Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyan mondjam meg nekik,...

Hogyan mondjam meg nekik, hogy hagyjanak békén egy kicsit?

Figyelt kérdés

Keresztfiamék családjáról van szó...a keresztfiam 11 éves,a kisöccse 8. Én 34 hetes terhes vagyok.

Télen,mikor influenzásak voltak a gyerekek,az anyjuk elhozta őket hozzám egy délutánra,nem tudtam hogy betegek,nagyon féltem tőlük,nehogy elkapjam,nem győztem főzni a citromos teát nekik.

Aztán a kisebbik elkapta az iskolában a tetüt,akkor is hozzám hozta az anyja,mostam a fejét fél délután.

Most a legújabb,hogy reggel itt vár rám a ház előtt nagyobbik gyerek bárányhimlősen,hogy feljöhessen hozzánk.Meg se kérdezték,hogy én voltam e himlős.

És azt kérdi az anyjuk,mikor jöhetnek hozzám a gyerekek(MINDKETTŐ)nyaralni egy hétre.

Mindenhol elájulok ebben a melegben,alig élek,első babás leszek...nincsenek rám tekintettel

2009. jún. 29. 19:06
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Épp most meséltem a férjemnek,azt mondta beszél a nő férjével.Hát...ez nagyon durva
2009. jún. 29. 19:35
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Én is félek sokszor megmondani, ha valami terhes a számomra. De megtanultam, hogy muszály nemet mondani, mert különben saját magamat teszem tönkre és ez esetben a kisbabáét is... Próbáld egy kicsit viccesen visszavágni neki, hogy "nem is tudtam, hogy babamegőrző van nálunk" vagy " szerintem a nagymami sokkal jobban tudna rájuk vigyázni" valami hasonló dologgal próbálkozz, mert akkor nem lesz a gyerekek miatt sem lelkiismeretfurdalásod....

Együtt érzek veled, mert én is sokáig ilyen cipőben jártam....

Üdv: 6. hetes kismami

2009. jún. 29. 19:35
 13/20 A kérdező kommentje:

Sajnálom is őket,mert a keresztfiam most 3 éven belül elveszítette mindkét nagymamáját,és tavalyelőtt pedig a 10 hónapos kistestvérét.(beteg volt)

Ezért is nem értem miért hozza ide a betegeket az anyja...

A kisfiút nehéz volt kirángatni a befordulásból.

2009. jún. 29. 19:48
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Ne legyel szegyenlos. Nem leszel modortalan ha kerek-perec megmondod nekik hogy nem jon ossze a nyaralas. Gondolom eddig mikor szo volt rola, nem merted elmondani neki amit igazabol gondoltal, mert nem akartad megbantani. Gondolj a picidre es hidd el, o is eszhez fog terni, megerti!
2009. jún. 29. 20:00
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Szia, én csak azt nem értem hogy az anyukájuk miért hozzád küldi őket ha betegek? Nem az ő dolga lenne rendbetenni, ápolni őket? Vagy nem szereti őket? Nekem ez magas... A gyerekek biztos szeretnek téged és te is őket, de azért van amire nemet kell mondanod mert a saját kis pocaklakódnak is szüksége van rád. Nem értem mi baja annak a nőnek, nagyon fura...
2009. jún. 29. 20:09
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Most legelőször is magadra és a babádra kell gondolnod. Az oké, hogy sok mindenen ment át a két gyerek és sajnálod őket meg minden és máskor bizonyára szívesen vigyázol rá, de ha már a saját anyjuknak nincs annyi esze, hogy ne vigye oda hozzád, akkor nektek kell felvilágosítani!

Nem akarlak elijeszteni, de a barátnőm anyukája épp várandós volt a kistesóval, mikor bárányhimlős lett a barátnőm. Igaz az anyuka már átesett rajta, de mégis valamit elkapott tőle és a a kisbaba egyik szemével gondok voltak. Gyakorlatilag mű szemet kapott, mert olyan problémák lettek. Nem azt mondom, hogy mindenkivel ilyesmi történik, de egyértelműleg megmondták neki, hogy ez a bárányhimlő miatt volt. Szóval gondold meg... Meg inkább jobb félni...

2009. jún. 29. 20:36
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Így, hogy leírtad a keresztfiad kistesója meghalt, így már értem, hogy miért ilyen veled az anyja. Ő képtelen feldolgozni, hogy neked egy egészséges babád lesz és mindenféleképpen ártani akar neked, hogy neked se legyen jobb. Sürgősen távolítsd el őket, mielőtt valami nagyon komoly betegséget zúdít rád és a kisbabádra! Állj a sarkadra, mert friss anyukaként jobb már most elkezdened. Szükséged lesz erőre a jövőben a gyereked érdekében. Hát nem ő a legfontosabb? Legyenenek nyugodtak a keresztfiaid, te meg majd ápolhatod a megfertőződött kisbabádat??? Én bizony elküldeném őket ezekre a hetekre jó messzire, te meg készülődj és pihenj a szülésre!!! Az erő legyen veled! :-)
2009. jún. 29. 21:40
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Szióka

gratula a keresztfiad anyjának,h valaki ennyire ne legyen tekintettel rád kétgyerekes anyaként!Mintha nem tudná miröl is szól ez az egész!14évnél kisebb gyerekeket meg kimondottan kirülnünk kell,most és ha már kint van a pici akkor se látogassanak

nehogy már ne tudja máshoz vinni a gyerekeit nyaralni!Gondolom nem vezetsz szállodát....

élvezd a várandóságot és ne velük törödj most,hanem csakis magaddal és a te kincseddel

oldaj meg az anyjuka felügyeletet ahogy akaraj,de téged most hagyjon békén,nyugodtan közöld vele,h nem vagy gyerekmegörzö

2009. jún. 29. 22:58
 19/20 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm,hogy ennyien válaszoltatok!

Igazatok van...ideje a sarkamra állnom,biztosan fog is sikerülni,ha velem lesz a saját kisbabám.Értük mindenre képesek vagyunk!

2009. jún. 30. 10:54
 20/20 anonim ***** válasza:

SZia!

Végig olvastam ki mit írt.És mindenkinek IGAZA van.Szerintem is direkt csinálja és az irigység dominál nála.A másik dolog meg az hogy milyen anya ha a betegségben is te ápolod,a tetűt is te mosogatod a fejéből,himlősen is odaküldi őket na meg még hogy nyaralni mikor épp elég "gondod" van....ez a pofátlanság teteje.Mért neked kell ezeket megcsinálni?Csak azért mert az egyik a keresztfiad?Na neee.És ő akkor mit csinál hogy ennyire nincs ideje a gyerekeire?Szerintem sűrgősen el kell egy kis időre távolítanod őket.

Sol szerencsét!

Üdv. 20 hetes km.

2009. jún. 30. 13:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!