Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi a jele annak hogy le van...

Mi a jele annak hogy le van szállva egy terhes nő pocija?

Figyelt kérdés
Olvasom itt ott hogy "..ha már le van szállva a pocid is..." de ennek van valami jele, vagy kíséri valami jellegzetes érzés? 39 hkm vagyok, és elég nehézkesen tudok néha már menni, és olyan kicsit lefelé toló érzés van a hüvelyem körül. Ez talán az, vagy ez általános érzés ebben az állapotban?
2012. máj. 10. 09:24
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Ha a kézfejed lefordítva befér a melled és a pocakod közé, akkor le van szállva.
2012. máj. 10. 09:26
 2/12 anonim ***** válasza:

Ez relatív dolog.

Amit első ír, azt szokták mondani valóban.

Na most: én kicsi termet vagyok, a 24. héttől kb már a hasam a mellem alatt indul, és soha onnantól semmilyen kézfejem nem fér be a mellem és a hasam közé.

Első gyereknél én se tudtam, mit jelent ez, mert CTG-n voltam, a szülésznő mondta, hogy ez a poci még nagyon fent van, nem lesz itt még szülés (a 38-ik héten), aznap indultak a rendszertelen fájások, egy nap múlva szültem.

Második babám nagy termetű is volt, és a magzatvizem is sok volt, kb. 10 nappal a szülés előtt éreztem, hogy a légzésem megkönnyebbült, viszont cserébe olyan szintű nyomás lett odalent, hogy 20 percenként jártam pisilni éjjel-nappal, de ha leültem egy székre, és kicsit előre dőltem, akkor a vizeletem kiszivárgott még így is. Tehát lejjebb ment a hasam relatíve, de a pocak ugyanúgy közvetlenül a melleim alól indult.

Most a harmadikat szülöm remélem (szerintem pár napja már levelezgetünk amúgy :o), én is 39 hkm vagyok, a pocim megint a mellem alatt indul közvetlenül, de mivel a babám az elmúlt napokban még harántban feküdt, és csak most fordult fejjel lefelé, az inkontinencia is csak tegnap kezdődött, a légzésem meg rendben van, bár most a magzatvíz is átlagos, és szerintem a baba sincs akkora, mint az előző...

Szóval nehéz is megállapítani ezt a "hasleszállást", meg talán nincs is jelentősége annyira...

Hamaros szülést nekünk! :o)

2012. máj. 10. 09:48
 3/12 A kérdező kommentje:

Nem tudom hogy velem levelezel-e, mert én ma igaz hogy kaptam privát üzit, de nem tudom hogy te lehetsz-e az, mert még csak ma kezdtem el írni priváton is.

Amúgy meg, hát ez fura hogy befér-e a kézfejem a mellem között alul, merthogy ha kiegyenesedek akkor igen, de amúgy meg én is elég molett csaj lettem a terhességem alatt - most 90 kg vagyok - és nyugodtan kajálhatok a hasamról is akár, mert hogy akkora hogy ha leülök a fotelba kényelmesen akkor a tányért megtartja :D

2012. máj. 10. 09:57
 4/12 anonim ***** válasza:

Ja, nem privátban írtunk, csak többször láttam válaszaidat, hogy 39 hkm vagy, és első baba, és gondolom "nincs belőled 3". Meg belőlem se... :D

Nagyon nem tudok mit kezdeni magammal, ezért most itt tengetem magam és osztom az észt. :D Remélem már nem sokáig...

2012. máj. 10. 10:20
 5/12 A kérdező kommentje:
Jah :D úgy elképzelhető :D hát nekem képzeld el úgy felvizesedett a lábam reggelre hogy még ha akarnék sem tudnék mihez kezdeni :( párnapja van ez a vizesedéses dolog... veled volt ilyen a terhességed alatt?
2012. máj. 10. 10:27
 6/12 anonim ***** válasza:

Haj-jaj. A 24. héten elmentem valahová, és órákat ültem egy rossz széken, ami fából volt, és a combomat elszorította.

Este olyan voltam mint egy elefánt. A bokacsontom nem látszott ki egyáltalán. Nekem az jött be, hogy a matracom alá lábvégnél betettünk egy takarót, így éjszaka kicsit emeltebben van a lábam. Ha napközben fel is rakom fél órákra, az nem használ semmit, sőt ha éjjel vízszintesben marad, akkor is ugyanolyan reggelre, mint este volt. :o(

Viszont az utolsó egy hétben már alig csinálok valamit, azóta érdekes módon jobb. Tehát a gyaloglás/ácsorgás rontja a legjobban.

De emlékeim szerint ezzel semmi gond nincs, ha a vérnyomásod rendben van, nem kell aggódni, nekem szülések után néhány órával már újra karcsú bokám/lábam volt (mert hogy a combom is vizes, ha benyomom, "fehér" marad egy ideig)

2012. máj. 10. 10:35
 7/12 anonim ***** válasza:

Ja, az lemaradt, hogy a 24- héttől kezdődött ez, és teljesen nem is múlt el azóta. Vennem is kellett egy számmal nagyobb cipőt.

Most a nyitott papucsokból megint tudom a sajátomat hordani, csak lazítani kellett a pántokon picit.

2012. máj. 10. 10:37
 8/12 A kérdező kommentje:
Úh te szegény :) most én is vettem másik papucsot a kórházba muszály volt ilyen csatosat venni hogy tudjam még engedni, de szülés után meg remélem csak vissza megy eredetibe :) ma annyi volt hogy össze hajtogattam a kis ruhákat, még csak most tettem be a szekrénybe méret szerint. De nem futottam köröket közben én sem :) igen tegnap este úgy aludtam mint egy csónak - a lábam fel póckoltam egy kis párnával - és reggel jó is lett, de most meg pár órája megint ilyen nyomi :) Ma kellene menni terhes tornára de hát úgy érzem esélytelen, hogy elmenjek :) te jártál vagy jársz ilyesmire?
2012. máj. 10. 10:43
 9/12 anonim ***** válasza:

Háát. Első gyerekkel jártam terhes tornára.

Másodikkal megvettem a kismama torna DVD-t, és hébe-hóba tornáztam otthon.

A harmadikkal semmit nem csinálok. :o(

Igaz, ez a terhességem irtó problémás volt sok szempontból, meg nekem van néhány alapbetegségem is, szóval nem is nagyon hiányzott.

Két és fél hete költöztünk, azóta az első emeletre kell feljönnöm, ez is egy kis mozgás. :o)

2012. máj. 10. 10:46
 10/12 A kérdező kommentje:
Mi alapból az elsőn lakunk, és hát még jó sokszor hogy van korlát :) viszont amúgy meg hiányzik a kertes ház hogy kitudjak menni a kertbe, vagy most hogy ilyen jó idő van, kerti hintába a fák alatt :( ti miért költöztetek el?
2012. máj. 10. 10:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!