Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Körömgombával mit lehet...

Körömgombával mit lehet csinálni terhesen?

Figyelt kérdés

33 hetes kismamam vagyok. A jobb lábujjam felső részén van egy kis körömgomba, ami most a papucsos időszakban eléggé zavar. Van valami ötletetek a színes lakkon kívül (eddig azt használtam, de már nagyon nehezen érem el a lábujjamat), hogy eltüntessem. Gondolom spéci szer majd szoptatás alatt sem használható, így egyre csak romlani fog az állapota.

Az első terhességem alatt vettem észre (valamikor akkor jöhetett ki sajnos), de amikor abbahagytam a szoptatást, jött a kistesó, így esélyem sem volt bőrgyógyászhoz eljutni és elkezdeni valami antibiotikumos kezelést.

Köszönöm!

2012. máj. 13. 21:59
 1/8 anonim ***** válasza:
homeopátiás szer van erre is, egy próbát szerintem megér, ártani biztos nem fog!
2012. máj. 13. 22:10
 2/8 anonim ***** válasza:
Azt hiszem a Moyra körömlakkból van olyan ami átlátszó és tartalmaz gombaölőt, a színes lakk alá vigyél fel egy réteget. Amúgy meg műkörmöst kérdezz meg, nekik biztos van erre olyan praktikájuk amit terheseknek is lehet alkalmazni. Valószinüleg a cukor miatt jött ki, mert ezek abból táplálkoznak, meg terhesen eleve védtelenebb a szervezet a fertőzésekre.
2012. máj. 13. 22:20
 3/8 anonim ***** válasza:
Ecetes,kamillateás lemosás minden nap 2-3x,és körömvirág krémmel kell kenegetni.
2012. máj. 13. 22:20
 4/8 anonim ***** válasza:
51%
Na ez az,de használni se,az biztos.A gombára nem kell antibiotikum.Anti-mikotikumnak hívják,amivel a gombát kezelik.És igen,elég durva szerek szájon át,nem hiszem,hogy kéne terhesen és szoptatás alatt se(azt hiszem,egyértelműen nem is szabad)De van egy tanácsom,nagyon érdekes megfigyelésen alapszik:A gomba nem képes gyorsan reagálni a környezeti változásokra. Ha naponta váltogatjuk,hogy milyen hatásnak tesszük ki,előbb-utóbb feladja.(a gyógyszeres kezelés egyébként nagyon hosszadalmas és nagyon költséges is,kevés hatásfokkal) de ez,állítólag jó módszer:Egyik nap ecettel kend be.Másnap valamilyen kifejezett lúgos szerrel,mondjuk tömény tusfürdővel.Harmadnap lógasd a lábujjadat kefírbe. Aztán olajba.A cukoroldatot azt talán kihagynám,mert azt a gomba bizonyítottan kedveli.Szóval ilyesmik,mindennap valami,az előző napitól különböző legyen.Lehet pld hideg,majd meleg is.Ez neked se és a babának se árt,legfeljebb a gomba fogja feladni.
2012. máj. 13. 22:25
 5/8 anonim ***** válasza:
Csak külsőleg, de lehet gombaellenes szereket használni a körömre (pl. Canesten, teafa olaj etc). Belsőleg - minimalizálni kell a cukor- és szénhidrátbevitelt, ez jelentősen hozzájárul ugyanis a szaporodásukhoz. Antibiotikum kezelés más, bakteriális fertőzésre való, és általában pont hogy segíti a gombák megtelepedését egy-egy ilyen kezelés, kipusztítja ugyanis a hasznos bélbaktériumokat is, könnyebben megtelepszik a gomba is ettől a szervezetben. Egy bőrgyógyász felkeresése azért bele kellene férjen, ha el akarsz menni tényleg.
2012. máj. 14. 00:06
 6/8 anonim ***** válasza:
Még annyit, hogy az a baj, a gombák a körömlemez alatt telepednek meg, és ha nem kis kezdeti fázisban van, nem jut el oda az ide-oda mártogatom kezelés a körömlemez alá. Előrehaladottabb fertőzésnél elvékonyítják a körömlemezt első körben (már nem letépik, mint régen, de egy teljesen gombás köröm amúgy magától is leválik), és úgy kennek rá gombaellenes szereket. Ezért kell az orvos, hogy lássa, mi a helyzet, minek van értelme.
2012. máj. 14. 00:10
 7/8 anonim ***** válasza:

Canesten krémet lehet használni; még hüvelygombásodásra is; szerintem lábra is; de a tájékoztatóban vagy a patikában/rendelőben biztosan segítenek. Szerintem beszélj szakértővel, mert jobb hamar, pár nap alatt kikezelni, mint több hétig szenvedni vele. Jó babavárást és vigyázz magadra!

25hkm

2012. máj. 14. 08:49
 8/8 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a választ! hasznosak voltak.

Nem túl nagy területen gombás a nagyujjam jobb oldala, kb fél centix 3 mm, szóval nem az egész köröm és nem annyira durva.

Cukrot nem nagyon eszem, a cukorterhelésem is jó volt, sokat eddig nem is híztam. De sajna igen, terhesen szedtem össze, valószínű ilyenkor védtelenebb a szervezet.

Lereszelgetem és ecettel, meg teafaolajjal fogok próbálkozni.

A minden nap más lemosás is jól hangzik, lehet azt is kipróbálom, meg a homeós szereknek is utánanézek.

2012. máj. 14. 10:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!