Hogyan tudom kideríteni hogy ténylegesen mennyio idős terhes vagyok?
Figyelt kérdés
Olyan problémám van, hogy most nem tudom hány hetes vagyok. Március 18-án menstruáltam utoljára, ha onnantól számítjuk akkor 15 hetemben vagyok, de az orvos máéjus 26 ám állapított meg 6 teljes hetes terhességet, ez így sehogy se jön össze, és már mennem kéne dawn kor vizsgálatra...sőt már el is késtem ha tényleg 15 hetes vagyok, de azt mondják egyáltalán nincs 15 hetes pocim(sőt semmi se látszik.) bár a ciklusom nem 28 napos.2009. jún. 22. 08:23
1/8 anonim válasza:
Az orvos mit mondott??? Mikor voltál nála utoljára, nem kérdeztél rá erre?
2/8 anonim válasza:
1. voltam: A pocak méretének meg semmi, de semmi köze nincs a terhességi korhoz. Van, akinek akkora hasa van, mint aki 7 hónapos terhes már mondjuk 5hónapos terhesen. Van, aki meg megy szülni és szinte kinézik a szülészetről hogy "hát maga meg minek jött?" és meglepődnek,mikor megmondja a terhességi korát. Az én hasam sem látszott meddig. Tudod mit? Van aki 33-34hetesen vette észre csak, és akkor is csak nagy nehezen...
3/8 anonim válasza:
Szabálytalan ciklusnál nem mindig irányadó az utolsó menstruáció időpontjához való számítás. Ilyenkor az ultrahangos méretek alapján szokták megállapítani a terhesség korát. Méretüket tekintve a babák az első 12 hétben egyformán fejlődnek, ezért ez a módszer elég jó közelítéssel megadja a terhesség valós korát. Tehát azt a terhességi kort kell elfogadni amit a doki mondott.
4/8 anonim válasza:
5/8 anonim válasza:
A 11-12. heti UH szerint szokták számolni ilyenkor. Nálam ez sem jött be amúgy, még a terhesség végén is kb 3 hét volt a kiirt időpontom, és rögtön a 38. hét után jött a baba (UH szerint számolva), viszont mindenki szerint túlhordtam, mert olyan nagy volt a lába, és más volt a bőre...... Szóval szerintem szedd elő az UH eredményedet, és számold aszerint.
6/8 anonim válasza:
Hát a tényleges korod csak akkor tudod kiszámolni, ha tudod mikor fogant a baba:)Az utolsó mensi első napjától számoljuk a terhességet de akkor még valójában nem is vagyunk kismamák hiszen elvileg peteérés félidőben van. De valóban ilyen esetben az uh eredmények a mérvadóak tehát a szerint szokták számolni. Legalábbis a barátnőm papírjain úgy szerepelt, hogy: "az uh eredmények szerint a szülés várható időpontja"...míg az én papírjaimon: "az utolsó mensi alapján a szülés várható időpontja"...
7/8 anonim válasza:
Szia!nekem március 20.-án volt meg utoljára.most vagyok 13+3hetes.nekem is össze-vissza állapitották meg az elején,hogy hány hetes vagyok.április 21.-én mondta azt a doki,hogy 6 hetes vagyok?!nem lehettem annyi.szüléskalkulátorral számoltam ki,és a másik doki is megerösitett.én 12.-én voltam genetikain,pont 12 hetesen.a pocak,hogy mikor látszódik alkattól is függhet.én nem voltam sovány és most 1 hete veszik észre rajtam.
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, azt mondta az orvos, hogy 11 hetemben vagyok...de valaki írta, hogy 13+5 hetes vagyok? Mármint 11 hetes a baba és 13 hetes a terhességem...de mi az az 5?
2009. jún. 25. 09:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!