Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit fog csinálni a doki? Bőv....

Mit fog csinálni a doki? Bőv. Lennt.

Figyelt kérdés

Sziasztok! Pénteken voltam ctg-n, a doki megnézte a méhszájamat, azt mondta, hogy minden változatlan. (2000)

Kérdezte, hogy "mikor szülünk"? Én meg mondtam neki, hogy remélem hogy hamarosan. Hétfőre berendelt egy újabb ctg-re, és azt mondta, hogy a ctg után megvizsgál, és "fájdalmat" fog okozni. Ezt mire értette? Megpiszkálja a méhszájat, hogy nyíljon ki, vagy esetleg levássza a méhlepényt? Kérlek írjatok, mert nagyon félek. Köszi

2012. máj. 5. 10:58
 1/10 anonim ***** válasza:
AAz nagy baj lenne,ha a lepényt választaná le.A méhszájt fogja megpiszkálni.
2012. máj. 5. 11:01
 2/10 anonim ***** válasza:
67%
Valaki meg tudná mondani, hogy ha az orvos olyasmit mond, amit nem értetek, akkor miért nem kérdezitek meg, hogy miről van szó???
2012. máj. 5. 11:21
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Biztos, mert akkor stresszben van, és csak otthon nyugodtan gondolkodik el rajta .

Általában első babás anyukáknál előfordul :) kedves utolsó!

2012. máj. 5. 11:36
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Méhszájat fog piszkálni. Nem fáj, csak kellemetlen. Szerintem. Hétfőn viszont már valszeg babázol. :))))
2012. máj. 5. 11:43
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Erősebben megvizsgál, ha a baba érett a megszületésre akkor ezzel el is indulhatnak a fájások és azonnal rendszeresek is lehetnek. Ha a vizsgálat után semmi nem történik, csak rendszertelen fájások akkor a baba még maradni fog.

Nekem mind a két terhességemnél csinálta a doki, az elsőnél a 40. héten sem történt semmi, a másodiknál azonnal beindult és pár óra múlva baba lett.

Mindenesetre ha nem szeretnéd, vagy ellene vagy az ilyen szülésindításnak nyugodtan visszautasíthatod!

2012. máj. 5. 11:45
 6/10 anonim ***** válasza:
Megpiszkálja a méhszájat. Nekem eddig 2x csinálták, a második alkalommal ráadásul ketten (előbb az orvos, aztán egy kezdő doki gyakorolt rajtam), de semmi nem lett belőle. A vizsgálat valóban nem volt a legkellemesebbek közül való, de ki lehet bírni. Utána picit barnáztam, már örültem neki, hogy végre szülök, de semmi. A második alkalom a betöltött 40. hét után volt, pár napja, és még azóta sem bújt elő a leányzó.
2012. máj. 5. 12:10
 7/10 anonim ***** válasza:
Én biztos nem hagynám hogy piszkáljanak, kivéve persze ha indok van rá, hogy kibújjon a bébi mert valamiért már nem jó neki bent. De csak azért hogy megszülessen előbb nem engednék ilyet. Majd kibújik ha akar. Vagy már túlhordtad?
2012. máj. 5. 12:20
 8/10 anonim ***** válasza:
engem a 37. hetben piszkalt meg igy, hat nem mondom hogy elveztem akkor mar 3 cm- re nyitva volt a mehszajam, es a doki benn is akart tartani, csodalkozott is hogy meg josloim sem voltak egyszer sem, es igy kinyiltam. akkor ment el egyebkent a nyakdugo,ra egy hetre szultem csak, de akkor is csak azert mert mar 6 cmre kitagultam szinten fajasok nelkul, de akkora doki mar nem mert hazaengedni. burkot repesztett es 5,5 ora mulva megszuletett a lanyom.
2012. máj. 5. 12:24
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Nem hordtam még túl, hisz kedden leszek 40hetes. És azért nem kérdeztem még meg a dokitól, mert hétfőn fogok úgyis menni mégegy ctg-re, és akkor gondoltam megkérdezem, de előtte szerettem volna tudni, hogy ilyenkor mit fognak csinálni, és mennyire fáj-e. Mégegyszer köszönöm a segítséget.
2012. máj. 5. 13:30
 10/10 A kérdező kommentje:
Azt még elfelejtettem leírni, hogy nálunk a kiírt napon már befektetnek, és aznap vagy másnap reggel burkot repesztenek. Ezért fog valszeg megpiszkálni hétfőn, és ha nem indul be, akkor kedden befektet, és burkot repesztenek.
2012. máj. 5. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!