Kismamik! Ti, hogy álltok a válsággal? Nem viseli meg a családi kasszát? Hogy tudtok megélni?
Szia! Hát igen... Hasonló cipőben járunk. Én 31. hétben vagyok, most adtam fel a csekkeket és a táppénzem nem volt elég rá. A férjem 12-13 órát dolgozik, én itthon kuksolok(magas vérnyomás). Kajára is alig futja! A babának mi nem is tudtunk új cuccokat venni, minden turiból meg bolhapiacról van.
DE! Engem tudod, mi vigasztal? Van házunk, olcsó autónk, és nemsokára lesz egy gyönyörű kislányunk. Még ha a gatyánk rá is megy, de ez mind a miénk! Mi még jókor léptük meg, most biztos nem vennék sem házat, sem autót!
Aztán majd csak lesz valahogy!
Szia!
Mi is hasonló helyzetben vagyunk.Annyi különbséggel,hogy van munkahelyem,de táppénzen vagyok itthon.Lakáshitel nálunk is magas (60ezernél tartunk) sőt a kocsira is sokat kell költeni mert a párom vidéken dolgozik.Próbálok spórolni ezen-azon de nehéz.Sok gyümölcsöt és tej terméket kellene enni,de azokra már nem mindig futja.Majd csak lesz valahogy, a picurnak próbálunk majd a lehetőségeinkhez képest mindent megadni.Ha őt majd a karomban tarthatom akkor minden gondot elfelejtek.
Boldog babavárást kívánok!
34 hetes
Sajnos nálunk is hasonló a helyzet... én itthon vagyok tp-en, a férjem nekem is napi 12-16 órát dolgozik, azért h fel tudjuk adni a csekkeket és a lakáshitelünk is felment 80 E Ft-ra :((((( eléggé elkeserít. Próbálok én is spórolni, sajnos nekünk sem futja mindig gyümire, pedig tudom h kell.... alig vártam már h legyen dinnye... erre olyanok az árak... még jó, h anyuéknál tudok meggyet és barackot szedni, most azokat eszem... de közbe meg lelkiismeret furdalásom van, h babának ennél több mindenre lenne szüksége.
Pont ma beszéltük a férjemmel, h a fogadott orvosunknak szánt 50 E Ft-tot levesszük 40-re, és azt is annak függvényében kapja meg, h mennyit lesz velünk szülés közben és utána hogy fog velünk törődni.
Ti ezzel az "orvosnak pénz dologgal" hogy vagytok?
Szia!
Hónapról-hónapra élünk és én ezért még 40ezret sem adok a dokinak, mert szerintem felesleges. Nélküle is el fogja végezni a munkáját. Nekem lesz szülésznőm és orvom is, így mindkettő kap 15-15 ezret. Gondold el, ha minden napra jut nekik csak 1 szülés, akkor hogy élnek! Nekik biztos nem kell választaniuk a csekkek befizetése vagy élelem között!
Én így nézem a dolgokat... Nekünk nagyobb szükségünk van arra a pénzre, az én férjemnek is nagyon kétes a munkahelye, lehet jövő hónapban már nem lesz...csak az Én táppénzem...
Szóval nem könnyű.
Üdv!
39+1 km
Nálunk a férjem fele annyit keres, mint tavaly. (teljesítménybérben van, és most nehéz teljesíteni.)
Nekem csak a GYED van. Így a tavalyi bevételünk volt 250 ezer, most 150 ezer lett. A férjemmel így is siralmas, amit művelnek a munkahelyén. A főnöke egy idióta, nap mint nap megalázza, aztán mondja, hogy tök jól lehet vele szórakozni, mert neki GYED-en van a neje, úgysem mond fel. Néha attól félek, hogy össze fognak verekedni. Már mondtam, hogy mondjon fel, de akkor tényleg éhen halnánk. 1 év múlva még rosszabb lesz, mert akkor már csak a GYES-t kapom, bölcsibe meg nem vették fel a gyereket, mert ugye vidékiek vagyunk, meg egy gyerek van, és nem vagyok egyedülálló.
Na, az vigasztal egyedül, hogy nekünk nincs lakáshitelünk. De hogy télen a 60 ezer ft-os gázszámlát miből fizetjük ki, azt nem tudom.
Én tgyá-on vagyok, ami kb annyi mint fizum volt, de az égészében elmegy a rezsire, kocsirészletre és egyéb havi kadásokra.
A párom vállakozó, őt meg nem fizetik ki, tetemes kintlévősége van.
Lassan a félretett pénzünket (anyősék adták, azzal a kikötéssel, hogy tegyük bankba) fogjuk felélni.
Hogy uténa mi lesz nem tudom, eléggé rossz a hangulatom.
sziasztok.
nálunk is szörnyű a helyzet.
gép: 350.000.-, 2 autó 100.000.-, internet :7000.-, tv: 2400.-, telefonszámlák (2): 30.000.-, személyi kölcsönök :50.000.-, lakás: 70.000.-, ügyek: 2.000.000.- (4 részletben, még 3 van hátra), és ezen felül a két diesel autó tankolása (10-12 l-t esznek) plusz még aa kaja. És egy hónapja nem dolgozik a gép, ami 900.000-et keresett, meg nem is fizettek időbe meg ilyenek, mindig csúsztatni meg lobbiznunk kell.amik vannak kilátásban pénzkereset, az mind hosszútávú, tehát 1-2 év múlva lesz belőle vmi.addig a túlélés, a párom vállalgat el munkákat és az üzlettársa is belead mindent! de ez a válság kiforgat mindenkit, nem néznek emberszámba, a kifizetéskor "csak úgy" levonogatnak és nem fizetik ki.én 1x fogok most még tp-t kapni, aztán jön a gyed, abból is a legtöbb, mert úgy vagyok bejelentve.
de hál'istennek babakocsi, kiságy, ruhák megvannak(vettünk is, innen is onnan is), és a kis házikónkat sem vihetik el a fejünk fölül, a kocsijainkat is most fogjuk lecserélni, mert a napi 5000.- vagy több tankolást nem lehet bírni, egyszerűen fölösleges, az a pénz most máshová kell.nagyon megszorítjuk most magunkat, de majd csak lesz vhogy!!! a lényeg h a pici kislányunk makkegészséges kis örökmozgó és hamarosan kibújik! már annyira várjuk őőőőt!!!
31 hetes kismama
én csak kicsivel kapok kevesebbet, de amúgy is kevés volt a fizum, a páromnak meg nagyon rosszul megy a saját vállalkozás, nehéz megélni. A fizumat van, hogy egyben neki adom üzemanyagra, aztán ő meg feketemunkázik annyit, hogy a napi betevő meglegyen. Ezen kívül lakásrészletünk van, és havonta 225 ezret(!) költünk cégre: telefonszámla, kocsilízing, adó állam bácsinak, stb.
10 hetes vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!