Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért lett most divat, hogy...

Miért lett most divat, hogy ha valaki terhes azonnal elmegy táppénzre?

Figyelt kérdés

Természetesen nem arra gondolok, aki vegyszerrel dolgozik, sokat és nehezet emel stb. Hanem akinél semmi orvosi indok nincs a táppénzre, a munka nem veszélyezteti sem a baba sem a mama egészségét.

Akkor miért?

2012. máj. 10. 14:20
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
48%
a 10 es vagyok. Akkor neked most van egy ilyen nagyon rossz tapasztalatod ami miatt kiakadtál erre a témára. De ha valaki normálisan megy el (átadva az ügyeit és jelezve hogy nem fog jönni és nem háborodik fel ha aztán nincs elhívva bulizni) akkor abban azért nincs annyi kivetnivaló szerintem.
2012. máj. 10. 14:44
 12/29 A kérdező kommentje:

Lehet....

Azért is bánt a dolog, mert többek között az ilyen rossz tapasztalatok miatt nem akarnak a munkáltatók nőket, anyukákat alkalmazni. És ilyenkor kicsit megértem őket, ez nagyon kiszámíthatatlan, főleg egy párfős cégnél hatalmas probléma.

2012. máj. 10. 14:49
 13/29 anonim ***** válasza:
74%
én nyolc hetesen mentem el táppénzre, de egy gyárban hideg, csúszós, álló munkát csináltam. ha az iróasztal mögött üldögélnék akkor biztos az utolsó hetekig maradtam volna! Szerintem ilyenkor minden anya a baba egészségét és fejlődését nézi, hogy mi a legjobb mindkettőjüknek. Másoknak meg nem azt kéne nézni, hogy azért maradt otthon a kismama mert lógós. Attól hogy a munkáját nem tudja ellátni mert legyen akármi panasza is azért még szórakozni eljárhat, nem durva buliba, csak egy jóízű beszélgetésre...
2012. máj. 10. 15:19
 14/29 anonim ***** válasza:
66%

Kedves Kérdező!

Először is, szánalmas, ahogy általánosítasz, ez nem divat!

A főnökömmel olyan a viszonyom, hogy tudott már arról is, hogy tervezzük a babát, a munkakörömből kifolyólag már 6 hetesen bejelentettem, hogyha minden jól megy év végéig dolgozom: ez dec közepe volt + a szabik.

A munkahelyem veszélyes, rendelet mondja ki, hogyha a dolgozó tudomására jut a terhesség, akkor szarvasmarhával nem foglalkozhat, egy állattartó telepen pedig nehéz megoldani, hogy ne kerülj kapcsolatba semmilyen módon fertőzésveszélynek. Középvezetőként, jó fizetéssel, a fenti okokat figyelembe véve és azt, hogy napi 100 km-t kell télen autóznom + bejött egy kis vérezgetés is, egyáltalán nem bánom a táppénzt, úgyhogy én már a 12. héttől táppénzen vagyok.

Talán nem kellene általánosítani... És ha így is van, nem a te problémád, amúgy a háziorvos szakorvosi indoklással vehet táppénzre, a főnököd nem jár jól, ha terhes kismamákat jelentget, mert az Egyenlő Bánásmód Hatóság előszeretettel ugrik az ilyenekre.....Meg is érdemlik és ugranak a pályázati pénzek egy elmarasztaló döntés miatt. Sok sikert. És ha a baba a fontosabb, akkor élni kell a lehetőséggel.

32 hetes kismama

2012. máj. 10. 15:23
 15/29 anonim ***** válasza:
100%
Válaszoltam korábban, de én is pont erre gondoltam, hogy az ilyen nők miatt nem kedvelik egyesek a női munkaerőt. Nagyon gáz ez a sztori, egyáltalán hogy lehetett ilyen hülye, hogy a főnöknek is elküldte?
2012. máj. 10. 15:38
 16/29 A kérdező kommentje:
14-es: olvasd el újra a kérdést. Ha van orvosi indok, MENJEN táppénzre az anya. Nem értem, ebben mi volt nem érthető.....
2012. máj. 10. 15:47
 17/29 anonim ***** válasza:
38%

A nő akkor megy el táppénzre ha terhes amikor akar. Ne te vagy más döntse már el ,hogy veszélyeztesse e magzatát vagy sem.

Igen a várandós nő nem beteg, de neki is ki kell kapcsolódni még akkor is ha otthon van táppénzen. Mellesleg havi 1-2 órás kikapcsolódás nem egyenlő a minden napi munkával.

Sajnálom a kollégákat ,hogy ilyen munkatársakkal vannak együtt. Még a nők se képesek összefogni mikor így is nehezebb a munkakeresés, munkahelymegtartás stb.

Még annyit ,hogy attól,hogy nem vegyszerrel dolgozik, vagy nem emel nehezet attól még lehet "veszélyes " a munkahely. Pl. 8 órát ülve dolgozni.

És még a stressz is veszélyes, pláne ilyen kollégák mellett.

2012. máj. 10. 16:05
 18/29 anonim ***** válasza:
41%

Én is válaszoltam már korábban, de most kérdeznék még valamit:

Honnan tudod, hogy egyiknek sincs orvosi indoka a 3 kolléganő közül?

Én kezdem azt gondolni, hogy egyre inkább az irigység munkál benned! Nem lehet, hogy Te is babára vágysz, csak még nem sikerült, és bosszant, hogy emiatt majd téged is leellenőriznek?

Ezen az oldalon azok vannak, akik szeretnének babát, vagy akik már anyukák.

Amúgy meg ha annyira hiányzik az a 3 munkaerő, akkor miért GYIK-ezel munkaidőben?

Bocsi, ha tévednék, de általában jók a megérzéseim, rá szoktam hibázni az ilyenekre.

2012. máj. 10. 16:07
 19/29 anonim ***** válasza:
73%

Ha én megtehetném (vagy megtehettem volna), akkor én is elmentem volna táppénzre szinte azonnal, ahogy kiderül a terhesség, mert:

- nem tartom annyira megértőnek az embereket, hogy valóságban is megadják azt, ami a törvény szerint járna nekem, mint pl könnyített munka.

- a munkával együtt jár az idegeskedés és ez árt a babának.

- a babavárás vizsgálatokkal jár, azok pedig a munkaidőből is elvehetőek. Egy rosszindulatú, irigy munkahely ezt pedig nem veszi jónéven, megkezdődik az ember háta mögötti fúrás, ami szintén idegeskedés és árt a babának.

- a kezdeti fáradság eltarthat 4 hónapig is. Munkahelyen a pihenés meg nem kivitelezhető.

Sajnos a munkahelyek többsége nem tud a terhesek számár megfelelő munkát biztosítani és sok babát váró ezért menekül szinte inkább a táppénzbe.

2012. máj. 10. 16:09
 20/29 A kérdező kommentje:

Nekem az a véleményem, hogy aki terhes és nincs rá oka, ne menjen táppénzre. Azért, amit már leírtam: mert ezzel csak azt erősítik, hogy a nő nem megbízható munkaerő.

Nekem 7 hónapos a lányom. Onnan tudom, hogy nincs rá okuk hogy amióta táppénzen vannak folyton keresnek, mert ugye unatkoznak otthon. Aki írta az e-mailt, az pár hete engem is leb.szott, mert a férjem szabadságot vett ki és írtam, hogy aznap ne jöjjön mert szeretnénk 3asban lenni. Teljesen fel volt háborodva, hogy ő meg otthon gubbaszt, rá miért nem gondolok.

Egyébként az általánosításért elnézést. A legtöbb ilyen fórumon elég gyakori, hogy a terhes nő kiíratja magát "csak úgy".

2012. máj. 10. 16:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!