Meddig szabad dolgozni várandósan?
Figyelt kérdés
Állandó éjszakai műszakban dolgozom, sokat kell emelni, nehezet is. Mikortól érdemes táppénzre menni?próbaidős vagyok..sajnos ha kiderülne, biztosan kirúgnának :(2012. ápr. 29. 13:35
11/13 A kérdező kommentje:
köszönöm a sok választ!mindenképp fogok írni, h mi volt!egyenlőre amíg bírom, megyek dolgozni, max kevesebbet emelek egyszerre!megpróbálom kibirni probaidő végéig, bár kockáztatni nem szeretném a babám életét!
2012. ápr. 29. 20:45
12/13 adriennjeni válasza:
Ha határozott idejű szerződésed van, ami mostmár általában 3 hónap akkor, várhatod h elküldenek sajnos. Én is ilyen helyen dolgoztam, bár engem nem terhesség miatt rúgtak ki, hanem leépítés miatt, de nem fognak istápolni abban biztos lehetsz. Persze attól is függ h mennyi ideig akarsz dolgozni, h milyen a környezet. Ha veszélyes anyagokkal dolgozol, mint pl. vegyszerek, az orvos azzonnal azt fogja mondani, h veszélyeztetett terhesként, menj táppénzre. De ez nem jelent semmit, mert ha lejár a szerződésed indok nélkül is leszámoltatnak. Ilyenkor azt hiszem a TB fizet valamit, a ledolgozott munkaidő alapján. Sok sikert Neked,és boldog babavárást! :)
13/13 A kérdező kommentje:
a szerződésem 6 hónapos, szeptember 30ával jár le, a próbaidőm meg júli 11én!dehát mind1, majd összébb huzzuk a nadrágszíjat :)
2012. ápr. 30. 14:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!