Kedves második, harmadik. Gyereküket váró kismamák? Mennyit emelgettétek az elsőt a terhesség alatt? Nem volt gond belőle?
Sokat. Kicsi a korkülönbség.Semmi nem lett belőle. A második 40+2 re született (emellett egy másfél-2 éves fiam volt).
A harmadik pedig 40+4-re lett meg.(ez a terhesség mellett pedig egy 13-22 hós lányomat kellett emelgetni)
Gratulálok!
Én szívbaj nélkül emelgettem a 18 kg-os 3,5 évesem. Nem egyfolytában, de azért be és ki a kádba, meg ugye Anya vegyél fel, stb.
13 hkm
Ez sajnos nem így működik, hogy az egészséges baba megmarad bármilyen körülmények között. Ha az ember hajlamos rá, az emelgetéstől kinyílhat a méhszáj és vetélés vagy koraszülés következhet be.
Nekem volt már egy vetélésem, így én nem kockáztatnék. Csak akkor vállalok második gyereket, ha az elsőt már nem kell emelgetni, vagy megoldható, hogy a férjem emelgesse.
Mondjuk hozzátartozik, hogy az én véleményem az, hogy egy 3-4 éves gyereknek legyen már annyi esze, hogy normálisan meg lehessen vele beszélni, hogy anya most nem cipelhet, mert vigyázni kell a kistesóra a pocakban. Engem sem cipelgetett anyám ennyi idősen. Törődni meg nem csak úgy lehet a gyerekkel, ha emelgeted, leülhetsz hozzá játszani, leguggolhatsz és megölelheted stb.
De persze mindenkinek a magánügye, van aki úgy áll hozzá, hogy ha elmegy a baba nem gond, majd lesz másik, mindenkinek a szíve joga ezt gondolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!