Mikor lesz vége a rosszullétnek?
7 hetes terhes vagyok és egész nap nem szűnő hányingerrel és émelygéssel küzdök! Ég a gyomrom is mellé! Ez lesz a 2. babánk. Már ideges is vagyok ez miatt, hogy nem múlik el, persze ezt a 3 éves kisfiam nem érzékeli, mert vele mindíg nyugodtan, szépen beszélek.
Az első terhességemnél nem volt ilyen, ezért nincs tapasztalatom...
Keveset eszem, hogy nehogy hányjak is...
Általában a 12. héten szűnik meg ez a panasz. Sajnos van amikor tovább tart. Én egészen a 15. hétig émelyegtem, hányingerem volt, annyira hogy csak feküdni tudtam egész nap. 22 héten múlt el a hányás is. Amit az első válaszadó írt, az nagyon okos ötlet, próbáld betartani! Mást a dokik sem tudnak mondani. :-)
Üdv: 28 hkm
12-13. hét körül
(Nekem az első terhességnél volt ilyen, kislányom lett, barátnőmnek a második terhessége volt pont ilyen, ő pedig most fogja megszülni a kislányát. Kíváncsi vagyok nálad hogy lesz. Én most 25 hetes vagyok és kisfiút várunk, egyáltalán nem voltak rosszulléteim a terhesség elején.)
Nekem is hányingerem volt, a 8. héten volt a legrosszabb, akkor én is elkeseredtem nagyon!!
A 12. hét után pedig mintha elvágták volna!
Az idő alatt nekem a narancslé vált be, meg a keksz, de csak ideig óráig!
Ja és nem biztos, hogy ha hányingeres vagy lány lesz, nekem kisfiú a pocaklakóm! :)
Boldog babavárást!! :)
27hkm
Én félidőig így voltam, hányni nem hánytam 1* sem, viszont semmi nem esett jól, bármit is ettem. Ezután iszonyú jobb oldali borda és háttájéki fájdalmam lett+gyomor, kiderült, hogy epehomok, ezek is mérséklődtek a 32. hét körül, azóta savam van és ég a gyomrom.....Szerencsés, aki pár hét rosszulléttel megússza, nekem nem ment, egészségesen táplálkozom, korábban semmilyen panaszom nem volt.
35 hetes kismama
Szia!
Ezeket idd: citromos víz (cukor nélkül), vagy két szelet gyömbérgyökeret 2 evőkanál kamilla virágzattal forrázz le, hűtsd ki és szobahőmérsékleten fogyaszd: nyugtatja a gyomrot, vagy egyél egy kocka csokit, vagy egyél gyömbéres kekszet, ahogy az előttem is mondták. Piciket egyél, gyakran, ne egyszerre sokat, mert 1 kihányod, 2 gyomorsavat csinál. Pótold a folyadékot, szép lassan kitapasztalod, hogy mi marad meg benned. Próbálj meg B6 vitamint magadba tartani, elsőre lehet, hogy nehéz lesz, de ne add fel!
Van akinek a 12. hétre múlik, van aki a harmadik trimeszterig folyamatosan émelyeg, esetleg hány, mindenki más.
Ne légy ideges, nem tesz jót! :)
Kerüld az erős illatokat, szagokat: parfűm, erős fűszerek, mint a fokhagyma, fahéj, tárkony, stb, mert ingerlik a gyomrod.
Lassan moss fogat, van akinél a fogmosás is előhozza az émelygést.
Gondolj bele, hogy minden "rossz", ami veled történik, mind azért van, mert egy új életet növesztesz a hasadban, és most áll át a szervezeted arra, hogy egészséges kicsid legyen! A pozitív gondolkodás nagyon sokat segít!
Kitartás, már nincs sok hátra és élvezheted a más állapotot!
SZép babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!