2 külön kérdés 1-ben? Pocaklátszódás, családi adókedvezmény?
Szóval nem akartam két külön kérdést kiírni, hanem feltenném a kérdéseimet egyben:
1. 166 cm, és 53 kilóval indultam, most 9 hetes vagyok, nem látszik még a hasam. A hasonló testalkatúaknak hány hetes, hónaposan kezdett úgy meglátszani, hogy pólóban már észrevehető volt?
2. Olvastam itt egy hozzászólónál, hogy van valami olyan kedvezmény, hogy a magzat 91. napjától lehet igényelni 10 ezer forintot. Igaz ez? Kiknek jár?Hol lehet igényelni? Munka viszonyhoz kötött?
majd a 12-16. hét után látszani fog.
Adókedvezményt akkor igényelhetsz ha fizetsz adót. tehát ha dolgoztok
A terhesség nekem kb. a 20. héttől látszódott, igaz én a vége felé kezdtem el egy picit hízni.
Ahogy az első is írta akkor tudod igényelni ha van unkaviszonyod és a 91. naptól.De benne van a nevében is adókedvezmény, ha nem adózol akkor nincs miből igényelni.
Jah és ezt csak te igényelheted, ha megszületik a gyerek akkor a párod is igénybe veheti, ha esetleg te nem adózol.
1. Az, hogy mikortól látszik a pocak ezt egyénenként változó. Én mindkét babámnál 172 cm-el és 63 kilóval kezdem a terhességet, mindkét esetben már a 10-11. héten már nem tudtam titkolni, hogy babát várok, 20 hetesen már azt hitték szülni megyek, szóval hatalmas pocakom volt/van (most várom a másodikat:)
2. Családi adókedvezményt az igényelhet, aki dolgozik. Ez lehetsz Te is és lehet a párod is. A betöltött 91. terhességi nap után kérni kell igazolást a nőgyógyásztól, hogy babát vársz és csatolni kell az igénylő laphoz. A formanyomtatványt innen is le tudod tölteni
Ha kitöltötted, akkor a munkahellyel aláíratod és leadod a helyi egészségpénztárba vagy odaadod a könyvelődnek, hogy intézze.
Boldog babavárást
A párod csak akkor igényelheti, ha közös háztartásban élő házastárs. Élettársi kapcsolat nem elég.
Egyébként ha beírod a keresőbe mindent kidob, amit kell. A nyomtatvány letölthető. Kitöltöd és beadod a munkahelyeden. Az igazolás kell hozzá, mert azon lesz a pontos dátum, hogy mikortól vagy jogosult. Magát az igazolást nem kell leadnod, de 5 évig meg kell őrizni, hogy ha kérné az APEH, akkor tudd igazolni, hogy tényleg kismama voltál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!