Ennyire nagy baba lehet tényleg?
Ha tényleg ilyen nagy baba lenne az orvosnak rögtön meg kellene vizsgálni mitöl is.
Mert egy rendellenes placenta müködés okozhatná, ami miatt óriás baba lesz, vagy egyszerüen a táplálkozásod nem megfelelö.
Szóval szerintem csak hüleségeket beszél az orvos ha nem csinál további vizsgálatot.
Leírnád a méreteit? Akkor össze tudnánk hasonlítani a többiekével is, meg az átlaggal. De ettől függetlenül sem hiszem, hogy meg kell ijedned, mert egyrészt a becslés csak becslés, ettől még nem biztos, hogy nagy baba lesz. Másrészt pedig ha nagy baba lenne, akkor sem dől össze a világ. Tudom ilyenkor megijed az ember, hogy meg tudja-e szülni, nem lesz-e valami baj, de többségében nem szokott ebből gond lenni, csak lesz egy kicsit dundibb bébid. :)
Nekem szülés előtti napon mondták, hogy 4 kiló lesz. Másnap 3330 grammal megszületett. Gondolj csak bele milyen sokat tévedtek! Majdnem 700 gramm...szóval a becslésekre nem kell mindig adni.
A doki pedig szólt volna, ha baj lenne.
Ne aggódj! Ezek a becslések közel sem pontosak. Nagyon nagyokat szoktak tévedni, nem is kevésszer. Nekem 30 hetesen a 4D-s UH-on azt mondták, hogy 4,5 kg-os lesz a babám. Ehhez képest született egy 3350 g-os bébikém. :)
Én hiába kérdezgettem az orvosomat, hogy most mekkora a babám, mindig azt mondta, hogy ezek a becslések nagyon pontatlanok, ezért ő nem szeretne ilyenekbe belemenni. Persze, azért sunyiba midig meglestem a monitoron, hogy mennyit számolt ki a gép. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!