Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Jártok védőnőhöz?

Jártok védőnőhöz?

Figyelt kérdés

Tudom hogy kötelező, de ti látjátok értelmét, szegény megakarta mérni a vérnyomásomat, de egy olyan régi csuklós mérője volt, hogy 90/70-et mért, ami nálam nem reális majdnem mindig mérem és inkább 115 és 135 között mozog...

Nekem csak kb kipipálja hogy minden be van e írva a kiskönyvbe és kész... Vagy kéne neki adni pénzt..? Én eddig nem adtam fizetek eleget a terhesgondozáson...

2012. ápr. 18. 19:12
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Hála az égnek nekem nagyon normális van és sajnos egyre több helyen olvasom, hogy milyen védőnőkkel vagyunk körülvéve és ez elég elkeserítő!Hivatalosan elég nagy felelősségük van a kismamák és babák felé egyaránt(gondolok itt akár a szülés utáni depresszióra vagy hogy ő neki kell észrevenni ha egy babát családon belül bántalmaznak vagy nem megfelelő életkörülmények között van)!

Nálunk vérnyomás mérés,vizelet,súly,haskörfogat,babaszívhang ellenőrzés!Leletek átbeszélése és valós tanácsadás!Bármit kérdezhetek tőle akár testi akár lelki panaszom van!és most hogy már csak 3hetem van hátra ő jár házhoz hogy ne nekem kelljen menni!

És szerintem nem kell neki pénzt adni!(ha a háziorvoshoz elmegyünk valami panasszal neki se adunk!)Meg kiábrándító számomra az, hogy manapság sok orvos,védőnő csak akkor végzi rendesen a munkáját ha a zsebébe tömködjük a pénzt!

2012. ápr. 18. 22:52
 12/21 anonim ***** válasza:

Én is nagyon szeretem a védőnőnket, rengeteg hasznos tanácsot kaptam tőle, és kifejezetten örömmel látom, ha meglátogat minket - de menni is szívesen megyek.

Ha gondod van vele, akkor valóban lemondhatsz a védőnői tanácsadásról, ehhez egy papírt kell aláírni.

Az, hogy pénzt adjak neki soha nem jutott eszembe.

37 hetes km

2012. ápr. 18. 23:20
 13/21 anonim ***** válasza:
Semmi értelmét nem látom, de elmegyek hozzá minden dokis vizsgálat előtt, mert az orvos kéri, hogy legyen friss testsúly, vérnyomás, vizelet.
2012. ápr. 19. 07:06
 14/21 anonim ***** válasza:

Járni nem járok hozzá, mert lusta vagyok, de jó a kapcsolatunk, telefonon néha beszélünk és ha gondom van, akkor nyugodtan fordulhatok hozzá.

Szerintem jó dolog a védőnő, és még egyszer sem jutott eszembe fizetni neki.

2012. ápr. 19. 07:30
 15/21 anonim ***** válasza:

A nagy fiammal (5 éves) 2 védőnőnk is volt költözés miatt. Nem tettem szert jó tapasztalatra. Az első megfogni sem merte a gyereket, a második meg hívatlanul beállított, és közölte, hogy ezt nagyjából havonta tervezi megismételni. Aztán hamar ismét költöztünk, de akkor külföldre, így csak most lett újra védőnőnk, hogy terhes lettem.

Nem vártam túl sok jót, de ez a nő nagyon segítőkész, szimpatikus, beszédes, jó kedélyű. Értelme persze nincs, inkább teher eljárni hozzá, mérlegem van, a vérnyomásom jó, a babám mozog már, így a szíve miatt sem kell aggódnom. Tanácsra a későbbiekben sem lesz szükségem, mert utálom, ha valaki meg akarja mondani, mit hogyan csináljak, ha meg érdekel valami, megnézem a neten, vagy megkérdezem a babás ismerősöket.

Viszont mindig jól elbeszélgetünk, annyira nem zavar, hogy ezért szaladgáljak a papír után.

A nőgyógyász viszont szörnyű, nincs UH-ja, így csak a 4 kötelezőre küld teljesen máshová. Havonta kell hozzá menni, de csak megnézi a papírokat és már mehetek is. Múltkor már én kértem, hogy legyen szíves vizsgáljon meg így a vége felé...

35 hkm

2012. ápr. 19. 07:40
 16/21 E61 ***** válasza:
Sziasztok! Valaki itt írta, hogy szakértelem, meg mi...Na az én védőnőm 36 éves nincs még gyereke. Könyvből tud gyereket szoptatni, meg terhest gondozni. Szakértelem egy dolog, csak ha amögött nincsennek emberi érzések az a baj!A legnagyobb gondom mégis az volt, h amikor tényleg szükségem lett volna a "szakértelmére", akkor valahogy soha-de soha nem vette fel nekem a telefont!Soha egyszersem hívott vissza, pedig első gyereknél, azért vannak kérdések!!!4 éves és 23+3 napos kiscsajok anyukája
2012. ápr. 19. 07:45
 17/21 anonim ***** válasza:
52%

Többen is írták, hogy nem adnak pénzt, ez a dolguk. Ez teljesen igaz. De az orvosnak is az a dolga, hogy megvizsgáljon. Akkor annak miért adnak pénzt??? Nem értem. Én spec senkinek sem adok, se védőnőnek, se orvosnak, senkinek. Semmi hátrányom nincs belőle, ugyan úgy megvizsgál, ha nem tolom a pénzt is. Annyi, hogy többet kell várakoznom a rendelőben, mert először mennek a "csókosok", utána pedig a nem fizetők. Kivárom a sorom, időmből kitelik. Lehet rossz a felfogásom, de ez a véleményem. Nekem sem ad senki plusz pénzt a fizetésemen felül, azért mert elvégzem a munkám. Van még valaki aki egyetért velem?

(Elnézést, hogy nem a témához kapcsolódóan írtam, csak nagyon "megfogott" egy-két válasz, és úgy döntöttem leírom a véleményem.)

2012. ápr. 19. 08:29
 18/21 anonim ***** válasza:
járok, elvileg 4 alkalom kötelező, hogy megkapd az anyasági támogatást. Az én magán nőgyógyászom azt mondta fölösleges,mivel ők terhesgondozást is végeznek. Nem sok értelme van nálunk a védőnőnek, nem csinál semmit, fordítva teszi fel a vérnyomásmérőt, és még a saját gyerekét sem ő neveli, nekem az ilyen ne adjon gyereknevelési tanácsokat.
2012. ápr. 19. 08:32
 19/21 anonim ***** válasza:
Én kedvelem a védőnőmet, fiatal, kedves. Vizeletet nem néz, súlyt, haskörfogatot, vérnyomást mér, szívhangot ellenőriz. Megnézi ő is a leleteimet. Én nem fogadtam orvost, hasonló okokból, mint amit írt valaki, hogy ez a dolga, én sem kapok azért plusz pénzt, mert elvégzem a munkámat. Ráadásul mivel normálisan be vagyok jelentve, nem a most divatos minimálbérre, egy csomó TB-t fizetek. Szóval így sztk-ba járok, az orvos nem mindig szeret válaszolni, ha kérdezek, így én a védőnőhöz járok kis cetlivel, amin a kérdéseim vannak és eddig még mindig tudott válaszolni. Pénzt eszembe nem jutna adni.
2012. ápr. 19. 09:42
 20/21 anonim ***** válasza:
Igen járok. Nagy szerencsém van vele, mindenben segítőkész. Havonta 1x én megyek a vizsgálatokra, és 1x ő is eljön átbeszélni az aktuális dolgokat és a kérdéseimet, mert ott nem mindig van idő, így 1 órát tudunk beszélni a babavárásról. Én csak jót tudok róla mondani!
2012. ápr. 19. 10:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!