Második/többedik terhességnél mennyire tudtatok odafigyelni?
Olyanokra gondolok,hogy pl 1,5 éves fiam után bekapom például az almamaradékot, amit már természetesen ő leejtett a földre(persze bent).Vagy minden nap járunk homokozóba,játszótérre,persze odafigyelek, na de azért teljesen más mint mikor vele voltam terhes...
Elsősorban igazából azért kérdezem,mert 11 hetes vagyok, a védőnő mondta, hogy ha akarom akkor nézessem meg a toxoplazmát a vérévtelen.Én meg agyalok, hogy kérjem-e.Mert ha már átestem akkor nincs gond, viszont ha nem akkor félek, hogy nagyon aggódni fogok ezután....
Kisfiam tegnap is megtalált egy macska vagy kutya kakit a homokban, persze egyből lefertőtlenítettem a kezét,meg az enyémet is, de mivel panelban lakunk egyszerűen nem tudom vele megtenni, hogy nem viszem le...
köszi...de akkor nektek is mennek a napok úgy mint eddig?tehát játszótér, fagyizás,stb úgy, hogy annyira nem figyeltek a dolgokra mint pl első gyerekkel?
Mert mondjuk nekem is az van, hogy sokkal kevesebb időm van agyalni a dolgokon, ez most mégis betette a bogarat a fülembe...
3.babát várom, nem vagyok védett toxopl. ellen sajnos. Minden terhesség elején megnézték vérvétellel (tb alapon).
Különösebben nem izgatom ezen magamat.
Nem eszem nyers húst, megmosom a zöldséget, gyümölcsöt, sokszor mosok kezet. Mást nem tudok tenni.
Én is túrom a homokot a gyerekeimmel a játszótéren naponta kétszer és imádom. Valahogy eszembe se jutott nem homokozni. Itt is vannak macskák (panelban lakunk amúgy, a telepen sok macska van).
Én csak bízom benne, hogy nem lesz semmi bajom most sem, harmadikra. Eddig minden oké, 21 hetes.
De azért érdemes megnézetni a toxo-t.
Érdekes, mert nekem kérdés nélkül csinálták mindig ezt a vérvételt.
köszi utolsó!
szerintem mondjuk van esély rá, hogy átestem rajta,mert kiskoromban egész nap a földet túrtuk.
Én is figyelek, kezet mosok mindig,de azért mégis más mint mikor az első babát vártam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!