Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi a véleményetek a hüvelyöblí...

Mi a véleményetek a hüvelyöblítésről terhesség alatt?

Figyelt kérdés

30 hetes terhes vagyok és a dokim mondta hogy használjak hüvelyöblítést.kérdésem az lenne hogy ez az ami tabletta és fel kell oldani vízbe utána meg az kell kiöblíteni belülről a hüvelyemet?

vagy pedig elég ha veszek intim mosakodót?mert nem szívesen használnék zuhanyt.

illetve kíváncsi lennék a véleményetekre és tapasztalataitokra.

egyébként azt mondta a doki hogy nincs gyulladásom csak terhesség alatt bővebb a folyásom.

2012. máj. 6. 11:11
 1/7 anonim ***** válasza:
van ehhez egy készülék, de simán patyolat tiszta ujjakkal is csinálhatod. vegyszer nem szükséges semmi. én nem is javasolnám.
2012. máj. 6. 11:22
 2/7 anonim ***** válasza:
Én speciel úgy tudtam,hogy terhesen nem javasolt...de ha az orvosod mondta,lehet hogy én rosszul tudtam.Azt hogy mivel és hogyan a dokit vagy esetleg a patikust kell megkérdezni,mert az biztos hogy nagyon nem mindegy ilyenkor.Ha nincs semmi gondod,én mellőzném egyébként.
2012. máj. 6. 11:28
 3/7 anonim ***** válasza:
nekem anno azt mondta, hogy a második trimben esetleg lehet de nagyon óvatosan stb de ő is inkább a kézzel kenős krémeket javasolta pl vitagyn c (és nem applikátorral hanem ujjal megoldani)
2012. máj. 6. 12:24
 4/7 anonim ***** válasza:
Nekem is írt fel a nődokim, de aztán nem használtam, mert nagyon sok helyről úgy hallottam, hogy terhesen szigorúan tilos irrigálni. Inkább nem kockáztattam, kértem más szert (kúpot).
2012. máj. 6. 16:23
 5/7 anonim ***** válasza:

Tilos a hasznalata a terhesseg alatt.

Mellesleg, semmi haszna nincs az oblitesnek. Huvelyfolyast ebben az esetben ugye ket dolog valthat ki. Egyik, ami nalad nem all fonn ezek szerint, a kulonbozo fertozesek (gombas, virusos, bacis). Ezt az oblites soha nem szunteti meg, sot feljebb viheti a bacikat, ilyenetben, aes gyakori hasznalata akar meddoseget is okozhat. A fertozest csak kizarolag a megfelelo gyogyszeres kezeles szunteti meg. A masik oka a bovebb folyasnak a terhesseg lehet az oka, ami nalad is van. Ebben az esetben, akar oblitesz, akar nem, nem fog megszunni a folyas, mert a terhesseg a kivalto ok, ami csak a szules utan szunik meg, ahogy a folyas is. Az oblites egyebkent nemhogy megszunteti, de meg bovebb folyast eredmenyezhet, mert felborul a huvely ph erteke, amia terhesseg alatt legtobb esetben is felborul, deaz oblites meg rosszabba teszi a helyzetet,, szepen kimossa a meg megmaradt jotekony bakterialis kozeget, igy szabad utat kapnak elsosorban a gombak, szepen szaporodnak, illetve barmilyen mas fertozesekre fogekonyabb leszel. De felreteve a ph- erteket es a huvelyflorat, es nem olyan nagy problema, mert a huvelyoblites hasznalata azert tilos terhesseg alatt, mert vetelest, koraszulest okozhat.

2012. máj. 7. 02:12
 6/7 anonim ***** válasza:
Bocs az elirasokert.
2012. máj. 7. 02:14
 7/7 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat!

én sem fogom használni.eddig se tetszett a dolog,de még jobban meggyőztetek.

pláne hogy nálam így is fenn áll a koraszülés veszélye mert a 23. héttől meg van rövidülve a méhnyakam,múlt héttől pedig fel van puhulva.

2012. máj. 7. 09:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!