11 éve dohányzom, most 6 hetes babás vagyok. Fele annyit szívok mint eddig és 1-2 hét alatt tervezem, hogy teljesen leteszem a cigit. Addig nem okozok nagy kárt a babának? Sajnos nem vagyok még rosszul a cigitől.
5 hetes voltam,mikor megtudtam,hogy babát várok,mire a 6ot töltöttem,már eszembe sem jutott a cigi.
7 évig szívtam előtte.
Egyszerűen csak magadban kell tisztáznod,hogy ezzel igenis sokat árthatsz a babádnak,hidd el sokkal könnyebb lesz letenni!
A lepontozások ellenére igaza van mindenkinek.
Minél hamarabb lerakod, annál jobb.
Viszont az egyik válaszoló leírta a folyamat biológiáját is. 10-12. hétig a sárgatest hormon látja el az emriót, fokozatosan elsorvad és a méhlepény az első trimeszter végére átveszi a szerepét. A sárgatest már a megtermékenyüléskor adott, az addigra jó lehet és rossz, elégséges, vagy kevés. A sárgatest milyensége szempontjából teljesen mindegy, hogy a pozitív teszt előtt két héttel, vagy utána két héttel rakja le a kismama a cigarettát, azt a közben ért hatások már nem befolyásolják.
Ezt nem léleknyugtatásképpen írom, vagy azért, hogy vissza lehessen vele élni és nyugodt lelkiismerettel lehessen dohányozni a 10. hétig, hanem azért, hogy rávilágítsak: a természet megoldja azt, hogy addig is védje a babát, amíg akár a terhességről még nem is tud az anyuka. Egyébként ha a terhesség első heteiben folytatott dohányzás miatt nagy mértékben beteg és károsodott babák születnének, akkor nagyon sok beteg baba lenne.
Nem tudom h ki pontozgat le, de elmehet melegebb éghajlatra! Akkor a kedves kérdező és cigis társai szívják csak a büdös bagót, aztán majd azt hiszem, hogy lesz majd később miért izgulniuk..... ha majd meglátják a beteg babáikat, akkor meg ne merjék kérdezni, hogy miért....és mit csináljak, mit tennétek a helyembe stb. kérdéseiket, gondoljanak arra, h de jó én élveztem a füstöt, a babám meg fuldokolt bennem! Majd ha asztmás és beteg lesz, akkor annak "örömére" is szívjanak el egy szálat!
Nem értem, h lehet valaki ennyire gyenge és felelőtlen. Így is annyi szennyet, vegyszert eszünk meg, nem hiszem, h nincs annyi akaraterő, h él bennem egy pici élet és legalább ennyivel csökkentem annak a kockázatát h beteg legyen.
Most pedig kérem ismét lepontozni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!