Babát szeretnék, de még nagyon fiatal vagyok! Mit tegyek hogy kiverjem ezt a fejemből?
Gondolj arra, hogy még mit szeretnél elérni az életben, és előbb tanulj, dolgozz. Nem kell várni a kacsalábon forgó palotára, de azért legyenek meg a megfelelő alapok, mert önmagában a szeretet nem fogja befűteni a lakást, és nem fog ételt tenni a gyerek elé.
Nagy felelősség, nagy aggódás, ami szerintem teljes elkötelezettséget jelent. Erre fel kell lelkileg és anyagilag is készülni. Hogy ez mikor jön el, mindenkinél más. De ha kételyek vannak benned, mint ezt a kérdésed is tanúsítja, akkor érdemes még várni.
Amúgy meg nézz meg valami videót a rosszcsont gyerekekről, akik végigordítják a napot, lebontják a ház falát, és hátha nem fogod egyelőre ezt akarni magadnak. :) Persze viccelek, de tudatosítsd magadban, hogy a gyerekek hangosak és sokat sírnak, hátha ez elveszi a kedved. :)
Hát ha van párod, jó anyagi körülmények között éltek és "tapasztalatod" is van a kicsik terén, azaz tudod mi vár rád, akkor nem értem mi a kérdés. Vállaljatok babát,ha ennyire de ennyire vágysz már rá, azzal meg ne foglalkozz, hogy más mit mond, régen, ha 17-18 évesen szültek,az teljesen elfogadott volt.
Nem értem mi a kérdés. Amúgy hány éves vagy? (mert ha 14 akkor a tanácsomat vedd tárgytalannak:)
Mennyi idős vagy?Én 22 a párom 25 és 5 éve együtt vagyunk.Most várjuk az első babánkat,és nem érzem magam fiatalnak hozzá.19 éves korom óta külön vagyunk és eltartjuk magunkat.Szerintem a gyerekvállalás nem kor,hanem érettség függő.
11hkm
Szerintem még fiatal vagy. Párod most dolgozik, oké, de veled mi a helyzet? Nem akarsz egy szakmát legalább, mielőtt babád lesz?
Amúgy két fizetésre jobb alapozni szerintem, így nem árt ha dolgozol is egy kicsit mielőtt jön a baba.
Amúgy az anyagiak lényeges, de nem minden. Ha véletlen teherbe esnél, biztos nem akarnálak lebeszélni arról, hogy megtartsd, de az is tuti, hogy nem fogok egy 17 éves fiatal lányt biztatni, hogy most azonnal szüljön. Majd pár év múlva, addig meg tanulj, dolgozz, élvezd az életet. Pár év hamar elrepül, ennyit szerintem megéri várnod, hogy minden tekintetben elég érett legyél hozzá.
22 évest én már nem tartok fiatalnak, de egy 17 évest igen. Persze lehetsz most is felelősségteljes, viszont szerintem minden szempontból (testileg, érzelmileg, anyagilag, társadalmilag) is érdemesebb később szülnöd, és nem tiniként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!