.
2012. márc. 29. 10:26
 6/10 anonim ***** válasza:
Szerintem elég minden másnap szedni, én amikor pár napot kihagytam akkor kívántam a gyümölcsöt (egy-ültömben 6 narancsot képes voltam megenni, kívántam a kivit, gránátalmát stb.) Amikor szedtem akkor nem kellett se zöldség, se gyümölcs. Jó pénzt jelent különben a gyógyszergyártóknak.
2012. márc. 29. 11:13
 7/10 anonim ***** válasza:

a legjobb magzatvédő vitamin a sok zöldség, gyümölcs. ha ez nem megoldható, pl.télen, akkor jobb szedni vitamint.

dokim szerint a legfontosabb a teherbeesés előtti 1 hónapban szedni, hogy stabil vitamin készlet legyen a szervezetben.

1.babával 2 naponta szedtem, 2.babával ősztől mostanáig naponta, már nem szedem, hanem piacon gyűjtöm a vitaminokat.

2012. márc. 29. 11:23
 8/10 anonim ***** válasza:
előtte meg az első 12 hétben mindenképp jó szedni, az alatt nem lesz belőle vízfejű szörny, utána meg ha már megtette a hatását a folsav és nincs nyitott gerince stb, akkor meg vagy tudod magadról, hogy változatosan és egészségesen étkezel, tehát nem kell semmi vagy tudod azt, hogy azt eszel, amit sikerül (mint én) és inkább beszeded, bár hozzáteszem én is ritkítottam kb a 28. héttől, mert onnantól már inkább csak hízik a baba és kevésbé van minőségi fejlődés (vagy ami van, arra meg nem a vitamin hat)
2012. márc. 29. 12:19
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :) akkor nem feltétlenül fogja az orvos javasolni hogy végig szedni kell...sok gyümölcs és zöldség mellé :) akkor valóban igaz hogy ez igazából alkat függő :)
2012. márc. 29. 12:23
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy tévhit, hogy a vitamintól óriásbabák lesznek. Ahogyan sajnos az is tévhit, hogy a "sokzöldséggyümölcs" elég. Persze, lehet étkezéssel is bevinni mindent, de sajnos kevesen étkeznek olyan változatosan, hogy kiváltsák vele a magzatvédő vitamint. Nem csak a zöldség és gyümölcs a lényeg, pl hetente többször kellene halat enni, szerintem ezt kevesen teszik meg.

Egyébként én a terhesség előtt is, és aztán a terhesség alatt végig szedtem a vitamint, minden nap, a babám 2150 grammal született, és nem volt koraszülött.

2012. márc. 29. 20:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!