Antibiotikum terhesség alatt? Ha kaptatok milyet? Nem aggódtatok, hogy valami gond lesz? Bővebben lent.
Most már nem ártasz vele.
Addig lehet gond míg nincs placenta ez kb a 12-ik hétre fejlödik ki tejesen. elötte közvetlen a véredböl kap mindent direktbe. Ami megállapított hogy a szervek kifejlödéséhez van köze sok antibiotikumnak stb...
Elsö trimeszterben egy normál orvos hagyja szenvedni az anyukát, de ha nincs más választás akkor muszáj akkor is szedni.
Most már nincs gond, a placenta szür, szervek kifejlödtek, habár biztosan jobb távol tartani mindentöl magadat de ez van ha kell akkor szedned kell.
Ahogy Te magad írod: Többet ártasz, ha nem szeded be.
Emberben ezidáig bizonyítottan magzatkárosító antibiotikumot nem találtak (és ezt nem én állapítottam meg, de tanultam róla), viszont bizonyos kórokozók képesek a magzatot megbetegíteni, illetve vetélést, koraszülést okozni.
Ha az orvosaid is megnyugtattak, nincs min gondolkoznod, persze megértem, hogy aggódsz. Arra figyelj, hogy sok probiotikumot egyél (joghurtok, esetleg Normaflore, Protexin), hogy megelőzd a mellékhatásokat.
Augmentint és Zinnatot szedtem a terhességem idején, ma már 1 éves a tündéri Kisfiam.
Jobbulást Neked!
Megkérdezhetem, miért lettem lepontozva???
2. voltam ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!