Meséljetek a szülésről! Mire számítsak?
nem rettegnél, ha nem foglalkoznál vele annyit. és nem lesz könnyű, ha így rágörcsölsz. És úgyis más lesz mint amit olvastál.
Bemész és megszülöd. kész. megtette sokmillió asszony előtted is és túlvolt rajta. Ennyi
Ne parázz! :) Én végig úgy voltam vele, hogy repülő még nem maradt fenn, gyerek sem benn... :D Mindenki mondta, hogy iszonyatosan, nagyon fog fájni, olyan nagyon, hogy el sem tudom képzelni, de ahogy megszületik a baba, el is felejtem! Hát, én végig úgy voltam vele, hogy iszonyatos, borzalmas nagy fájdalomra készültem és arra, hogy úgyis el fog múlni! Mivel első baba volt, nincs viszonyítási alapom, emlékeim szerint igen, nagyon fájt, de ami a kibírhatatlant súrolta, az csak kb. fél óra volt és valóban, ahogy kibújt a babám, egyből elmúlt a fájdalom. Meg egyébként is fura volt az egész, mert csak gázt kértem fájdalomcsillapításnak, így kb. az volt, hogy mikor a fájás jött majdnem ordítottam (de azért mégsem), mikor elmúlt, ásítottam, szerintem még aludtam is néhány pillanatokat. :) A szülés végén azért mondta a doki, hogy tudjak róla, hogy nagy a fájdalomküszöböm, mert ami lehet minden repedt, a fiam a kezét a fején hagyta. De mégis kedves emlékként gondolok vissza rá, sőt, szülés után fél órával már azt mondtam akarok még egyet. Tehát nekem az vált be, hogy a lehető legrosszabbat vártam, attól már csak jobb jöhet! :) Én is ittam málnalevélteát egyébként és olvastam is sokat!
Könnyű, gyors szülést kívánok és nagyon sok boldogságot!!!
Minél többet olvasol róla, annál jobban rettegsz! A legjobb út arra, hogy ne legyen könnyű és gyors szülésed...felesleges ennyit parázni, ráérsz akkor, de akkor meg már nem fog érdekelni a félelmed.
Ez az a dolog, amit nagyon nem tudsz befolyásolni. Én csak annyit tanácsolok, hogy higgadj le, ne is gondolj rá, menni fog, hiszen sokan túlélték már előtted is, és utánad is fognak még sokan szülni.
Én pl. már annyira vártam, hogy konkrétan lesz.rtam a fájdalmat(amibe nem akartam meghalni, szóval elviselhető volt) és mikor kijött csak annyit mondtam, hogy: Ennyi volt? :)
11:44 -es
köszönöm neked is... és gratulálok a babához:)
Második vagyok,3 gyerekkel és orvos.
mostanában nagyon nagy gond, hogy a nők nagy része összeolvasmindent amitől pánikban van már a szülés kezdetekor. aztán valami nem egysezik az éppen utoljára olvasott cikkel akkor mégnagyobb pánikba esik, mert az orvos nem azt adja ami ott le volt írva.
Te magad írtad, hogy rettegsz.
Igen, tájékozódj, de fejezd be minden hülye cikk és blog olvasását a neten. aki hajlamos a pánikolásra annak én szigorúan megtiltanám a netet.
Szerintem még nagyobb baj, hogy a nők egymást hergelik, jellemzően a gyermektelen barátnők szórakoztatják a kismamákat az ismerőseik történeteivel, akik közül persze mindenki 48 órát vajúdott és kis híján ottmaradt...
Azt javaslom, hogy kizárólag szakszerű, tárgyilagos leírásokat olvasgass, hogy tudd, mi miért van, és se szüléstörténetekkel se szülésvideókkal ne sokkold magad. Felesleges. Élj a lehetőségeidhez képest aktív életet, ne "kíméld" magad, sétálj sokat, és a házimunkától sem lesz semmi bajod. Én az utcán mindig az embereket néztem, és arra gondoltam, hogy ez itt mind megszületett valahogy. :)
Aztán volt két könnyű, gyors szülésem, mindenféle fájdalomcsillapítás nélkül, de ha nagyon rettegsz, kérdezz utána, adnak-e edát. Állítólag sokaknak segít.
Könnyű, szép szülést kívánok, majd írd meg, mi volt!
Egyedul voltam otthon, amikor éjszaka elment a magzatvíz (férjem dolgozott). Hívtam anyukámat és nagybátyámat, hogy menni kell. Megzuhanyoztam, stb. Bementunk a koházba, 8 orát vajjudtam (nagyon kemény volt, de mégis kibírtam minden nyekkenés nélkul). Fájdalomcsillapitot nem kaptam. Ketten nyomták felulrol a babát (fekudtek fel a hasamra).
Mikor kibujt a kicsi, minden megszunt, elpityeredtem. Gyonyoru pillanat volt. 4,5 kg volt a lányom és 51 cm.
Másnap torokulésben ultem az ágyon.
Alig várom, hogy ujra teherbe essek :)
15 hos kislány anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!