Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyi ideig kell dolgoznom,...

Mennyi ideig kell dolgoznom, egy cégnél/vállalatnál tökmind1, hogy kapjak gyest/gyedet?

Figyelt kérdés
Én úgy tudom,hogy 1 év.
2012. ápr. 14. 18:38
 1/6 anonim ***** válasza:

A gyes alanyi jogon jár, azt a Magyar Államkincstártól kapod, a gyed van munkaviszonyhoz kötve, mert azt a munkáltató fizeti.

Ha nem változott azóta, akkor minimum 1 év, de akkor csak addig kapod a gyedet, utána csak gyest.

Ha minimum 2 évig dolgoztál, akkor jár a 2 év gyed, utána a 3. évre mindenképpen csak gyes.

2012. ápr. 14. 18:42
 2/6 anonim ***** válasza:

Az első válasszal egyetértek, csak az utolsó mondaton javítanék egy kicsit:

"Ha minimum 2 évig dolgoztál, akkor jár a 2 év gyed"

Ez így nem igaz.

Egyrészt 2 évig nem jár gyed, mert a gyed csak a tgyás, vagy az annak megfelelő idő lejárta után kezdődhet, így valamivel több, mint másfél év a maximális idő, amíg valaki gyedet kaphat.

Másrészt ehhez nem kell két évet dolgozni, pláne nem minimum két évet, ehhez minimum 562 napot kell dolgozni - ekkor jár a gyed a kicsi 2 éves koráig.

2012. ápr. 14. 20:09
 3/6 anonim ***** válasza:
Amúgy a Gyedet az állam fizeti nem a munkáltató!!!
2012. ápr. 15. 09:17
 4/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Első vagyok, hát nem voltak teljesen pontosak az infóim, de találtam neked valamit, ahol mindent megtalálsz.

[link]

2012. ápr. 15. 11:30
 5/6 anonim ***** válasza:

Utolsó (első) ezt ne reklámozd, mert ez az oldal nem jó.

A benne lévő információk semmit nem érnek, mert egy két évvel ezelőtt megváltozott törvényre alapoznak:)

Ha már hiteles információt akarsz, egyszerűbb első kézből tájékozódni:

[link]

2012. ápr. 15. 12:36
 6/6 anonim ***** válasza:

Ja és a tgyás: (az előző link a gyed volt)

[link]

2012. ápr. 15. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!