Családi adókedvezmény feltételei és kiknek jár?
Sziasztok!
A családi adókedvezményről lenne pár kérdésem.Mikor jár ez pontosan?Én mamámmal,párommal élek együtt.Nem dolgozok jelenleg,tehát nincs meg az egy év munkaviszonyom.Ha babánk lesz,nekem járna ez?Házasoknak is jár?Mi nem vagyunk azok,de nem nagyon tudom,milyen támogatás jár vagy sem esetleg nekünk,mert hogy nagy ház fenntartás,nekem nincs kereset,és fiatal vagyok...Előre is köszönöm a válaszokat.
Ha nincs meg az egy éves munkaviszonyod, akkor a baba születése után te csak gyesre leszel jogosult. Ez br. 28500 Ft, ebből nyugdíjjárulékot vonnak, szja-t nem, így a családi adókedvezményt nem tudod igénybe venni (nincs fizetendő szja-d amiből visszaigényelheted).
A családi adókedvezmény nem csak házasok között osztható meg, így a párodnak is jár (gondolom apai elismerő nyilatkozatot adna). De rá is vonatkozik az, hogy csak a fizetendő szja-ból lehet levonni. Ha nem dolgozik itthon, akkor nem adózik itthon, ergo nem jár.
Mama a családi adókedvezményt nem veheti igénybe.
Az, hogy mióta vagytok együtt, hol laktok, nagy-e a rezsi, stb. senkit nem érdekel :( A lakásfenntartási támogatásnál számít az egy főre jutó kereset, az önkormányzatnál tudsz érdeklődni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!