160g-os szénhidrát diétát csinálok, de olyan mintha
hízókúrán lennék. Ugye nem hízhatok tőle? Ennyit nem
szoktam enni, pedig számolgatom a grammokat.25 hetes
vagyok.
előző
Miért nem ehesz görögdinnyét,abban csak 6,5 gr Ch van /100 gramm?
2009. jún. 27. 14:51
12/17 A kérdező kommentje:
Igen, nem sok CH van a görögdinnyében, viszont nagyon sok cukor. Lehet enni, de csak nagyon keveset. Én meg imádom!!!
Lehet ha hozzászokok hogy ennyiszer eszek, idővel éhes leszek. Csak néha fog el az éhség amikor épp ebéd előtt állok... és most, hogy lassan kéne ennem uzsit, még nem vagyok éhes, de KELL enni valamit, mert még a vacsi is hátra van.
Köszi a válaszaitokat!
Ha még van tapasztalatotok, várom szeretettel! :)
De a CH, maga cukor, ráadásul a dinnyénél gyümölcscukor. Akkor ezzel az erővel almát sem ehetsz, és semmilyen más gyümölcsöt.
Nekem az mondta diabetológus, amikor kérdeztem, hogy ehetek-e pl. banánt(abban sok a CH, 24 gramm), hogy egyek és utána fál óra múlva mérjek egyet, ha nem emeli meg nagyon a vércukorszintemet, akkor ehetek.
utolsó
2009. jún. 28. 09:04
2009. jún. 28. 09:08
Amit írtál, abban az a bibi, hogy nem kezdheted 9-kor a napodat. Nekem is azt mondta a dokim (szintén 160 g-os), hogy az első étkezés legkésőbb reggel 7-kor. Ez kötelező, mivel éjszaka úgysem eszel és a reggeli az egyik legfontosabb étkezés. A dinnyével pedig semmi gond nincs, én pl mindig azt eszek uzsira úgy, hogy kitöltse az uzsira szánt maximális ch mennyiséget. És 150 g ch-t viszont KÖTELEZŐ megenni, mert az se jó a babának, ha nem kapja meg ezt a mennyiséget. Ja és még annyi, hogy vacsi után utóvacsora is lehet (nálam az is mindig gyümi szokott lenni) és az is segít abban, hogy meglegyen a megfelelő ch mennyiség.
2009. jún. 28. 13:04
16/17 A kérdező kommentje:
Köszi. De ha nekem a reggel a 10 óra és nem a 7? Nem szoktam olyankor soha felkelni. Táppénzen vagyok itthon. Nem is tudok akkor felkelni, és este vacsizni meg 8 körül szoktam. A 150g-ot mindíg elfogyasztom egy nap.
Én is kelek 7-kor, megreggelizem nulla étvággyal és alvás vissza. :) Aztán a 10 órás tízóraira kelek megint. Ebéd 13-14 között, uzsi 16 körül, vacsi 19 h-kor és utóvacsi 22-kor. Így nagyjából tartani lehet a 3 órás étkezéseket. Én is itthon vagyok, sose voltam korán kelő, de ezt az időszakot most ki kell bírni a babó kedvéért. És 6 étkezésre mégiscsak könnyebb lebontani a 160 g-os szénhidrátot. Reggelire és tízóraira nekem 20-25 g-ot javasolt a doki, ebédre 30-60 g-ot, uzsi 10-15 g, vacsi 30-40 g szénhidrát és utóvacsi 10-20 g. Ebből 2-szer tuti gyümi van.
2009. jún. 28. 21:47
Kapcsolódó kérdések: