Miért van az hogy az első babánál hízik mindenki többet? Ilyenkor egyfolytában esztek kismamik, vagy hogy történik ez? Sok nőnek tudom az a mondókája 2 helyett eszik.
Én is első babás vagyok, 34. hétben és plusz 10 kg-nál járok. 175 cm magas, és 62 kg-mal kezdtem a terhességet. 5. hónapnál ugrott sokat, néhány hét alatt 3-4 kg. Baromira megijedtem. Aztán sokszor felidegesítettek, és nem volt étvágyam, vagy épp egy hétig ment a hasam. Biztosan ez is közrejátszott.
Amúgy mit jelent nálad az 'alacsony'? Mennyi cm?
Szerintem ma már senki nem áll úgy hozzá, hogy kettő helyett kell enni, legfeljebb valami nagyon egyszerű és elszigetelt helyen.
Nálam úgy ment, hogy folyamatosan éhes voltam az első terhesség elején, 16. hétre felszedtem 5 kilót. Utána ugyanúgy ettem, mint a terhesség előtt (elmúlt a farkasétvágy), és hipersebességgel híztam! Tehát simán diétáznom kellett ahhoz, hogy a normálishoz közeli ütemben jöjjenek rám a kilók. Az viszont nem egy leányálom ám, mert terhesen az éhséget egyszerűen Nem Tudtam Elviselni! 21 kiló plusszal mentem szülni, és persze az emberek 80%-a tutira vette, hogy azért van, mert nem zabáltam, mint állat. Az egyetlen dolog volt, ami beárnyékolta a terhességemet, de elég is volt ahhoz, hogy végeredményben nem érzem pozitív élménynek a terhességet.
Én első babámnál szintén letettem a cigit (mint egy előző hsz írta) másrészt aggódtam nehogy valami baja legyen, harmadrészt szedtem a kismama vitamint ami duig van B vitaminnal is többek között ami étvágyat csinál.
Eleinte extra rosszul voltam, és hát nem a zöldség gyümölcsöt kívántam hanem a szalámit meg a süétkrumplit stb..
A vége felé vizesedtem is és aggódtam tovább hogy jaj mi lesz ha nem eszek rendesen...Így a vége 17 kiló plusz lett!!!
177 cm vagyok.70 kilóról kezdtem 87 el mentem szülni.
1.5 éves lett a fiam mire lement. (3300 gramm volt a fiam amúgy).
Aztán második babánál már rájöttem hogy semmi nem történik ha egészégesen étkezem és csak folsavat meg calciumot (+d3) szedek végig (folsavat 12.hétig) meg ha szükséges magnéziumot. Odafigyeltem mit eszek és 4400 grammos kislányom lett 8 kiló hízásból.
Első baba: 57-ről indultam, 70 lettem, fél év alatt 50-ig lefogytam.
Második baba: 52-ről indultam, 74 lettem (!!!), 4 hónap múlva ismét 52, 1 év múlva 48 lettem.
Először 20, másodszor 23 évesen szültem, mindkettő fiú, természetes szülés, szoptattam őket 11 hónapig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!