45 évesen érdemes-e még szülni?
Nagyban függ a körülményektől. Van-e már, vagy ő lenne az első gyerek? Mennyire adottak az anyagiak? Hitel van-e? És még rengeteg hasonló kérdés van.
Van, akinek az idegei nem biztosan bírnák.
gondolj bele, mire 10 lesz, te már 55....mire ő érettségizik, te 65...
első baba lenne?
"Érdemes"?
Érdemes olcsón ruhát venni, meg jó pénzen nyaralni menni.
A gyerekvállalást nem tartozik az "érdemes" vagy "nem érdemes" Kategóriába.
Ha az a kérdés, mernék-e még gyereket vállalni 45 évesen, akkor valószínűleg nem a válasz.
Esetleg akkor, ha még nem lenne gyerekem, és egészségileg rendben lennék teljesen, és lelkileg inkább 30-nak érezném magam, és nem 45-nek. És a leendő apa sem a 60-hoz lenne közel, hanem a 40-hez.
Én nem szülnék már 45 évesen.
Én amit tapasztaltam a környezetemben,akik 35 körül szültek mind gond volt náluk.Pedig 10évvel fiatalabbak.Az egyiknek koraszülött lett,a másiknak is előbb jött a harmadik meg 38 éves kb a 30hét körül lehet és már 1 hónapja biztos kórházban van.
Nekem 1 kislányom van.Szeretnénk még egyet,de mindenképpen 35 előtt fogok még szülni.Az fölött már biztos nem szülnék.
Ezt mindenki döntse el maga. ha a körülmények hozták így akkor első baba lenne én megpróbálkoznék vele, de ha van már gyerekem akkor nagyon megfontolnám, de valószínű megkockáztatnám. Igaz sűrűbben kell orvoshoz járni, és nagyobb eséllyel lesz beteg a megszületendő baba.
Mielőtt szeretnél megpróbálkozni vele akkor konzultálj mindenképp egy orvossal hogy ő mit ajánl.
Mama 45 évesen egyszerre volt terhes a a legnagyobb lányával, mindkettőjüknek fiúk született, 2 hónap különbséggel.
Nagynéném terhes lett 42 évesen, volt már egy 16 éves lánya, megtartotta, most 15 éves a lány. Mind ketten egészségesek, annak ellenére hogy későn szülték őket!
Nagynéném és mama sem bánta meg, hogy ilyen korban gyereket vállalt! Maminak már minden gyerekének családja van, unokák, déd unokák, örül hogy a fia vele lakik, öregségére nam maradt egyesül, nem kell a nagy lakást egyedül fenntartania, nagynéném is ezen a véleményen van, a nagyobbik lánya kiment külföldre dolgozni, 3-4 havonta jár haza, így ott a kisebb, akivel foglalkozhat, sőt besegít már az üzletben.
Dolgoztam külföldön, babysitterként, és nagyon sok családnál volt az anyuka 40-50 közötti, a nagy gyerekek 15-20 évesek. És volt kicsi 2-3 éves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!