Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Napi fél doboz cigi sok?...

Napi fél doboz cigi sok? Mennyit árthat vele egy kismama a babának? 20 hetes

Figyelt kérdés
Barátnőm ennyit szív , azt mondja nem bírja letenni mert kívánja. Hogy segíthetném a leszokását? Milyen ötleteket adhatok neki?
2012. ápr. 21. 16:29
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
70%

Nem késő ahhoz h további kárt ne okozzon,de ahhoz késő h az eddigi kárt elhárítsa.

Nekem még barátnőnek sem kell az ilyen.

Aki ennyire a szenvedély rabja,h nem törődik a saját kisbabájával attól hogyan várjuk el h a játszótéren ne gyújtson rá az én gyerekem mellett!!!

2012. ápr. 21. 16:49
 12/25 A kérdező kommentje:
Tizenéves barátságot nem fogok ilyen miatt eldobni. Szerintem meg az az igazi barát aki ilyenkor is mellette áll és próbál neki segíteni!
2012. ápr. 21. 16:51
 13/25 anonim ***** válasza:
68%

Ez nagyon sok és árthat a babának!

Sok egészséges gyerek születik úgy,hogy a mama egész végig dohányzott,de bizony sok gyerek szenved károsodást.

Támogasd a barátnődet,mert biztos nagy lelkiismeret furdalása van!Esetleg mondd neki,hogy fokozatosan próbálja letenni vagy ami talán a legjobb vegyen elektromos cigarettát,olyat amiben semmilyen káros anyag nincs,lehet kapni olyat kb.20 ezer forintért.

2012. ápr. 21. 17:04
 14/25 anonim ***** válasza:
56%

Én is erős dohányos voltam, és meg is mondtam a férjemnek, csak 1 esetben szokom le!

Ha gyerekem lesz!

És így is lett.

Qrva nehéz volt, és ma is kívánom, de úgy vagyok vele, hogy magamat mérgezhetem, de a gyerekemet nem.

Hogy elég erős leszek-e ahhoz, hogy ne szokjak vissza, azt majd meglátjuk, semmit nem garantálok, de ha valaki cigivel a kezében a gyerekem közelébe megy, azt pofán nyomom!

Ugyan így mindenki eldöntheti hogy alkesz lesz-e, vagy drogos, de a magzatára vigyázzon, vagy ne is essen teherbe!

Felelőtlen suttyó!

2012. ápr. 21. 17:09
 15/25 anonim ***** válasza:
47%
Azért nem kel borítékolni, hogy beteg lesz a gyerek. ha dohányzik az anya, és beteg a gyerek, akkor van mire fogni. Ha nem dohányzott a nő, és úgy beteg, akkor senki sem érti. Én pl. mind a kettő mellett rá-rágyújtottam, persze nem a szokásos mennyiséget, előfordult. A gyerekeknek semmi baja, 4 kilóval születtek, és nem is betegesek. Szóval ha eddig nem szokott le, ezután sem fog, de próbáljin kevesebbet szívni.
2012. ápr. 21. 17:52
 16/25 anonim ***** válasza:
54%
Üzenem, hogy nem érdemli meg a gyerekét, ha képes terhesen dohányozni! Az ilyen nem anya. Önző disznó!
2012. ápr. 21. 18:22
 17/25 anonim ***** válasza:
73%

Érdekes a téma. Sokadik terhességem miatt és dohányzásom miatt tudom biztosra mondani, hogy ahogy teherbe esik a nő, nem kívánja a cigit. Egyáltalán nem nehéz letenni, a hormonok megteszik helyettük a kezdő lépést.

Tehát én cigiztem. Terhesség alatt alig, ez heti 1-2 szál volt, de nem tudom miért, ma már bánom is, és szégyellem is. Nagyon!

A mostani terhességemnél viszont nem vettem kezembe. Egyrészt nem kívántam, másrészt nem tudnék elszámolni a lelkiismeretemmel. Lesz nekem még bőven időm arra, hogy cigizzek, ezt a pár hónapot kibírom. Meg a szoptatást.

Nem mondom, hogy nem hiányzik, mert volt egy hangulata és elég régóta műveltem ahhoz, hogy az elvonást megérezzem. És mégsem teszem. Sőt, minap láttam kismamát, aki nagy hassal bagózott. Undorodtam tőle és belegondoltam, hogy én is ezt tettem valamikor. Szégyen!

Egyik "bagós" gyerekem sem lett beteg, se kis súly, se asztma, se semmi szerencsére. Csak bennem maradt meg a piszok nagy szégyenérzet.

Valószínű, hogy ha már nem ártok a gyereknek vele, még tejcsivel sem, akkor ismét újra kezdem. De akor már őt nem sodrom veszélybe, hisz még a passzív dohányzást is megvetem.

2012. ápr. 21. 18:24
 18/25 anonim ***** válasza:
47%
Igazad van utolsó. Ha megszülte elvenném tőle. Nem érdemli meg. Szegény pici babuci. Az a nő nem normális. Én akkor szívtam ennyit mikor nem voltam terhes.
2012. ápr. 21. 18:25
 19/25 anonim ***** válasza:
86%

Nyílván nem hülye, csak gyenge és úgy van vele, hogy bár tudja mi lehet, vele ez úgysem fordulhat elő. :( :S

Azt meséld el neki, hogy a babája mit érez minden egyes cigi szívása közben:

A baba az anya véréből szerzi az oxigént. Cigizés közben a vér oxigénszintje drasztikusan lecsökken (azért szédülünk be tőle), tehár ilyenkor a baba gyakorlatliag "fuldoklik". :( Persze, nem a szó szoros értelmében, hiszen a tüdejét nem használja, de a szíve sokszor tempóban kezd verni, hogy több oxigénhez jutson az agya, a pulzusa megemelkedik, zaklatott lesz, az idegrendszere sérül, hiszen oxigénhiányos állapotba kerül (ezért vannak hosszútávon a rendellenességek). Láttam erről felvételt, nem volt vmi szívmelengető, én végig bőgtem, és azóta is, ha cigiző kismamát látok a szívem megszakad, hogy ő vlsz. nem is tudja, mit érez odabent a babája. Épp oxigénért küzd veszettül az a kis élet. :( Borzalmas! :(

Ja, és még valami. Én gyerekkorom óta cukorbeteg vagyok. 3. babámat várom, és tőlem erőn felüli odafigyelést, fegyelmet, áldozatot kíván, hogy a kisbabámnak emiatt ne legyen baja. Én mínuszből indulok és erőlködnöm kell, hogy megteremtsem azt a környezetet a babámnak a pocakomban, ami másnak természetes. Én ezt nem sajnálom senkitől, sőt! De az, amikor vki ezt nem tudja becsülni és még ő teremt kockázatokat, az nagyon elkeserít. :(

2012. ápr. 21. 18:45
 20/25 anonim ***** válasza:
68%

Persze, és máglyára küldeném az ilyen nőket! Igaz? Senkinek semmi köze hozzá. Mindenki azt csinál, amit akar, az ő dolga. Könnyű nagy hangon ítélkezni, mert itt mindig mindenki tökéletes.

És hadd kérdezzem meg, ha megszületett agyerek, miért kellene elvenni tőle? Azzal ki mire menne? Ez a beszűkült gondolkodás. Ahelyett, hogy normális gondolatokat írnátok, fröcsögtök a rosszindulattól.

2012. ápr. 21. 21:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!