Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha elfolyik a magzatvíz akkor...

Ha elfolyik a magzatvíz akkor már menni kell a kórházba?

Figyelt kérdés
anyósom azt mondja hogy ha elfolyt a magzatvíz akkor azonnal menni kell a kórházba.ez így van vagy várni kell?
2012. máj. 9. 13:24
 1/8 anonim ***** válasza:
Akkor mindenképpen indulni kell!
2012. máj. 9. 13:25
 2/8 anonim ***** válasza:
a baba biztonsága érdekében menni kell, de még lehet csak órák múlva lesz szülés belőle:)
2012. máj. 9. 13:26
 3/8 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat!sajnos még kicsit tapasztalatlan vagyok :(
2012. máj. 9. 13:27
 4/8 anonim ***** válasza:
Igen, menni kell, mert a babának nagyon rossz lesz, ha elfolyik a víz, ő meg "ott marad". Ez így hülyén lett megfogalmazva, de gondolom érthető :)
2012. máj. 9. 13:30
 5/8 anonim ***** válasza:
55%

Most őszintén? Ha elfolyna, akkor mire várnál még?

Otthon állnál a sok-sok vízben és néznéd, ahogy folyik? Gondolom nem.

Ez nem azt jelenit, hogy fejvesztve menekülj a kórházba, de magzatvíz elfolyással jobb ha lát a doki, és megnézi a babával minden rendben.

Nekem elkezdett folydogálni, majd rá fél órára olyan mennyiségű víz jött, hogy tocsogtam benne. Nem láttam értelmét még otthon tökölni. :)

Sokszor mondják, hogy ilyenkor érdemes lefeküdni kicsit, hogy nehogy előresodródjon a köldökzsinór, de dokim nekem csak annyit mondott hogy üljek, ne mozgolódjak nagyon, de konkrét fekvést nem mondott, és kérte menjünk be a kórházba.

2012. máj. 9. 13:30
 6/8 anonim ***** válasza:
18%

A magzatvíz elfolyása ha a 37-ik hét elött történik érdemes megkérdezni az orvosodat milyen pizicióba ülj be az autóba,mert ha faros azt hiszem csak feküdni lehet (a köldökzsinor miatt). Szóval a 37-ik hét után elfolyik akkor sem kell rögtön ugrani, hanem szép lassan szedd össze a cuccaidat, ha a párod dolgozik megvárhatod 1-2 óra nem nagy gond. A magzatvíz elfolyás a fertözés veszély miatt rossz, ezért kell korházba menni, innen már nem engednek ki csak gyerekkel. Viszont rohanni nem kell, mert nem jelenti hogy be is indul a szülés. általában ha mindenki jól van 3 napot is várnak ha addig nem lesz semmi akkor császár.

DE semmi estre se ülj kádba, szerintem zuhanyozni se zuhanyozz, egyszerüen szedd össze cuccaidat, és a férjedet és akár napokra is készüljetek a korházba.

2012. máj. 9. 13:31
 7/8 anonim ***** válasza:

Utolsónak: nálunk az orvosok és a szülésznők is azt mondják, ha a magzatvíz elfolyik, azonnal kórház az előre sodródó köldökzsinór miatt. Ezért jó, ha a 36. héttől össze van készítve a kórházi motyó, mert ilyenkor nem szabad tökölni!

32 hetes kismama

2012. máj. 9. 15:06
 8/8 anonim ***** válasza:
Az én szülésznőm a következőket javasolta...ha nem kizubog belőled a magzatvíz, hanem csak szivárog, akkor először egy kis lepedőt kellene a lábad közé tenni, és várni egy kicsit (mondjuk 1 órát) hogy meggyőzödj arról, hogy ez tényleg a magzatvíz-e...természetesen ha már teljesen biztos, akkor is legkésőbb 4 órán belül a kórházban a helyed! Vannak fájásaid?
2012. máj. 9. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!