Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikor lesz vége a rosszullétnek?

Mikor lesz vége a rosszullétnek?

Figyelt kérdés

7 hetes terhes vagyok és egész nap nem szűnő hányingerrel és émelygéssel küzdök! Ég a gyomrom is mellé! Ez lesz a 2. babánk. Már ideges is vagyok ez miatt, hogy nem múlik el, persze ezt a 3 éves kisfiam nem érzékeli, mert vele mindíg nyugodtan, szépen beszélek.

Az első terhességemnél nem volt ilyen, ezért nincs tapasztalatom...

Keveset eszem, hogy nehogy hányjak is...

2012. máj. 25. 21:13
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
El fog múlni, én már nem emlékszem pontosan, de talán az első trimeszter erről szólt. Jól teszed, hogy piciket eszel, keksz (gyömbéres) nagyon jó, kora reggel, még az ágyban fogyaszd el, utána kelj fel. B6 vitamin is jó az émelygésre, ha nagyon "elfajulna", kérd a nőgyógyászod tanácsát, engem az elején még kórházba is akartak ezzel a problémával küldeni.
2012. máj. 25. 21:16
 2/14 A kérdező kommentje:
Két hét múlva megyek hozzá. ha addig nem szűnik semmit, szólok neki.
2012. máj. 25. 21:21
 3/14 anonim ***** válasza:

Általában a 12. héten szűnik meg ez a panasz. Sajnos van amikor tovább tart. Én egészen a 15. hétig émelyegtem, hányingerem volt, annyira hogy csak feküdni tudtam egész nap. 22 héten múlt el a hányás is. Amit az első válaszadó írt, az nagyon okos ötlet, próbáld betartani! Mást a dokik sem tudnak mondani. :-)

Üdv: 28 hkm

2012. máj. 25. 21:36
 4/14 anonim ***** válasza:

12-13. hét körül

(Nekem az első terhességnél volt ilyen, kislányom lett, barátnőmnek a második terhessége volt pont ilyen, ő pedig most fogja megszülni a kislányát. Kíváncsi vagyok nálad hogy lesz. Én most 25 hetes vagyok és kisfiút várunk, egyáltalán nem voltak rosszulléteim a terhesség elején.)

2012. máj. 25. 21:40
 5/14 A kérdező kommentje:
Legyen igazad..:))
2012. máj. 25. 21:50
 6/14 anonim ***** válasza:

Nekem is hányingerem volt, a 8. héten volt a legrosszabb, akkor én is elkeseredtem nagyon!!

A 12. hét után pedig mintha elvágták volna!

Az idő alatt nekem a narancslé vált be, meg a keksz, de csak ideig óráig!

Ja és nem biztos, hogy ha hányingeres vagy lány lesz, nekem kisfiú a pocaklakóm! :)

Boldog babavárást!! :)

27hkm

2012. máj. 26. 07:29
 7/14 anonim ***** válasza:

Én félidőig így voltam, hányni nem hánytam 1* sem, viszont semmi nem esett jól, bármit is ettem. Ezután iszonyú jobb oldali borda és háttájéki fájdalmam lett+gyomor, kiderült, hogy epehomok, ezek is mérséklődtek a 32. hét körül, azóta savam van és ég a gyomrom.....Szerencsés, aki pár hét rosszulléttel megússza, nekem nem ment, egészségesen táplálkozom, korábban semmilyen panaszom nem volt.

35 hetes kismama

2012. máj. 26. 09:19
 8/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Ezeket idd: citromos víz (cukor nélkül), vagy két szelet gyömbérgyökeret 2 evőkanál kamilla virágzattal forrázz le, hűtsd ki és szobahőmérsékleten fogyaszd: nyugtatja a gyomrot, vagy egyél egy kocka csokit, vagy egyél gyömbéres kekszet, ahogy az előttem is mondták. Piciket egyél, gyakran, ne egyszerre sokat, mert 1 kihányod, 2 gyomorsavat csinál. Pótold a folyadékot, szép lassan kitapasztalod, hogy mi marad meg benned. Próbálj meg B6 vitamint magadba tartani, elsőre lehet, hogy nehéz lesz, de ne add fel!

Van akinek a 12. hétre múlik, van aki a harmadik trimeszterig folyamatosan émelyeg, esetleg hány, mindenki más.

Ne légy ideges, nem tesz jót! :)

Kerüld az erős illatokat, szagokat: parfűm, erős fűszerek, mint a fokhagyma, fahéj, tárkony, stb, mert ingerlik a gyomrod.

Lassan moss fogat, van akinél a fogmosás is előhozza az émelygést.

Gondolj bele, hogy minden "rossz", ami veled történik, mind azért van, mert egy új életet növesztesz a hasadban, és most áll át a szervezeted arra, hogy egészséges kicsid legyen! A pozitív gondolkodás nagyon sokat segít!

Kitartás, már nincs sok hátra és élvezheted a más állapotot!

SZép babavárást!

2012. máj. 26. 09:19
 9/14 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, a rosszullétek ellenére kisfiúnk lesz :)
2012. máj. 26. 09:20
 10/14 anonim ***** válasza:
Azóta valaki "beelőzött", úgyhogy a 35 hetes gyomorpanaszos kismama várja a kisfiút!
2012. máj. 26. 09:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!