Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért lett most divat, hogy...

Miért lett most divat, hogy ha valaki terhes azonnal elmegy táppénzre?

Figyelt kérdés

Természetesen nem arra gondolok, aki vegyszerrel dolgozik, sokat és nehezet emel stb. Hanem akinél semmi orvosi indok nincs a táppénzre, a munka nem veszélyezteti sem a baba sem a mama egészségét.

Akkor miért?

2012. máj. 10. 14:20
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
100%

Lehet én vagyok "jó helyen", de nálunk senki nem ment el csak úgy táppénzre terhesen.

Sógornőm többször elvetélt, így ő elment, de ez érthető.

Én 7 hónapig dolgoztam, utána jó volt már itthon lenni és végre magamra figyelni.

Barátnőm az utolsó hétig végig dolgozott.

Úgyhogy nem tudom hol divat, de itt felénk nem.

Viszont nem zavarna, ha valaki csak úgy lelépne táppénzre, ha megtehetné és úgy érezné neki így jobb.

Az én dokim már az elején mondta - kérés nélkül -, hogy bármikor kiír, ha úgy érzem, mert a nyugalmam most fontosabb mindennél. Úgyhogy ha valaki erre vágyik, megteheti, hát tegye. Kinek fáj ez?

2012. máj. 10. 14:25
 2/29 anonim ***** válasza:
93%
Én azért mentem el táppénzre, mert a netto fizetésem 210 ezer körül volt, táppénzre pedig 180-190 ezret kaptam. Én nem voltam hajlandó azért a 20-30 ezerért idegesíteni magam a munkahelyemen. Itthon pihentem, lóbáltam a lábam:))
2012. máj. 10. 14:27
 3/29 anonim ***** válasza:
88%
Nem tudom divat-e, de én pl. óvodában dolgoztam, és elmentm 8 hetes terhesen. Nem akartam minenféle vírust összeszedni kismamaként. Lehet, hogy önző voltam ,de a saját gyerekem jobban érdekelt, mint hogy kihúzzam jó sokáig más gyerekek között.
2012. máj. 10. 14:28
 4/29 anonim ***** válasza:
75%
Én március óta táppénzen vagyok, hétfőre behívtak táppénz felülvizsgálatra, júliusban szülők remélem nem lesz gond.
2012. máj. 10. 14:31
 5/29 anonim ***** válasza:
91%

Én sem látok csak úgy táppénzre menő anyukákat. Valamilyen ok mindig van: testi vagy épp lelki ok.

Ha valaki jól keres, szereti a munkahelyét, és jól érzi agát, akkor úgyis dolgozni fog. Ha viszont gáz a munkahely, lelkileg nem érzi magát jól a kismama, akkor miért ne mehetne el táppénzre?

Én a 28. hétig dolgoztam, de olyan feszültségben, hogy már bánom, hogy nem jöttem el hamarabb. Pedig a terhességem zavartalan volt, csak épp idegileg kikészültem a munkahelyemen...

Az é dokim is felajánlotta, hogy menjek el mihamarabb, mert szerinte egy terhes kismama foglalkozzon magával amíg megteheti. :)

Ha valaki meg dolgozni akar és jól bírja, akkor hurrá. Az is jó, de otthon nyugiban lenni is jó.

2012. máj. 10. 14:33
 6/29 anonim ***** válasza:
68%
Nálunk sem divat. Én is sokáig dolgoztam.
2012. máj. 10. 14:34
 7/29 anonim ***** válasza:
18%

Érdekes a kérdésed :)),személy szerint úgy gondolom,hogy azért,mert ahogy megtudják a jó hírt,otthon akarnak ülni és készülődni a bébi érkezésére,félnek,nehogy bármi gond essen.Én is így voltam,amikor megtudtam a jó hírt,már sok kedvem nem volt munkába járni.Történt,hogy a 6 héten görcsöltem és pecsételő vérzésem lett,a doki felvett táppénzre és veszélyeztetett terhesnek nyilvánítottak.Két hétig otthon gubbasztottam,lassan rájöttem,hogy felesleges már ilyen korán tervezgetni és gondolkodni,mert rengeteg idő van még,és becsavarodok,ha csak ezen jár az agyam.Visszamentem dolgozni,14 hetesen alig tudtak elküldeni táppénzre,nem akartam eljönni.

De szerintem akik ezt a lépéseket megteszik,hamar rájönnek,hogy ez nem egy jövedelmező megoldás számikra és nem is annyira mókás dolog,otthon hónapokon keresztül a kicsire várni és a gondolatod csak a pici körül forog.

2012. máj. 10. 14:37
 8/29 anonim ***** válasza:
51%

Én az utolsó 3 hónapban táppénzre vetettem magam. Nagyon dagadt a lábam és álló munkát végeztem. (pult mögött álltam egész nap, pakoltam, cipekedtem, hajoldoztam)

Megtehettem, hogy kiiratom magam, már a második gyerekkel vagyok itthon, de visszavárnak. Nem akartam végigidegeskedni az utolsó trimesztert, be akartam fejezni a gyerekszobát stb.

2012. máj. 10. 14:38
 9/29 A kérdező kommentje:

Nálunk most 3 kolléganő ment el. Az egyik írt egy felháborodott hangú levelet, hogy miért nem hívjuk sehová, csak mert terhes nem beteg, jönne velünk erre-arra. Ezzel nincs is baj, csak a főnöknek is elküldte, aki jelezte az OEP felé hogy nem jogos a táppénz, táppénzcsalásért fel akarja jelenteni. És ha már így benne volt, a többieket is. Gyanítom a jövőben már alapból így fog eljárni, ha valaki korán megy táppénzre terhesen.

Hozzáteszem, mind a hárman egyik napról a másikra léptek le, a folyamatban lévő ügyeiket nem adták át.

2012. máj. 10. 14:41
 10/29 anonim ***** válasza:
70%

Én egyáltalán nem "vetem" meg aki elmegy táppénzre mivel átlagosan a DOLGOZÓ nők 1.4 gyereket szülnek így azt gondolom az a pár hónap ide vagy oda amennyit még táppénzen "merészelnek" tölteni nem oszt nem szoroz...

A gyerekekkel otthon töltött időt leszámítva is még vagy 30-35 évet dolgozhat, sőt...úgyhogy én úgy vagyok vele kicsit nyugodtan pihenjen rá az előtte álló munkára mert az 24 órás elfoglaltság lesz, és lehet hogy áldott jó babája lesz de valószínűbb hogy nem:)

Persze ha vki olyan hogy unatkozik otthon, annak nem kell otthon ülni, csak aki meg szeretne rákészülni és nyugodtan készülődni stb. annak ne kelljen már naplopónak éreznie magát.

2012. máj. 10. 14:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!