Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért nem nőnek a melleim?

Miért nem nőnek a melleim?

Figyelt kérdés
20 hetes vagyok,még mindig nem nőnek a melleim.Elég kicsik alapból is,félek hogy megint nem tudok majd emiatt szoptatni,az előző terhességemnél sem nőttek meg és annyira kellemetlenűl éreztem magam emiatt,nem bírtam fekve normálisan szoptatni,így mire hazaértünk a kórházból már nem is szopot.Most is nagyon félek hogy ez fog történni,ráadásul tejem sem volt sok.Volt valaki így?

2012. ápr. 16. 21:20
 1/7 anonim ***** válasza:
56%

1. A melleknek nem kell feltűnően megnőniük terhesség alatt. Tejbelövelléskor (kb. szülés utáni 2-3. nap) kicsit felduzzadnak, kemények a cicik szinte minden esetben, aztán 2-3 hónap teltség után kezdenek lágyabbak lenni ismét.

2. Kis mellűeknél -szerintem-pont rossz módszer a fekve szoptatás. Ilyenkor jobb az ülve szoptatás, a babát így jól fel lehet "húzni" a mellekhez.

3. A mellméret nem egyelő a szoptatás sikerességével. pici mellű nőnek is lehet rengeteg teje, és 90D-s nek alig.

4. A legfontosabb, hogy most megnyugodj, minden oké lesz, egyetlen egy dolgod van: igény szerint szoptasd majd a babát.

Élvezd a terhességed, és ne gondolkodj előre ezen, próbálj bízni a természetben, és abban hogy minimum 3-4 hónapig lehet egy babát szoptatni, sőt annál tovább és tovább is!

2012. ápr. 16. 21:44
 2/7 anonim ***** válasza:
Nekem se nőttek meg az előzőnél se és most se. Be se lövellt rendesen a tejem, mégis kiegészítéssel tudtam szoptatni 10 hónapig. Most 21 hetes vagyok. Úgy vagyok vele hogy egyszer már túléltük a tápszeres pótlást, megint túl fogjuk, ez nem a világ vége.
2012. ápr. 17. 09:24
 3/7 alaszka ***** válasza:
Semmi köze a tej mennyiségének az alapmérethez sem és hogy mennyit nő terhesség alatt. Nekem is kicsi, és az első babámat is sokáig szoptattam, és most a másodikat is. Én fekve szoptatok gyakran már a kórházban is úgy volt kényelmesebb.
2012. ápr. 19. 08:50
 4/7 anonim ***** válasza:
A tejmennyiség nem a mérettől függ. Egyébként nekem szülés után nőtt meg a mellem, hatalmasra, addig uolyan volt, mint terhesség előtt...mégis alig volt tejem.
2012. ápr. 19. 09:10
 5/7 anonim ***** válasza:
Első terhesség alatt nem nagyon nőtt, csak szülés után duzzadt meg kb a 3xsára. Most 16 hetesen kezd kicsi teltebb lenni, de semmi szemmel látható változás. elsőt 10hónapig szoptattam, elválasztotta magát, még lett volna tejem ha kéri.
2012. ápr. 19. 10:28
 6/7 anonim ***** válasza:

Nekem sem nőtt csak épp egy hangyányit mind3 terhességnél. Szülés után mikor megteltek akkor voltak (számomra) nagyobbak, de sajna nekem se sikerült a szopi, annyira mindig bekeményedtek, hogy se lefejni se szopni ne tudta a baba. Aztán egyik napról a másikra eltűnt a keménység és vele együtt a tej is. Csak a 3. babámnál sikerült a tápszer mellé egy kis szopi 1,5 hónapig. :((

De attól függetlenül neked nem kell hogy ismét igy legyen, hisz látod itt az ellenpéldákat.

2012. ápr. 19. 13:05
 7/7 anonim válasza:
Nekem is picik a melleim terhesség alatt semmit sem nőtek,szülés után 2.3. nap lett tejem, és 8 hónapig szoptattam,ment volna tovább is csak nem kellett a picinek!a lényeg nyugalom,nem szabad idegeskedni hogy nincs nem lesz tejem!Mert akkor tényleg nem lesz!Nem a mérettől függ!Enni kell rendesen és a Baba igényei szerint szoptatni,ha 2 óránként kell neki akkor úgy :) Sok sikert!
2012. ápr. 19. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!