Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 2 külön kérdés 1-ben? Pocaklát...

2 külön kérdés 1-ben? Pocaklátszódás, családi adókedvezmény?

Figyelt kérdés

Szóval nem akartam két külön kérdést kiírni, hanem feltenném a kérdéseimet egyben:

1. 166 cm, és 53 kilóval indultam, most 9 hetes vagyok, nem látszik még a hasam. A hasonló testalkatúaknak hány hetes, hónaposan kezdett úgy meglátszani, hogy pólóban már észrevehető volt?

2. Olvastam itt egy hozzászólónál, hogy van valami olyan kedvezmény, hogy a magzat 91. napjától lehet igényelni 10 ezer forintot. Igaz ez? Kiknek jár?Hol lehet igényelni? Munka viszonyhoz kötött?

2012. febr. 26. 10:55
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

majd a 12-16. hét után látszani fog.

Adókedvezményt akkor igényelhetsz ha fizetsz adót. tehát ha dolgoztok

2012. febr. 26. 11:05
 2/12 anonim ***** válasza:

A terhesség nekem kb. a 20. héttől látszódott, igaz én a vége felé kezdtem el egy picit hízni.

Ahogy az első is írta akkor tudod igényelni ha van unkaviszonyod és a 91. naptól.De benne van a nevében is adókedvezmény, ha nem adózol akkor nincs miből igényelni.

Jah és ezt csak te igényelheted, ha megszületik a gyerek akkor a párod is igénybe veheti, ha esetleg te nem adózol.

2012. febr. 26. 11:10
 3/12 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!:)
2012. febr. 26. 11:16
 4/12 anonim ***** válasza:
családi adókedvezményhez... a nőgyógyászhoz kell menni igazolásért.
2012. febr. 26. 11:16
 5/12 anonim ***** válasza:
A második válaszoló nem jól írta,a párod is igénybe veheti már a 91.naptól.Ha esetleg neki azt mondták hogy nem lehet ,akkor menjen reklamálni,mert ez biztos hogy így van.
2012. febr. 26. 11:23
 6/12 anonim ***** válasza:
Én csak az adókedvezményhez tudok hozzászólni. A betöltött 91. naptól lehet igénybe venni, nőgyógyásztól kell igazolást kérni, utána a munkahelyen kell kérni igénylőlapot, amit utána nekik kell visszaadni. DE! nem csak te veheted igénybe! nekem nincs munkám, de a férjem is tudta igényleni, és kapjuk is.
2012. febr. 26. 11:24
 7/12 anonim ***** válasza:

1. Az, hogy mikortól látszik a pocak ezt egyénenként változó. Én mindkét babámnál 172 cm-el és 63 kilóval kezdem a terhességet, mindkét esetben már a 10-11. héten már nem tudtam titkolni, hogy babát várok, 20 hetesen már azt hitték szülni megyek, szóval hatalmas pocakom volt/van (most várom a másodikat:)

2. Családi adókedvezményt az igényelhet, aki dolgozik. Ez lehetsz Te is és lehet a párod is. A betöltött 91. terhességi nap után kérni kell igazolást a nőgyógyásztól, hogy babát vársz és csatolni kell az igénylő laphoz. A formanyomtatványt innen is le tudod tölteni

[link]

Ha kitöltötted, akkor a munkahellyel aláíratod és leadod a helyi egészségpénztárba vagy odaadod a könyvelődnek, hogy intézze.

Boldog babavárást

2012. febr. 26. 11:41
 8/12 anonim ***** válasza:
5. Nekem a munkahelyen valóban azt mondták, hogy csak én vehetem igényeb és a kitöltési útmutatóban is ez állt. De mivel tőlem is vontak adót így teljesen mindegy volt, hogy ki veszi igénybe.
2012. febr. 26. 12:55
 9/12 anonim ***** válasza:

A párod csak akkor igényelheti, ha közös háztartásban élő házastárs. Élettársi kapcsolat nem elég.

Egyébként ha beírod a keresőbe mindent kidob, amit kell. A nyomtatvány letölthető. Kitöltöd és beadod a munkahelyeden. Az igazolás kell hozzá, mert azon lesz a pontos dátum, hogy mikortól vagy jogosult. Magát az igazolást nem kell leadnod, de 5 évig meg kell őrizni, hogy ha kérné az APEH, akkor tudd igazolni, hogy tényleg kismama voltál.

2012. febr. 26. 13:52
 10/12 anonim ***** válasza:
Jahh, és ha megszületik a pici újra kell nyilatkozni, mert akkor már nem magzatra, hanem eltartottra veszitek igénybe.
2012. febr. 26. 13:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!