Milyen érzéssel jár a méhösszehúzódás? Mit kell pontosan éreznem? Azt hiszem, már jelentkezik nálam egy ideje egy nap maximum 5-6-szor.27hkm
ilyen idős terhesen teljesen normális, úgy hívják, h braxton hicks méhösszehúzódás.
Annó nekem is kb 27-28 hetesen volt először ugyanez mint neked.. egyből mentem is a dokihoz, h mi lehet ez.
De megnyugtatott, h semmi baj. A méhed készül a szülésre ezekkel az összehúzódásokkal :)
Amúgy alapjáraton baba nélkül is vannak ilyen összehúzódások, csak azt nem érzed, mert nincs a méhed megnagyobbodva.
Nekem a dokim így magyarázta el.
Tanácsolta, h mivel ez már előjöhet gyakrabban, pihenjek többet, igyak sok folyadékot és ha nagyon befeszülne esetleg 1-2 mg pezsgőtabit igyak.
Ha esetleg huzamosabb ideig görcsölsz (vérzel)nagyon akkor érdemes dokihoz menni.
Dehogy... próbálj meg többet pihenni. Jött ez a nagy meleg is hirtelen, ha lehet, megteheted ne nagyon mászkálj, ne cipekedj, igyál sokat napi 2l-t legalább!
Ha keményedsz Mg pezsgőtabit feloldasz egy pohár vizben és megiszod.. Ha nagyon bizonytalan vagy, keresd meg a dokid, mert engem is ez nyugtatott meg, habár ha tudtam is,h ez természetes jelenség.
Nekem pl még azt is mondta a szülésznő, mikor pironkodtam, h ne haragudjanak, h riadót fújtam, h inkább jöjjek be, ha így érzem, de ezek az érzések természetesek, ne féljek :)
sőt nekem később még társult is egy marha nagy derékfájás az egész keményedéshez, mert rámjött a dili, h muszáj mindent kitakarítanom!
Amikor a dokimnak szóltam, kaptam is érte letolást, h vegyek vissza :)
Szóval ne félj... dokit csak tényleg akkor keresd, ha az ösztönöd azt súgja vagy ha nagyon fájdalmasan görcsölsz és vérzel!
igen... majd kérdezd meg a dokit, h meddig szedheted a terhesvitamint, mert nekem pl csak a 28. hétig hagyta (Ladeevit)... a maradékot meg szoptatáskor kellett elszednem. A Mg-ot pedig csak a 37-38.hétig ihattam, C vitaminnal, mert úgy gyorsabban szívódik fel.
Remélem minden rendben lesz veletek!
Boldog babavárást! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!