Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti mit szólnátok, ha 35...

Ti mit szólnátok, ha 35 hetesen tudnátok meg, hogy elutazik nyaralni az orvos kb.3 hét múlva?

Figyelt kérdés

Egy barátnőm babát vár és most tudta meg 35 hetesen, hogy a doki megy nyaralni és emiatt javasolja neki, hogy indítsák meg előbb a szülést, kb a 38-39 hét fordulóján.

Váltani már baromi késő, de persze az ügyeletes dokit is választhatná vagy akkor befekszik hamarabb és megindítják. Tény, hogy csak kb két héttel jönne hamarabb, ami amúgy természetes esetben is benne van a kalapban...

Engem megdöbbentett , én a 32. héten vagyok de nagyon számítok a dokimra, ha nyaralna az még nem lenne baj, csak elvárom, hogy erre az esetre bízzon rá másra és ne a babát igazítsuk az ő nyaralásához (hálapénzéhez)

Mi a véleményetek?

2012. máj. 31. 17:26
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
50%
Durva kicsit, de ha nagyon ragaszkodnék a dokimhoz, akkor lehet belemennék, hogy 2 héttel előbb szüljek.
2012. máj. 31. 17:29
 2/20 anonim ***** válasza:
50%

Háááááát, elég fura, de én most úgy érzem, belemennék.

Nem akarnék az ügyeletesnél szülni, mivel végig egy dokihoz jártam/járok, így nála is szeretnék szülni majd.

2012. máj. 31. 17:35
 3/20 anonim ***** válasza:
100%

Na én pont az ilyen aranyos húzásokért nem fogadnék orvost!

Még nem várok babát,de barátnőmmel ugyan ez volt!Járt egy dokihoz aki túl mézes mázos volt vele!Persze egy alkalom 10 ezer körül volt +ez +az!Vittek neki többször a vizsgálati díj mellé ajándékot is,hogy milyen hálásak a kedvességért!Szóval jó sok pénzt ott hagyott aztán a doki szülés előtt két héttel jelentette be hogy megy nyaralni úgy a napokban!Barátnőm kisírta a lelkét,mert ő meg nagyon parás és az életét is rábízta volna erre a parasztra!Ugye a pénzről meg nem is beszélve!Szóval az ő példájával élve és ezzel is és még ezer ilyennel; köszi de nem kell fogadott doki!A gyerek nem marad bent se így se úgy,nem mellesleg én úgy tudom a szülésznő az aki pesztrál egész végig nem a doki!Hát ha valakinek pénzt adnék az a szülésznő lenne!

Biztos vannak kivételek és rendes orvosok de a legtöbb ha tél ha nyár otthagy és megy szépen a pénzedből nyaralni/telelni!

Én a barátnőd helyében nem válogatnék már,az ügyeletesre bíznám magam és ha kedves inkább neki adnék pénzt!

2012. máj. 31. 17:41
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon haragudnék magamra, hogy eddig is fizettem az orvosért. A szülésem pedig természetes úton indulna meg, az tuti. Ne haragudjatok, de milyen világ ez? Az orvos akkor vág/szúr/indít amikor ő ráér? Na, ha valaki is azt meri mondani, hogy ez jó a babának..... Úristen, szegény barátnőd, megértem ha szomorú.
2012. máj. 31. 17:42
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

Ezt jó lett volna, ha a dokija előre közli, ez nem valami fair!!!

Én még 22hetesen rátértem, hogy szeretnék vele szülni, és akkor mondta, hogy augusztus utolsó két hetében szabin lesz, nem biztos, hogy nála szülök, de majd ajánl valakit maga helyett, aki hasonló elveket vall, mint ő!

Ettől függetlenül én a barátnőd helyében nem indíttatnám meg a szülést, hagy maradjon bent az a pici, amíg a természet jónak ítéli!!!

Természetesen ez az ő döntése, ha amúgy is programozott császárt akart, akkor vágjon bele!

Én biztosan nem tenném! De ahogy írtam ez az ő döntése! :)

28hkm

2012. máj. 31. 17:44
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

nagyon haragudnék. az én orvosom egyébként még az elején dierkt megnézte, hogy mikor megy szabadságra, hogy jó legyen mindenkinek.

én akkor már inkább az ügyeletes orvosnál szülést választanám, vagy megkérném, hogy hozzon össze egy másik orvossal.

2012. máj. 31. 17:44
 7/20 A kérdező kommentje:

a szülésznőt illetően mondjuk köszi a tippet, mert végülis azt is lehet, hogy ahhoz ragaszkodik, őt ajánltat a dokival, majd bejelenti, hogy viszlát dokibá, helló szülésznő és ügyeletes orvos

Engem nem az zavaran, hogy nyaral, hát neki is kell, okés, csak akkor ne akarja a kecske+ káposzta dolgot, bízzon rá másra aki korrekt és akkor annak adom a hálapénzt, nem?

2012. máj. 31. 17:45
 8/20 anonim ***** válasza:

Hát itt nem tudom hányan szültek mert indították, de egyébként is fáj a szülés, hát még így.Engem indítottak és megakartam halni konkrétan...de azért mert már nem volt jó a babám szívhangja!!!Csak leszögezném.

Meg egyébként csak gratulálni tudnék ehhez..én egyrészt ezért nem fogadtam dokit.Ügyeleten is gyönyörűen elláttak, és nem aggódtam ilyeneken.

Ezért beleszólni a természet rendjébe???Ez aztán az igazi szemétség.

Gondolom eddig is sok pénz volt ami a zsebébe csúszott, és nyaralásnál elfér még amit a szülésért kap.

Hát ne haragudjatok, de meg is érdemli az aki fogad..egyrészt aki nem fizet már hátrányba van, és le van szarva!!!Másrészt nem egyszer volt még amikor 1. terhességemet éltem, hogy simán otthagyta a doki a rendelését (kb 30 kismamát minimum), csak mert szült a betege, aki tejelt neki..tök jó érzés volt köszi..

2012. máj. 31. 17:49
 9/20 anonim ***** válasza:
én biztos, hogy nem indíttatnám meg.... jöjjön a baba amikor akar, a doki meg kapja be, hogy ilyenkor szól. az én dokim az elején megmondta, hogy kb akkor megy nyaralni, mikor szülnék, sztem így tisztességes.
2012. máj. 31. 18:02
 10/20 anonim ***** válasza:

Nekem nem volt fogadott dokim és terhesgondozásra is sztk-ba jártam.Egy szavam se lehet.A terhesgondozáson is nagyon rendes volt a doki és a kórházban is rendesek voltak.Én a barátnőd helyében nem indíttatnám meg előbb.Hadd jöjjön az a baba mikor jönni akar.És lehet hogy addig pont haza is jönne a nyaralásból a doki mire megindul a szülés,túl is hordhatja a babát.Nekem is a 42.héten indítottak.Ha meg mégis megszülne még a doki nyaral akkor az ügyeletes doki is el fogja látni.

Nekem is van egy ismerősöm ő is magándokihoz járt terhesgondozásra,havi 10000Ft-ot ott hagyott neki mert úgy e egy hónapban 2x is hívta.Míg én havonta 1x mentem.A lényeg mégis ügyeletes dokinál szült.Ezt se nagyon értem,akkor mi értelme volt a magándokihoz járni?

A baba ugyanúgy megszületik,akár magándokinál akár ügyeletesnél.

2012. máj. 31. 18:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!