Anyukák, adókedvezmény és gyed kérdés?
Csak kíváncsi vagyok, hányan tudták igénybevenni a gyed mellett az adókedvezményt - csak gyors felmérés.
Tehát kérdés:
1. igénybe vetted-e az adókedvezményt?
2. ha igen, akkor teljes mértékben, vagy megosztva a férjeddel/pároddal?
3. van lakáshitel a neveden?
4. ha igénybevetted az adókedvezményt, akkor számoltál azzal, hogy a lakáshitel után igénybevehető kedvezményt nem fogod tudni kihasználni?
Nagyon köszönöm, aki válaszol!
1. nem én vettem igénybe, a férjem bruttója elbírja mindkét gyerek után járót
2. -
3. már nincs lakáshitel a nevemen - az is a férjemé :)
4. én úgy tudtam, hogy nincs már lakáshitel után adókedvezmény...
Köszi a választ:)
Akkor neked lehet tudok jó hírt mondani, mert egyelőre még van adókedvezmény a lakáshitel után, sőt, ha van családi pótlékra jogosult gyerek, akkor ki is tolódik a visszaigénylés időtartama 1+4 évről a családi pótlékjogosultság végéig:)
Én sose hallottam erről a alkáshiteles dologról. Tudtok linket, vagy infót róla? Mi ez, ki kérheti?
Válaszolok is ám:
1. Én nem, apa kéri mindhárom gyerek után.
2. -
3. Igen.
4. No, ez meg az én kérdésem, mert nem tudom, miről van szó...
1. nem, a férjem vette igénybe
3. van
4. nem tudtam, hogy hosszabbítva lett a jogosultság időtartama. Engem is érdekelne, hol tudok utánanézni.
Első vagyok.
Jól emlékeztem, hogy megszűnt. Aki még 2007 előtt vette fel a lakáshitelét az az első és utána 4 évig vehette igénybe. Ezt az időszakot tolták ki a családi pótlékos szösszenettel (amíg csp-re jogosultak és fennáll a hitelszerződésük).
megtaláltam a lakáshiteles dolgot :-)
Köszi szépen, közben én is rájöttem, hogy hülyeséget írtam, csak eddig mindenki, akivel beszéltem, még 2007 előtt vette föl a hitelt, így mindenkit érintett:(
És köszi, hogy írtatok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!