Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyi pénzt szoktak adni a...

Mennyi pénzt szoktak adni a fogadott orvosnak? Illetve a szülésznőnek?

Figyelt kérdés
Szeretnénk fogadni orvost is és Szülésznőt is. Nektek volt? Szerintetek mennyire fontos a fogadott orvos? Kicsit tanácstalan vagyok

2012. máj. 24. 21:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Nekem volt mind a kettő! és én ajánlom is!

A dokinak 30.000 a szülésznőnek 20.000 ft adtunk.

50.000 ft volt, így osztottuk el mind a 2 szülésemnél.

Székesfehérváron szültem!

2012. máj. 24. 21:46
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nem volt fogadott orvosom,9 évvel ezelött 60 ezret kért volna!

igy ügyeletesnel szültem,de semmi probléma nem volt.

2012. máj. 24. 21:47
 3/11 Pityeeesz válasza:
74%

Nálunk egy családi tragédia miatt nem fogadunk orvost. Röviden annyi a sztori hogy mikor kellett volna a fogadott orvos, akinek nem mellesleg egy vagyont a zsebébe nyomtak, éppen nyaralt a többi orvos, meg "nem az én betegem" alapon csak felületesen vizsgálták meg a nagynénémet és hát nem lett jó vége a dolognak.

Azóta nálunk afféle hagyomány hogy senkinek nincs fogadott orvosa, és az a tapasztalat, hogy figyelmesebb a többi orvos. A feleségem is így szült két gyereket, a bátyáméknál így született három, és egyik alkalommal sem volt negatív tapasztalat.

2012. máj. 24. 21:57
 4/11 A kérdező kommentje:
Ezek szerint megoszlanak a vélemények.mindenkinek köszönöm a valaszt
2012. máj. 24. 22:07
 5/11 anonim ***** válasza:
Nekem egyiksem volt, ügyeletesbél szültem, és pozitív tapasztalataim vannak, szóval nem bántam meg, sőt örülök, hogy nem adtam ki egy rakat pénzt azért, amit általános esetben is megkaptam volna (vagyis végül is meg is kaptam). Először én is szerettem volna fogadott orvost, de többek között azért döntöttem úgy, hogy megpróbálom nélküle, mert 2 munkatársam is amit mesélt a szüléssel kapcsolatban, az nem igazán tetszett. Az egyik már túlhordta, és mindig úgy mentek be a kórházba, hogy mostmár megindítják, aztán az orvos mégis úgy döntött, hogy mégsem. Aztán végül akkor indították, mikor már muszáj volt, mert a baba belekakilt a magzatvízbe, és rosszabbodtak az életjelek is. A másiknál spontán indult a szülés, de ugye az orvost nem hívják be rögtön, csak mikor már ott tart a kismama, hogy tényleg jön kifele a picúr. Úgyhogy szegény lány csak szenvedett, szenvedett, néha megvizsgálták, de igazából senki sem foglalkozott vele rendesen, mert hogy neki van orvosa és majd az jön, aztán mikor végre beért, akkor derült ki, hogy nem igazán tágul és végül császár lett. Úgyhogy úgy voltam vele, hogy az ilyen ellátást ingyen is megkapom. Persze hallottam pozitív véleményt is, szóval nem kell azt gondolni, hogy mindig ilyen. De én mostmár tapasztalatból is azt gondolom, hogy nem fontos, vagyis nem feltétlenül kapsz többet. Én azt gondolom, hogyha már mindenképp fogadni akarsz, mert azért csak jobb, ha ismered is valamennyire, nem csak egy idegen arc, akkor inkább szülésznőt fogadj csak. A vajúdás a hosszú idő nem a kitolás, és abban az időszakban a szülésznő van veled, segít meg minden, a doki már csak a végén jön.
2012. máj. 24. 22:20
 6/11 anonim ***** válasza:
szülésznő 20 eft, doki 50 eft
2012. máj. 24. 22:21
 7/11 anonim ***** válasza:

én azért fogadtam orvost, hogy végigvigye velem a terhességet. szülni egyedül is tudok, de a 9 hónaphoz én szükségét éreztem és nem bántam meg, nagyon vigyázott ránk, mert amúgy komplikált vagyok.

tőlünk 20 ezret kap.

2012. máj. 25. 05:48
 8/11 anonim ***** válasza:
Én ikreket várok, az én dokim 120at ker. Én kerek perec megkérdeztem. Tekintettel arra, hogy ket babám lesz, én nem merek nem fogadott dominál szülni, nagy az esélye a császárnak, így meg legalább 3 hetente találkozunk, sőt a doki bármikor elérhető. Amúgy Pesten nagyon nagy a szórás árban, én mar elég sok mindent hallottam, ennél durvább összegeket is. Ja és ahol én szülok ott nem lehet szülésznőt fogadni. Így ha végül normál szülésem lesz neki majd egy 20ast adunk.
2012. máj. 25. 06:44
 9/11 anonim ***** válasza:

Nekem van fogadott orvosom és szülésznőm is.

Orvosom azért, mert kisebb problémák voltak az elején (barnázás, keményedés, méhnyakrövidülés) és nekem fontos volt, hogyha panaszom van vagy kérdésem, akkor olyan orvoshoz fordulhassak, aki ismeri a terhességemet. 6 éve már úgy választottam orvost, ha jön a baba, ne kelljen váltanom. Tény, hogyha elindul a szülés, csak 2 ujjnyi méhszájnál hívják be, az ügyeletes vesz fel és vizsgál.

Ezért az orvosomtól kértem javaslatot arra, hogy ki legyen a szülésznőm, mert nem mindegy milyen munkakapcsolatban vannak, így egy jól összeszokott párossal megyek végig. A szülésznő segít már a szülés előtt: nst, homeopátia, és a gyermekágy alatti időszakban is. Én nem kockáztatok, hogy vagy kifogok egy jó dokit vagy valahogy csak kibírjuk. Nekem az 50-50% nem elég, ha Rólunk van szó. (Orvos 8 ezer havonta, 70-80 ezer körül adunk neki, szülésznőnek 20-25 ezret szánunk.)

35 hetes kismama

2012. máj. 25. 07:11
 10/11 anonim ***** válasza:
nálunk itt szerencsére minden doki tündéri és nagyon rendes, így nekem nincsen fogadott orvosom, mert az sokba lenne. majd aki éppen ügyeletes lesz annál szülök :)
2012. máj. 25. 08:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!