Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Második babánál hogy is van...

Második babánál hogy is van az adókedvezmény?

Figyelt kérdés
Most vagyok 24 hetes és még mindig nem értem mert ugye az elsőre kapjuk de akkor most is igényelheti a párom?eddig is ő igényelte akkor most is?

2012. máj. 13. 17:19
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia

Mi is most várjuk a 2. babát, 22. hétben vagyok.

Már attól a hónapól igényli a párom, hogy a baba betöltött a 90 napot. A menete a következő volt: kértem a terhesgondozáson egy igazolást, hogy a baba 90. napját "betöltötte", azt bevitte a férjem a munkahelyére. ott újra kitöltötték a nyomtatványt, ami az adókedvezményhez kell és azóta a baba után is kapja a 10ezer ft-ot.

2012. máj. 13. 17:22
 2/7 anonim ***** válasza:
0%
Ugye nem csak az adókedvezmény miatt szülsz?
2012. máj. 13. 17:24
 3/7 A kérdező kommentje:
kedves utolsó mindenki magából indul ki!ha erre mennék akkor már rég tisztába lennék a dolgokkal!amugy 3 évig nem jött össze az első kisfiam és már nagyon szerettem volna még egy kisbabát ezért szülök te szerencsétlen!sikerült jól megbántanod!
2012. máj. 13. 17:38
 4/7 anonim ***** válasza:

Ne törődj a rosszindulatú válaszadóval, nem ér annyit, hogy felbosszantson.

[link] Itt részletesen le van írva, hogyan is veheted igénybe.

2012. máj. 13. 17:50
 5/7 anonim ***** válasza:
Bocs az offért: ezek szerint mindegy, hogy mennyi a brutto havi kereset, mindenképpen (1 és 2 gyermek esetén) 10e ft/hó?
2012. máj. 13. 18:44
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Kedves utolsó!

2 gyerek esetén 10.000,-/gyerek, összesen 20.000,- adókedvezmény/hó, de max. a fizetendő szja erejéig. Mindegy, h mennyi a havi bruttó, de ha a fizetendő havi szja nincs 20.000,-, akkor csak annyi, amennyit ténylegesen vonnak. De nincs jövedelemhatár.

2012. máj. 13. 19:15
 7/7 anonim ***** válasza:

Az egyik válaszolónak:

Ha 2 gyermekre szeretnéd igénybe venni, kb. bruttó 180ezernek kell lenni.

2012. máj. 13. 19:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!