Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti voltatok a terhesség...

Eszo kérdése:

Ti voltatok a terhesség elején 7-10. héten a fizetős down-kór szűrésen?

Figyelt kérdés

Vagy elegendő a 12.heti genetikai uh!?

Nekem azért ajánlották,mert 2 éve volt egy vetélésem,amiről nem derült ki, hogy mi volt a baj ( 5-6 hetes lehettem és üres volt a petezsák ).

De 30.000,- ft-ba kerül nálunk..nem tudom érdemes-e megcsináltatni..

vélemények??

2012. máj. 11. 14:19
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

A down kort a 11-13. het kozt szurik, igy nincs ertelme ennel elobb menni, nem is csinaljak sehol. A baba ebben az idoben a megfelelo nagysagu a vizsgalat elvegzesehez.

A terhessegek FELE vegzodik vetelessel az elso 6 hetben. Sok anyuka el sem jut odaig, hogy megtudja, hogy terhes volt, azt gondolja, hogy kesett a menstruacioja. Ez termeszetes jelenseg, egyaltalan nem ad okot aggodalomra. ha a korod nem indokolja, akkor boven eleg az uh.

2012. máj. 11. 14:38
 2/12 A kérdező kommentje:

köszi a választ!

25 éves vagyok..szóval a korom nem indokolja szerintem..csaak avetélés miatt mondták..illetve kérdezték, hogy voltunk-e a párommal genetikai vizsgálaton..dehát nem voltunk.nem is gondoltunk rá, hogy kellene..meg nem azért volt a vetélés,mert beteg volt a baba, hanem üres volt a p.zsák..val.színű felszívódott :-(

én is úgy gondoltam, hogy a 12.hét körül csinálják, de a doki meg az mondta, hogy a 8.hétig el kellene döntani, hogy akarjuk-e..ma vagyok 8 hetes.

én arra hajlok, hogy nem..

egy az hogy marha sokba kerül,de 100%-os eredményt nem tud adni..

2012. máj. 11. 14:43
 3/12 anonim ***** válasza:
Teljesen igaza van az első válaszolónak. A Down-kór szűrést 12-13 hetesen csinálják, előbb nincs értelme. A korai vetélések, vagy hogy üres maradt a petezsák sajnos sűrűn előfordul. Ez szerintem nem indokolja ezt a korai szűrést. Várd meg a 12 hetes uh-ot. Most hány hetes vagy?
2012. máj. 11. 14:45
 4/12 anonim ***** válasza:
Ja már látom hány hetes vagy. :) Szerintem várd meg nyugodtan a genetikai uh-ot.
2012. máj. 11. 14:47
 5/12 A kérdező kommentje:

most vagyok 8 hetes..

én is tudom,amiket leírtatok,ezért nem is értettem, hogy miért kell mostanáig eldöntenem.

felelőtlen vagyok, ha ilyen előzményekkel úgy döntök, hogy nem kérem ezt a vizsgálatot?????

2012. máj. 11. 14:47
 6/12 A kérdező kommentje:
és..max. ha a 12.hetes genetikain látnak vmi furcsát, vagy csak kicsit is gyanúsat..majd akkor megcsináltatom, neeeem???
2012. máj. 11. 14:48
 7/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi is ezen dilemmáztunk. Most vagyok a 10. hétben. Gondozáson nekem is csak ezt az integrált tesztet ajánlotta az orvos.

Két évvel korábban ugyanitt volt lehetőség 3 közül választani és akkor a kombináltat választottuk 9000-ért.

Úgy döntöttünk, hogy az orvos javaslatával nem élünk, bár kaptam érte nem kevés rosszallást, hogy felelőtlen vagyok.

Felvettük a kapcsolatot azzal a céggel, aki az előzőt is csinálta, igaz egy kicsit többet kell utazni érte.

Mi azért vacilláltunk erősen, mert ahhoz hogy ugyanazt a választ kapjuk 3x annyit fizessünk kicsit durvának találtuk. A kombinált teszt hatékonysága 85% 9000-ért, az integrált 94% 30000-ért. Ráadásul mindegyiknél azt mondják, hogy a pozitív nem jelent beteg babát, a negatív eredmény pedig nem jelent egészséges babát biztosra.

Na így sikerült dűlőre jutnunk. Down-szűrés is lesz, meg pénzünk is marad :)

Bocsi amiért hosszúra sikerült, jó egészséget és kellemes babavárás kívánok.

2012. máj. 11. 15:13
 8/12 anonim ***** válasza:
Én 12 hetesen voltam a szűrésen és nekünk csak 10000-ftot kellett fizetnünk úgy hogy megcsináltattam mert nyolc évet vártam a babára és a mostani előtt volt egy vetélésem.Nekem a doki is meg a védőnő is ajánlotta és mi is megnyugodtunk utána.
2012. máj. 11. 15:52
 9/12 anonim ***** válasza:

Ráérsz dönteni, ugyanis a vérvétel előtti adatfelvételnél kérik a tarkóredő vastagságát, azt pedig betöltött 12 hét után végzik. Ahogy a korábban válaszoló is írta, az integrált 2 részből áll, az egyik a 12-14 héten levett kombinált teszt, ami nálunk 9 ezer és a 15-17 héten levett quartett teszt, ami 15 ezer, bármelyiket megcsináltathatod, akár külön-külön is.

33 hetes kismama

2012. máj. 11. 17:55
 10/12 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat!
2012. máj. 12. 08:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!