Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ikres kismamák, Nektek is...

Ikres kismamák, Nektek is néha szinte elviselhetetlenül fáj a méh szalag nyúlása?

Figyelt kérdés
Én 13 hetes iker terhes vagyok, de vannak olyan napok, hogy se fekve, se állva, se ülve nem jó hosszú távon, mindenhogy fáj a hasam alul két oldalt és hátul a derekam szinte ugyan ott ahol a hasam, csak a tükörképe. (remélem érthető voltam. :) ) Ti is tapasztaltok ilyet vagy ez lehet rossz is?
2012. máj. 15. 16:48
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Mikor kezdted el érezni h mozognak? mikor mondták meg a nemüket? egy petéjüek? nekem 2petéjüek.
2012. máj. 15. 18:54
 12/12 anonim ***** válasza:

Én is nagyon be vagyok sózva.Igazából nem alszom túl jól,azért,mert akkora a pocim,hogy sehogy se jó.Nem a babák ettől egyáltalán nem váznak meg.Ők nagyon mély burokban vannak.Nekem szerencsére problémamentes terhességem volt/van így csak a 30.héttől vagyok fekvésre ítélve,de előtte is nagyon sokat kellett pihenjek.Nekem is kétpetéjűek.Amikor először mozgást éreztem az a 18.hét volt.Előtte is éreztem már valami kis mocorgásokat,csak mivel ez az első terhességem,ezért,olyan nehéz megállapítani,hogy ez most az-e vagy sem.Ikreknél nehezebb megállapítani a nemüket.Nekem 18.héten azt mondta az orvosom,hogy talán lány,de nem biztos.Aztán a 20.heti uh-n sikerült egy olyan pillanatot elcsípnünk,amikor teljesen mutatták magukat.Akkor a doki azt mondta lányok.De még ez is amolyan 80%. Következő uh-n nem mutatták magukat,majd a 24.héten 4D-n biztosra mondták,hogy lányok.Megértem,hogy izgulsz,de nem lesz semmi gond.Mindig kérd ki az orvosod meg a védőnő véleményét és hallgass rájuk.Magánorvosod van vagy nem?

A 30.héttől egyre több vizsgálat lesz majd,mindig nézik,hogy nem-e tágulsz.Ha elkezdesz netán idő előtt tágulni beküldenek a kórházba,ahol mindenféleképp megfogják akadályozni a tágulást.Sajnos az esetek többségében azoknál indul meg a koraszülés,akik nem járnak rendszeres vizsgálatokra,vagy mondjuk havonta egyszer mennek csak.Én a 30.héttől minden héten mentem vizsgálatokra,mert ha tágulok ott egyből észreveszik.

A 30.héttől mindennek össze kell lenni készítve és készenlétbe lenni,mert ha gond van esetleg még időben betudsz érni a kórházba.És akkor innentől kezdve privi.Oké?

2012. máj. 15. 19:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!