Pontosan mit érzel amikor tuti kell indulni a kórházba szűlni? 7hetem van még hátra és aggódom. Mit fogok érzeni?
Hát, ha elfolyik a magzatvíz, az egyértelmű. Ha ne adj Isten, erősen véreznél, az szintén.
Ha a fájásaid rendszeresek és egyre kisebb időközönként jönnek, akkor valószínű, hogy menni kell. Ha nem vagy benne biztos, ülj bele egy kád melegvízbe vagy tusolj le, és pihengess. Ha elmúlik, akkor csaj jósló, ha fokozódik, akkor lassan kedzhetsz készülni. Az, hogy mikor kell bemenni a kórházba, változó. Nekünk pl. 10percre van a kórház, így olyan 5percesekkel indultunk. Ha messze van, akkor mehetsz 10percesekel is.
Ahogy írták,
erös vérzés, magzatvíz elfolyásnál rögtön.
Habár épp korházban voltam de tudtam az elsö fájás után, hogy ez már az. Annyira erös és más volt, mint az elfájások.
Èpp ctg-n feküdtem, párom is ott volt. (szülés indításra mentünk, de elöször ctg-re fektettek) Mondtam hogy ez már más. Majd kb 20 perc és jött a következö. Meddigre a doki jött volna UH-ni már alig bírtam ki, aztán 3 percesek lettek egyböl. Ekkor megállapították, hogy indításra nincs szükség.
Nálam összetéveszthetetlen fájdalom volt.
Az egész hasamban és derekamban éreztem. Összehúzódott a méhem, elég erősen lehetett érezni (nem olyan volt mint egy "egyszerű" keményedés vagy magzatmozgás), és a fájdalom erős mensi szerű görcsként lehasított az alhasamba, eközben nagyon fájt a derekam.
Mikor elfolyt a magzatvizem, azt sem lehetett semmivel sem összekeverni, csak folyt és folyt a langyos lötyi. :)
Biztos észre fogod venni, ha itt az idő.
Én mindig annál a fájdalomnál tudtam, hogy ideje indulni, amikor a görcs miatt már megdermedsz a mozdulat közben, bennszakad a levegőd/elharapod a szót ha éppen beszélsz.
Az már tuti, hogy valódi fájás :)
Nekem egyszer sem ment el a magzatvíz, erről nem tudok nyilatkozni, jóslóim csak az utolsónál voltak (és csak az uccsó két napban), úgyhogy én amikor megörültem, hogy na végre itt egy jósló, az már mindig a szülés eleje volt. Ha erősödik vagy sűrűsödik akkor ugye egyértelmű a dolog (de első babánál ha változatlan az intenzitás vagy a sűrűség mindennemű lanyhítási próbálkozásra, akkor sztem érdemes megmutatni magadat egy dokinak).
Én is erős mensigörcshöz tudnám hasonlítani a fájást, és amikor durvult a dolog, az egész méh kőkeményre feszül, majdhogynem úgy éreztem hirtelen kibetonoztak belülről...
igazából az elsőnél még az ember bizonytalan így előtte, emrt nem tudja, mire számítson. De eljön egy pont, amikor hirtelen megdöbbensz az intenzitáson és aztán a következő pont, amikor rájössz, hogy ez tényleg éles. Tudni fogod, ne aggódj... És mondom, ha lefagyaszt a hirtelen fájdalom , akkor készülhettek és indulhattok (már ne állj neki hajat mosni meg ilyenek XD)
Ja, és ha front és-vagy telihold van, akkor nagyobb eséllyel szülhetsz meg. Nekem az első duplafront+teliholdnál, a második és a harmadik hidegfront+teliholdnál és a negyedik duplafrontnál (egy nappal telihold után) született.
Könnyű szülést és boldog babázást kívánok!
egy 4 gyerekes mami
Hidd el tudni fogod melyik az a bizonyos fájás ami azt jelenti,hogy itt az idő :-)) tapasztalatbòl mondom én is ettől féltem az elsőnèl és mikor elkezdődött tudtam,hogy ez az!! A másodiknál meg azt nem tudtam milyen ha elfolyik a magzatvìz de aztán azt is rögtön èszrevettem :-)) most ikreket várunk :-))
12hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!