Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen ételek tartalmaznak...

Milyen ételek tartalmaznak sok vasat?

Figyelt kérdés
Alacsony a vasam, de a neo-ferro folgamma nem jött be, mert olyan szorulást okozott, hogy az erőlködéstől véreztem is hüvelyből. A doki 1 dl vörösbort javasolt esténként, érdekelne, hogy ételekből miket kéne ennem, hogy rendbejöjjön a vasszintem.
2012. máj. 9. 09:31
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

A májban rengeteg van.

A gugliban meg szintén, pl ez a honlap is precízen összeszedi: [link]

2012. máj. 9. 09:37
 2/13 anonim ***** válasza:
spenót, bogyós gyümölcsök pl feketeszeder.
2012. máj. 9. 09:39
 3/13 anonim ***** válasza:

És nem mondta a doki, hogy próbálkozzatok más vaskészítményekkel? Hiszen lehet, hogy egy másik fajta bejönne.

Sajnos az ételekből azért elég kevés jut be.

Valaki kiszámolta, hogy egy kismamának napi 30 tál spenótot kéne fogyasztani a napi vasszükséglet fedezésére, na hát ez nonszensz...

Azt csak félve merem megkérdezni, hogy tuti hogy hüvelyből véreztél? Nem nézlek hülyének semmi esetre sem, de itt már olvastam szép számmal olyat, hogy az illető nem tudta ezt eldönteni... És hát a végbélrepedés nem olyan nagy tragédia, meg vannak módszerek a széklet lazítására illetve sikamlósabbá tételére is.

Mondjuk azt nem írtad, hány hetes vagy, de vasra nagy szükség van.

2012. máj. 9. 09:41
 4/13 anonim ***** válasza:

Ugyanígy voltam, mint a kérdező, én sem bírtam szedni a FerroFolgammát, és nekem sem írtak fel másik vaskészítményt. Viszont megszületett a babám a 38. héten, és a vashiány (meg más okok, pl. stressz) miatt nagyon kis súlya van, 2150g volt a születési súlya. Hízik szépen, de azért ha ezt előre tudom, inkább megküzdöttem volna a szorulással...

Kérdező, ha rám hallgatsz, nem hagyod annyiban a dolgot, mert a baba érdeke, hogy te ne legyél vérszegény!

2012. máj. 9. 09:48
 5/13 anonim ***** válasza:

Én a Maltofer Fol-t szedem és a Flavon Kids lekvárt, és 20-as a vasam, magasabb, mint terhesség előtt. A Femibionnak van külön vas készítménye, ami szintén nagyon jó, egy levéllel beszedek még a szülés előtt.

32 hetes kismama

2012. máj. 9. 10:05
 6/13 anonim ***** válasza:

Először nekem is a Neo-Ferro Folgammát írták fel, de nekem is szorulásom lett tőle, pedig csak 3 db-ot szedtem be, mégis utána 2 héttel állt helyre teljesen a rend.

Ezután viszont Maltofer Fol-t kaptam, ezt már szedem 2 hete, és minden teljesen normális.

Szerintem próbálkozz meg ezzel, hiszen a vas nagyon fontos!

2012. máj. 9. 10:11
 7/13 anonim ***** válasza:

Érdekesek vagyunk, mert én meg a Maltofertől szorultam, és egyedül a Neo Ferro Folgamma nem okoz problémát. :o)

3-as

2012. máj. 9. 10:16
 8/13 A kérdező kommentje:

Gondolom mindenkinél változó, melyik készítmény jön be neki, holnap úgyis megyek a dokihoz, kérek másik receptet.

Biztos, hogy hüvelyből véreztem, a kórházba is bementem miatta, az ottani doki mondta, hogy hanyagoljam a vastablettát, inkább természetes úton próbáljak vasat vinni a szervezetembe. Azóta nem szedem, nincs se szorulás, se vérzés, viszont a hétfői laboron 9,8 volt a vasam és asszem 10,7 az alsó határ, ami elfogadható. Szóval valszeg kénytelen leszek megint szedni valamit, csak érdekelt, hogy máshogy nem tudom-e megoldani a problémát.

2012. máj. 9. 10:27
 9/13 A kérdező kommentje:
Ja, és holnap töltöm be a 26. hetet.
2012. máj. 9. 10:28
 10/13 anonim válasza:

Sok vas van a céklában, sóskában, retekben, dióban, mogyoróban, csipkebogyóban, marhahúsban, kakaóban (pl. minimum 80%-os csoki). Ha nem bírod a vas-készítményeket, legalább egyél ilyen ételeket gyakrabban. Én a céklát úgy iszom, hogy lefacsarom géppel, és teszek hozzá még almát is. Így az alma elnyomja az ízét, és tényleg elviselhető.

A máj nagyobb mennyiségben nem ajánlott, mert az ugye az a szerv, ami a méreganyagokat megszűri, és sok marad is benne. Hetente egyszer szerintem okés, így használ is. Sok ötletet találsz

2012. máj. 9. 10:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!