Ti voltatok a terhesség elején 7-10. héten a fizetős down-kór szűrésen?
Vagy elegendő a 12.heti genetikai uh!?
Nekem azért ajánlották,mert 2 éve volt egy vetélésem,amiről nem derült ki, hogy mi volt a baj ( 5-6 hetes lehettem és üres volt a petezsák ).
De 30.000,- ft-ba kerül nálunk..nem tudom érdemes-e megcsináltatni..
vélemények??
A down kort a 11-13. het kozt szurik, igy nincs ertelme ennel elobb menni, nem is csinaljak sehol. A baba ebben az idoben a megfelelo nagysagu a vizsgalat elvegzesehez.
A terhessegek FELE vegzodik vetelessel az elso 6 hetben. Sok anyuka el sem jut odaig, hogy megtudja, hogy terhes volt, azt gondolja, hogy kesett a menstruacioja. Ez termeszetes jelenseg, egyaltalan nem ad okot aggodalomra. ha a korod nem indokolja, akkor boven eleg az uh.
köszi a választ!
25 éves vagyok..szóval a korom nem indokolja szerintem..csaak avetélés miatt mondták..illetve kérdezték, hogy voltunk-e a párommal genetikai vizsgálaton..dehát nem voltunk.nem is gondoltunk rá, hogy kellene..meg nem azért volt a vetélés,mert beteg volt a baba, hanem üres volt a p.zsák..val.színű felszívódott :-(
én is úgy gondoltam, hogy a 12.hét körül csinálják, de a doki meg az mondta, hogy a 8.hétig el kellene döntani, hogy akarjuk-e..ma vagyok 8 hetes.
én arra hajlok, hogy nem..
egy az hogy marha sokba kerül,de 100%-os eredményt nem tud adni..
most vagyok 8 hetes..
én is tudom,amiket leírtatok,ezért nem is értettem, hogy miért kell mostanáig eldöntenem.
felelőtlen vagyok, ha ilyen előzményekkel úgy döntök, hogy nem kérem ezt a vizsgálatot?????
Szia!
Mi is ezen dilemmáztunk. Most vagyok a 10. hétben. Gondozáson nekem is csak ezt az integrált tesztet ajánlotta az orvos.
Két évvel korábban ugyanitt volt lehetőség 3 közül választani és akkor a kombináltat választottuk 9000-ért.
Úgy döntöttünk, hogy az orvos javaslatával nem élünk, bár kaptam érte nem kevés rosszallást, hogy felelőtlen vagyok.
Felvettük a kapcsolatot azzal a céggel, aki az előzőt is csinálta, igaz egy kicsit többet kell utazni érte.
Mi azért vacilláltunk erősen, mert ahhoz hogy ugyanazt a választ kapjuk 3x annyit fizessünk kicsit durvának találtuk. A kombinált teszt hatékonysága 85% 9000-ért, az integrált 94% 30000-ért. Ráadásul mindegyiknél azt mondják, hogy a pozitív nem jelent beteg babát, a negatív eredmény pedig nem jelent egészséges babát biztosra.
Na így sikerült dűlőre jutnunk. Down-szűrés is lesz, meg pénzünk is marad :)
Bocsi amiért hosszúra sikerült, jó egészséget és kellemes babavárás kívánok.
Ráérsz dönteni, ugyanis a vérvétel előtti adatfelvételnél kérik a tarkóredő vastagságát, azt pedig betöltött 12 hét után végzik. Ahogy a korábban válaszoló is írta, az integrált 2 részből áll, az egyik a 12-14 héten levett kombinált teszt, ami nálunk 9 ezer és a 15-17 héten levett quartett teszt, ami 15 ezer, bármelyiket megcsináltathatod, akár külön-külön is.
33 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!