Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 13+5 hetes terhes vagyok és...

13+5 hetes terhes vagyok és nagyon fáj a fogam. Mit lehet csinálni ilyenkor, mit tehet a doki? Tömött fog ami fáj. Mi tapasztalatotok?

Figyelt kérdés
Nagyon el vagyok keseredve mert nyár közepén voltam fogorvosnál mivel babát terveztünk, hogy megnézze elötte minden rendben van e. Mondtam is neki hogy érzékeny pár fogam nem tudtam eldönteni melyik (egymás mellett)csinált egy röntgent. Mindent rendben talált. Most meg megőrülök a fájdalomtól. Volt így már valaki? Mit csinált a doki? Érzéstelenítőt kaphatok? Milyet mennyit?
2010. okt. 25. 21:35
 1/9 anonim ***** válasza:

Sajnos a terhesség alatt nagyon könnyen romlanak a fogak,ezzel nem tudsz mit kezdeni,egy kis kalciumot esetleg pótolhatsz.Érzéstelenitőt igen kaphatsz és bármit csinálhatnak a fogaddal,kivéve röntgen.Én is igy voltam,én a szájsebészeten kötöttem ki mert a gyökérkezelés semmit nem ért és vésni kellett a fogam.:(

Nem ijesztgetés akart lenni,csak azért irtam,hogy nem lesz semmi gond nyugodtan menj fogorvoshoz.

2010. okt. 25. 21:39
 2/9 anonim ***** válasza:
Panadolt addig is szedhetsz.
2010. okt. 25. 21:40
 3/9 anonim ***** válasza:
Injekciót lidokaint kaptam érzéstelenítőként, kiműtöttéj a bölcsesség fogam, és tömtek.
2010. okt. 25. 21:44
 4/9 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm.

Remélem nálam nem kell ekkora komoly beavatkozásra számítani.

2010. okt. 25. 21:45
 5/9 anonim ***** válasza:

panadol tablettát nyugodtan bevehetsz, míg nem jutsz el a fogorvoshoz.

esetleg egy kis reménysugár: nálam is volt nemrég egy elég erős fogfájás, vettem be 2 db panadolt, attól elmúlt és azóta csak elmex-el mosok fogat, annyiszor, ahányszor csak tudok egy nap. egyszer sem jött vissza azóta a fogfájás (lekopogom!), és én is szeretném kihúzni terhesség végéig már a fogászatot (én is előtte voltam).

egyébként tényleg bármit csinálhat a dokid a fogaddal, bizonyos esetekben még a röntgen is engedélyezett.

2010. okt. 25. 21:51
 6/9 anonim ***** válasza:

Én 2 alkalommal voltam az elmúlt hetekben fogorvosnál. Az első tömésnél észrevette, hogy a mellette lévő is lyukas. Így visszarendelt. Akkor 2 injekciót is kaptam, mert nem zsibbadt el. De nem árt, az csak helyileg érzéstelenít.

Szóval nyugodtan menj el, hamarabb elmúlik a fájdalom.

23 hetes kismama

2010. okt. 25. 21:54
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszi!
2010. okt. 25. 22:07
 8/9 anonim ***** válasza:
semmi extra, ugyanúgy ellát az orvos. kaphatsz lidocain érzéstelenítőt is.
2010. okt. 26. 09:06
 9/9 anonim ***** válasza:

Menj fogorvoshoz!

Kaphatsz érzéstelenitőt a beavatkozáshoz (azt a doki fogja tudni, hogy milyet), és sokkal rosszabb a babának is, ha Te szenvedsz és rossz a közérzeted ...

2010. okt. 26. 14:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!