Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti nem tartjátok hülyeségnek...

Ti nem tartjátok hülyeségnek a terhesség alatti mérést ilyeténformán? Mi számít kezdősúlynak, ha nem mértem magam előtte?

Figyelt kérdés

Ma 1/2 5-re megyek a védőnénihez. Magyarán túl leszek egy reggelin, tízórain, ebéden, uzsonnán...

Máskor 1-re megyek, akkor max reggeli és tízórai lesz bennem...

Nyáron vékony ruciban az +0,5 kg, télen farmerben, trikóban, alsó pólóban, pulcsiban +3 kg...

Ez így egyátalán nem lesz pontos mérés...

Mi lesz a kezdősúlyom, ha nem szoktam magam mérni, amikor utoljára mértem, akkor is reggel, éhgyomorra, ruha nélkül... :D

Vagy csak én látom rosszul ezt?? :)))

2012. máj. 10. 10:33
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Elsö vagyok.

Még mindig nem értem miért fontos 1-2 kiló eltérés?

A súlytöbblet nem 1-2 kilós eltérésnél számít hanem, ha 10 kiló feletti. nem azért mérnek, hogy most mennyire hájasodsz, az a te bajod. Vizesedés az egyik legnagyobb probléma a terhesség alatt és egy rendetlenül müködö placenta miatt mind a baba mind az anya élete veszélyben lehet ha túl sok a víz.

2012. máj. 10. 13:40
 12/14 anonim ***** válasza:

Ebben csak azt nem értem, hogy ha valaki ilyen mértékben vizesedik, akkor ahhoz meg nem kell mérlegre állni, mert az már jól látszik anélkül is, nem?

Magamon látom a vizesedést, sőt a bokámon még az is látja, aki soha nem látta korábban a bokámat (tehát nem tudja, milyen "szokott lenni"), pedig nálam nem ölt vészes mértéket a dolog.

Ezért gondolom, hogy akinél kóros, annál még sokkal jobban látszik...

2012. máj. 10. 13:43
 13/14 anonim ***** válasza:

9-es vagyok

Nem csak a vizesedés miatt mérnek!!

Nekem pl. kijelentette a védőnőm, hogy havi 1kg hízást fogad el, máskülönben diétára fog amit keményen betartat.

(Bár nem tudom, ezt hogy képzeli, beköltözik hozzánk, vagy bekamerázza a házat??)

Ráadásul nem vagyok elhízott sem, pár kg felesleggel kezdtem a babavárást és most -3 kgnál tartok, ezért sem értem az elvárásait.

2012. máj. 10. 13:47
 14/14 anonim ***** válasza:
Utálatos dolog a súlymérés, főleg, mert az itthoni és a védőnőnél lévő mást mutat. Mivel túlsúlyos vagyok, jelenlegi terhességemnél 29. héten a dokim azt mondta, hogy max 6!!! kg-t szedhetek fel, ebből már 5-öt megtettem, így diétáznom kell. Nade mihez képest szedtem fel 5 kilót?!? Saját mérés vagy a védőnőé... Jelenleg 31 hetes nézem mit eszek, de nem mondanám diétának. Más akár 20 kilót is felszedhet, nekem meg max 6 az engedélyezett.. Aztán majd kikapok, ha 8 kilót szedtem fel.. Annyit lehet "játszani" a súllyal, hogy mikor mérlegelésre megyek, vékonyabb ruci és papucs/szandál. Nálam az is számít.
2012. júl. 16. 17:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!