Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kellemetlen helyzetbe keveredt...

Kellemetlen helyzetbe keveredtem? Lehet, hogy csak én spirázom túl a dolgot?

Figyelt kérdés

Magánrendelésre jártam eddig, ennek az volt az oka, hogy a dokit ismertem, mert előtte rákszűrésre, egyebekre hozzá jártam. Nem túl sűrűn, kb 1 évben 2x. Aztán teherbe estem, és nem variáltam, elmentem újra hozzá. Apróbb problémáktól eltekintve, (ezek már elmúltak) egyenlőre semmi gondom, viszont úgy alakult az életem, hogy már nem tudom tovább finanszírozni az ottani költségeket (egy vizsgálat uh-val 12e Ft, ráadásul most a vége felé- 29 hetes vagyok- 2 hetente kellene menni, szóval össze lehet adni mennyi lesz a vége, + a szülésért konkrét 90.e Ft-ot kér) A dokival egyébként semmi problémám.

Ma mennék a kerületi SzTK rendelőbe, de nem tudom eldönteni, hogy mit mondjak az ottani dokinak, miért jöttem most hozzá.

Konkrétan nem ciki-e szerintetek megmondani, hogy nem állok úgy anyagilag, hogy ennyit kifizessek, vagy csak annyit mondjak, hogy nem voltam elégedett. De ha rákérdez

miért, mit mondjak?

2009. jún. 26. 11:40
 1/8 anonim ***** válasza:
93%

Mond azt, hogy most költöztél oda.

egfyébként én ahhoz adokihoz, aki 12 000 forintot alkér és ráadásul 2 hetenként hív, alapból nem mennék. Sima lehúzás.

Az én dokim 7000 forintot kért és kb. 6 hetene mentem, a végén meg a kórházban fogadott hetente, amikor jártam CTG-re, pénzt nem kért érte.

2009. jún. 26. 11:49
 2/8 anonim ***** válasza:
93%

szia! nem ciki de ne is hagyd hogy rákérdezzen mondd el Te neki rögtön az elején ez és ez van! meg fogja érteni!

ha nem akkor egy tapló és menj el egy másik sztk-ba.

2009. jún. 26. 11:51
 3/8 anonim ***** válasza:
90%

Érezze magát kellemetlenül az az orvos aki ennyire pofátlan.

Azt a pénz ami eddig is oda ment költhetted volna a picire.

2009. jún. 26. 12:10
 4/8 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem mindenképp az igazat mondd el. Nem Te leszel az első ilyen kismama a praxisában és becsülni fogja az őszinteségedet és, hogy nem hantázol. Talán az a legrosszabb, ha azt mondod, hogy nem voltál elégedett. mert akkor majd ki tudja mit fog gondolni, mi a csudát vársz te Tőle és milyen finnyás kismami lehetsz.

Nagyon sokan megszorulnak a mai világban.

Az előző babámnál nekem is volt fogadott dokim, de most nem engedhetem meg magamnak, SZTK-ba járok. Még elégedettebb is vagyok vele, mint anno a fogadottal.

2009. jún. 26. 12:27
 5/8 anonim ***** válasza:
93%

Szia!

Nekem a 34. hét után kellett lemondanom az addigi dokimról, aki vizsgált végig a terhességem alatt. Én is sokat gondolkodtam, hogy mondjam el az SZTK-ban, de végülis fogadtam egy szülésznőt, aki mondta, hogy mindenképpen őszintén el kell mondani, hogy miért nem hozzá megyünk továbbra is, ugyanis egy városban minden orvos ismeri a többit és rivalizálás megy köztük. Szóval Én mondtam az addigi dokimnak, hogy nem tudom kifizetni a szülést (tőlem 80ezret kért volna), így megköszöntem az addigi munkáját és elköszöntünk. Viszont mivel a mi városunkban csak akkor fogadhatok szülésznőt, ha van fogadott orvosom is, a szülésznőm javasolt egy dokit, akinek nincs előre tarifája, annyit adunk majd a végén amennyire meg leszünk elégedve ill. amennyi van....

A szülésznőm elmondta neki az esetemet, azt is hogy ki volt előzőleg az orvosom és megbeszéltük, hogy Ő lesz ott a szülésnél. 36. héttől kétszer vizsgált már meg, egy fillért nem adtam neki és ennek ellenére elvállalta szülésemet. Majd akkor megkapja a magáét:-)

Szóval szerintem őszintén mondd el az SZTK-ba, hogy miért nem tudsz tovább ahhoz a dokihoz járni! Nem lesz ciki! Hiszen tisztában vannak vele, hogy nem él mindenki milliókból havonta... Ha egyszer be kell osztani, ami van, nem tudunk mit tenni... Megszülni meg meg kell:-)

További szép babavárást!

38+3 hetes km

2009. jún. 26. 12:35
 6/8 anonim ***** válasza:
91%
Egy ismerősöm járt így,mint te most.Ő megmondta a dokinak,hogy nem tud annyit fizetni,amennyit kér,mert nem engedheti meg magának,de viszont másba nem bízik meg.Ennek az orvosnak is egekig menő tarifája van.Megveregette az ismerősöm vállát a doki,és azt mondta neki,hogy ne aggódjon,így is számíthat rá.Azóta is ő az orvosa.Én csak annyit tanácsolnék,hogy te is állj az orvosod elé,és mond el neki a gondod.Szerintem az egyenes út a tiszta.Sok szerencsét.
2009. jún. 26. 13:00
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a bíztatást, voltam az új dokinál, és nagyon kellemeset csalódtam. Elmondtam Neki, hogy anyagi okok miatt nem tudok a régihez járni, nem csinált belőle gondot, végignézte az összes addigi papíromat és megvizsgált normálisan. Persze elmondta, hogy nem a legszerencsésebb így a végén váltani, de semmi bántót vagy neheztelést nem éreztem tőle.

Egyszóval remélhetőleg minden rendben lesz, ráadásul én sem vagyok az a kekeckedő fajta, ezért is éreztem magam kellemetlenül.

Köszi mindenkinek mégegyszer!

2009. jún. 26. 14:42
 8/8 anonim ***** válasza:

Szia! Szerintem sem ciki a helyzet, elég nagy költséget jelent egy család életében egy baba érkezése, és én sem szeretném ennek nagy részét az orvosra költeni. Én 5 hetente jártam vizsgálatra, uh-val együtt 5000 ft, a szülés nála 40.000-től indul. Éppen elég megterhelő ez, nem hogy 12.000?! Ne aggódj a döntésed miatt!

Üdv! 39 hetes km

2009. jún. 27. 09:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!