Kiderült, hogy a terheléses vércukor szintem magas lett. Diétán vagyok. Kötelező méregetni a kaját?
Kicsit sorstársak vagyunk.
Nekem a 24. héten magas lett, de nem nagyon magas, így a dokim azt mondta, vegyek vissza a szénhidrátból jócskán.
Ezt követtem is, 5 hetente küldött vértesztre. A második alkalommal (34. héten) már bőven átléptem a határértéket.
Elmentem diabetológiára, dietetikushoz.
180 g-os diétát írtak ki, és szintén önellenőrzést, plusz kétszer is vissza kellett mennem, néztek vese, májfunkciót és cukor értékeket vérvételből.
Én úgy voltam vele, hogy arra a 3 hétre már nem kínlódok ezzel a méricskéléssel, mert hogy az első két gyerekem is a 38. héten született. A sors furcsa fintora, hogy holnap töltöm a 40. hetet. :o)
Nekem sincs, csak analóg mérlegem, amivel pont a grammokat elfelejthetem, csak nagyjából mér...
Eleinte próbáltam kiszámolgatni dolgokat, és ahhoz viszonyítok most is nagyjából.
Viszont a szabályokhoz tartom magam, nem fogyasztok cukrot és figyelem a glikémiás indexeket is.
Tehát reggelire két pohár tej az elég nagy "hiba", reggel tejet elvileg egyáltalán nem szabad...
Mondjuk én tejes-teát iszom, amibe épp hogy töltök egy kis tejet.
Kikísérleteztem, hogy csináltam "típus fogásokat", és megmértem utána a cukorszintet. Amelyiknél megfelelő volt, azt a "menüt" bármikor megehetem biztonsággal.
Én így csinálom, és remélem rendben lesz, a baba 6 hetes korában kell majd mennem kontrollra...
Ja, és volt hogy "bűnöztem". A múlt héten pl. megettem egy jégkrémet, de akkor az volt a vacsora. Meg is mértem, és 5,5 lett, szóval egyszer-egyszer ilyesmi is belefér...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!