Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Családi adókedvezmény kérdés?

Családi adókedvezmény kérdés?

Figyelt kérdés

2 gyermekem van,a 3. a pociban.A párom venné igénybe a kedvezményt,de a gyermekből csak 2 közös,a nagyobbik nem tőle van.Akkor csak 2-re veheti igénybe,ugye?

És ha igénybe veszi,akkor innentől ő fogja kapni a családi pótlékot is?

2012. jan. 18. 11:38
 1/5 anonim ***** válasza:
Nekünk két gyerek van, az egyik az első házasságomból, mivel össze vagyunk házasodva és egy fedél alatt élünk így igényelhettük mindkét gyerek után. Tehát ti is megkapjátok mindhárom után. A férjem a gyerekek után járó szabadságot is igénybe tudta venni a nevelt fia után, és tankönyvtámogatást a melóhelyéről stb..a lényeg házasnak kell lenni és egy lakcímre bejelentve lenni.Nem fogja ő kapni a családi pótlékot, nálunk is én kapom.
2012. jan. 18. 11:53
 2/5 Adrika ***** válasza:

Nálunk is így van,2 gyerkőc,kicsi közös,3. a pociban.

Nem vagyunk házasok,párom csak a kicsire veheti igénybe,amíg dolgoztam,én vettem igénybe a nagyobbikra,de így valószínűleg elúszik majd azt mondták a munkahelyemen.

Családit én kapom továbbra is.

14 hkm

2012. jan. 18. 14:31
 3/5 anonim ***** válasza:

A törvény:

Közös háztartásban élő házastárs is igényelheti.

Az apaság nem feltétel. :)

2012. jan. 18. 15:49
 4/5 anonim ***** válasza:

Nekünk is kettő van, 1 közös. Házasok vagyunk. Férjem mindkettő után igénybe veszi.

A családi pótléknak ehhez semmi köze.

2012. jan. 18. 16:00
 5/5 anonim ***** válasza:
Nálunk is ugyanez a helyzet. A párom nem tudta megigényelni a nagyobbik fiamra, azt mondták, hogy őrá nem lehet csak a közös gyermekekre. Így megigényelte a kicsire, és a pocaklakóra. A családit pedig én kapom.
2012. jan. 18. 23:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!