Kismamák! Mi a véleményetek az alkohol megvonásról?
A minap vettem egy doboz alkoholmentes sört vagyis azt hittem hogy az... utána vettem csak észre hogy bizony alkoholos, citromos volt, így eleve kisebb az alkoholtartalma. Kb a felét elfogyasztottam már de olyan bűntudatom volt.
Egy rokonomtól kaptam a szülinapomra egy üveg bort és mivel sokat olvastam arról hogy egy pohár bor nem árt, sőt még használ is (amúgy is kéne valami a vérem miatt) így ma megbontottuk és ittam belőle fél pohárral+kólával. De olyan nehezen csúszik le, pedig kívánom meg tudom hogy elméletileg nem árt de lelkiismeret furdalásom van tőle.
A 16. héten egyszer egy ügyeletes doki javasolta hogy igyak meg egy pohár pezsgőt mert hogy attól jobban leszek de azt sem ittam meg.
Ti hogy álltok az alkohollal?
Előre is köszönöm a válaszaitokat, üdv: 25 hkm.
Egy pohár citromos sör, vagy egy pohár bor hébe-hóba nem árt. A keményedésekre pedig még ma is javasolják a konyakot (persze nem egy üveggel, hanem 1 cl-rel).
Én nem szeretem az alkoholt, egy vörösbor van a világon, amit viszont nagyon. Ebből havonta megiszunk egy pohárral a férjemmel (aki amúgy az orvosom is). Ennyi abszolút nem árt.
Én a várandóság előtt sem ittam, csak inkább alkalmanként! Mióta várandós vagyok, nem ittam egy kortyot sem, néha néha jól esne, de nem iszok, megállom!
30 hkm
Nekem fenyegető koraszülés miatt infúzióban adtak etilalkoholt a II. Női klinikán. Nem nagyon örültem, de végül is a koraszülésnek is komoly hátrányai vannak, és az sem biztos, hogy a fájástevékenység leállítására használatos gyógyszerek tökéletesen ártalmatlanok a magzatra.
Szóval ne igyál, pláne ha úgy kell letuszkolnod, de utólag már ne bánkódj miatta.
De tökéletesen ártalmatlanok. :) Régebben volt nagy divat a szülés idő előtti indulásakor ez az infúzió, de sok helyen ma is használják. :)
Ami árt, az a nagyivó/alkoholista kategória. Ilyenkor van veszélye a magzati alkohol szindrómának, nem akkor, ha ez ember 1-2 dl vörösbort iszik 3-4 hetente.
2. voltam
Csak azért lettem lepontozva, mert eszembe sem jutna terhesen alkoholt inni????
Szégyen!
De én akkor is ezt érzem NORMÁLISNAK, hogy NEM iszok alkoholt terhesen!
Én egyébként sem fogyasztok alkoholt csak alkalmakkor. Akkor is mértékkel.
Terhesség alatt pláne nem. A minap azonban kaptunk barátoktól mogyorós baileyst és megkóstoltam. Nagyon finom volt, kellemes, jólesett és nincs miatta lelkifurdalásom. :)
Szerintem ha véletlen ha nem akkor sem lesz ennyi sörtől baja a babádnak. Meghallgattam Czeizel Endrét épp erről beszélni és a rendszeresen sokat fogyasztókat figyelmezteti. Ettől semmi baj nem lesz , nyugi!
Kövezzetek meg érte, de én múltkor nagyon megkívántam a vörösbort, 1 dl-t, ha ittam, aztán két hétre rá 1,5 dl sört. Hát, az baromi kellemetlen volt, mert úgy éreztem, hogy szinte hozzáragadt a számhoz a pohár, egy szuszra megittam és nagyon-nagyon jól esett!
33 hét alatt ennyi volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!