Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért van ez velem? Úgy érzem...

Miért van ez velem? Úgy érzem teljesen hülye vagyok.

Figyelt kérdés

2. babámat bárom, kisfiam 1,5 éves.

Az első terhességem annyira más volt, minden egyes nap örültem, és rá gondoltam, vártam a vizsgálatokat, mindent,most 9 hetes vagyok, igaz sokat vagyok rosszul,de közel sem viszonyulok úgy a picihez, mint fiamhoz.Csak úgy eltelnek a napok, a vizsgálatok is olyanok, hogy "oké,essünk már túl rajta", a szülésre meg gondolni sem merek....nem akarom, hogy a félelem beárnyékolja az egész terhességem,így nem gondolok még rá.

Ne értsetek félre, igaz nem terveztük, de nagyon várjuk ezt a picikét is, és nagyon szeretem,és tudom, hogy nagyon jó lesz,csak annyira más....Lehet az is közrejátszik, hogy fiunkra 1,5 évet vártunk, most meg nem is vártunk, csak "kopogtatott" a pici, meg elég sokat vagyok rosszul,ami megnehezíti a napokat.

Ja és annyira nagyon szeretem fiamat, és félek, a pici pocaklakó iránt még nincsenek ennyire erős érzéseim.De ezt is csak félve írom le és már sírok miatt, lelkiismeret furdalásom van,mert ugyan annyira szeretném majd szeretni mint fiamat.Milyen anya vagyok én???

Nagyon várjuk, nagyon szeretjük őt, kisfiam is puszikat küld már most neki, és simogatja a lapos hasam(már az elejétől mondjuk neki, mert hematóma miatt feküdnöm kellett,nem emelhettem,így megértette mi van)

lehet nagyon kusza lett amit írtam és úgy szégyenlem magam, hiszen nagyon vágyom erre a babára és a terhességre, csak annyira más mint az első....

mi van velem???

2012. máj. 21. 12:59
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ezen nincs mit szégyenleni.

Én a 3. terhességemet csinálom, abszolút tervezett baba volt, de így sem tudok semmi rózsaszínűt mondani, számomra ez most 9 hónap kínlódás minden testi és lelki oldallal együtt. Ez van. ettől még ugyanúgy fogok/fogunk örülni a babának, csak el kell könyvelni, hogy a terhesség nem mindig rózsás.

Főleg, amikor egy-két vagy több gyerekről/családról kell gondoskodni közben.

Az első terhesség mindig különleges szerintem.

Tökéletes lesz minden, csak át kell magad vergődni a végéig. Lesznek könnyebb és nehezebb időszakok, de a végeredmény számít.

Hajrá, és ne marcangold magad, azzal nem lesz jobb senkinek!

2012. máj. 21. 13:12
 2/7 anonim ***** válasza:
Amiatt meg ne aggódj, hogy azt hiszed a babát nem tudod majd úgy szeretni ahogyan a kisfiadat. Hidd el, abban a pillanatban ahogyan megszületik ez megváltozik majd. Ezt a legtöbb második babáját váró anyuka érzi. Mert az elsőnél érezzük először azt a nagy "szerelmet" amit csak egy anya tud érezni. Nehéz elhinni, hogy megosztható. Nem is osztható meg, mert sokszorozódik. Minden gyermekkel a duplájára nő. Így jut mindegyiknek.
2012. máj. 21. 13:30
 3/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Tudom miről beszélsz! Mi terveztük a másodikat, de mivel a fiam még itthon volt velem, nem ment még oviba, annyira lekötötte az időmet, hogy nem volt lehetőségem élvezni a terhességet! Mikor őt vártam pihenhettem amennyit akartam és amúgy is különleges dolog volt az egész, nagyon boldog voltam! A másodiknál nem volt időm semmire, csak rohantak a napok, játék a nagyobbal, házimunka, vérvétel-védőnő-uh stb, összefolyt minden, fáradt voltam, rosszul voltam és a könyökömön jött ki, hogy mindig menni kellett valami vizsgálatra... Elment úgy a 9 hónap, hogy egy kezemen meg tudnám számolni hányszor koncentráltam csak babára a pocakomban...

Még túl kellett élni a szülés utáni kórházban töltött napokat, mert nagyon, rettentően hiányzott a nagyobbik, de miután hazaértünk már minden csodás volt! Mindkettőt egyformán szeretem, de az első terhesség mindig különleges marad! Most 3 éves a nagyfiam, a pici 7 hónapos!

Ne érezz bűntudatot, minden rendben lesz, imádni fogod őt is, a fiadnak pedig adsz egy testvért ami hatalmas kincs! :)

2012. máj. 21. 13:31
 4/7 anonim ***** válasza:

Ez teljesen természetes amit érzel! Ha az embernek van már egy vagy több gyereke, az idő "felgyorsul" észre sem veszed, és telnek a napok, a hetek, a hónapok...szóval a második/többedik terhességre már nem tud úgy koncentrálni az ember, nem tudod magad átadni csak és kizárólag a babavárás érzésének, hiszen ott van már a nagyobb gyerek, akivel szintén foglalkozol, játszol, menni kell mindenfelé, emellett még van házimunka is, mert természetesen az élet ilyenkor sem áll meg, mindenféle vizsgálat, vérvétel, stb, és még az ember magára és a kapcsolatára is szeretne időt fordítani, mert azt se jó elhanyagolni.

Szóval teljesen érthető, hogy jóval kevesebb idő marad a befelé fordulásra, amit az első terhesség alatt még könnyebben megold az ember.

Mindemellett még a hormonok is tombolnak benned, úgyhogy nincs ebben semmi különös, vagy rossz.

Ezen kívül minden terhesség más. Az én példám: amikor a fiamat vártam, minden szuper volt, nem volt hányás, hányinger, néha picit émelyegtem az elején, de ennyi. Szinte mindent tudtam enni, nem voltam viszont extrán kívánós, nagyon fitt és friss voltam a végén is még, szülés előtt egy nappal is legyalogoltam 5 km-ert, csak mert sétálni volt kedvem inkább, mint várni a buszra.

Takarítottam, ablakot pucoltam, szobát festettem az utolsó hónapban is, tényleg, mintha terhes se lettem volna, csak volt egy nagy pocakom, nem fájt semmim, nem voltak keményedéseim, jósló fájásaim.

Most a lányomat várom, a 38. héten vagyok. Az elején kutya nehéz volt, annyira kínzott a hányinger, hogy még a víz is kijött belőlem, és még a b6 vitamin is, ami hányinger csökkentő elvileg.

Alig bírtam megenni valamit. A második trimeszterre ez úgy-ahogy elmúlt, viszont a fáradékonyság nem, az egész napot át tudtam volna aludni sokszor, az energiaszintem a béka feneke alatt volt, és van jelenleg is, nem bírok sokat gyalogolni, sokat állni, rettentő hamar kifáradok mindenben. És már a második trimeszter vége felé kezdődött, hogy fájt-feszült a hasam, főleg ha többet sétáltam kicsit, olyan volt, mintha megszorult volna a levegő az aljában.

A lányom a fiammal ellentétben elég későn kezdett mocorogni, illetve pontosan később kezdtem érezni, ami miatt tiszta ideg voltam, mert mindenhol azt hallani, hogy a másodikat már hamarabb érzi az ember. Na de aztán mikor beindult, rúgott mindenhol, csak ott nem ahol esetleg nem fájt volna annyira.

Emellett a 25. héttől kb folyamatosak a keményedések, és a 32-től a jósló fájások.

Ami viszont pozitívum az elsővel szemben, hogy még mindig tudok aludni, és jó mélyen, na a fiamnál ilyen nem volt, a végén már hetek óta alig aludtam pár órát.

Természetesen mi is nagyon várjuk a második babánkat, de tényleg nagyon más ez a terhesség, mint az első volt, most értettem meg azt is, hogy miért mondják mások, hogy már nehezen bírják, igazán jöhetne már...stb, amikor az elsőnél úgy voltam vele, hogy azt se bánom, ha még egy hónapig bent marad.

Kedves kérdező, próbálj meg kicsit megnyugodni, láthatod, ahogy előttem is írták, egyáltalán nem baj, hogy így érzel, ne legyen lelkiismeret furdalásod, ne ostorozd magad emiatt! És amint megszületik a pici, őt is ugyanúgy fogod imádni, mint az első gyermekedet, ebben biztos vagyok!

Boldog, felhőtlen babavárást kívánok neked!

2012. máj. 21. 14:39
 5/7 A kérdező kommentje:

igazán köszönöm a megnyugtató válaszokat!már tényleg azt hittem valami komoly baj van velem, a gondolkodásommal.

És nem is mertem senkinek beszélni erről,félte, hogy mit szólnak.

Köszönöm, hogy írtatok, így már nem látom olyan tragikusnak a helyzetet,megnyugodtam:)

2012. máj. 21. 15:21
 6/7 anonim ***** válasza:
Szerintem, csak kicsit korán jött a 2. baba, még lelkileg nem álltál készen egy új babára, azért ezek az érzések, de mire megszületik, biztos vagyok benne, hogy ugyanolyan jó anyukája leszel, mint a nagyobbik fiadnak. Van, hogy a második baba iránt az egész várandósság alatt nem érez az anyuka kötődést, sőt, el sem tudja képzelni, hogy ugyanúgy tud szeretni még egy gyermeket, mint az elsőt. Ez is teljesen normális, nem vagy "hülye" egyáltalán. Meglásd, a babával együtt megszületik az ő "szeretet adagja" is a szívedben, az a nagy szeretet amit a kisfiad iránt érzel egyszercsak megduplázódik...:)
2012. jún. 1. 10:53
 7/7 A kérdező kommentje:
köszönöm, jól esett amit írtál:)
2012. jún. 1. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!