20 hetes kismama vagyok és megőrülök a csokiért; eddig ez nem volt így, de most elég sokat eszem - napi fél1 tábla kb; ugye ezzel "csak" a felesleges súly jön rám és nem ártok vele a babának?
A felesleges súllyal magadnak ártasz és ezáltal a babának.
Mindazonáltal ha a súlyod nem nő kórosan és a csokievés mellett a megfelelő vitaminokat is magadhoz veszed akkor nem lesz semmi gond.
Előző vagyok, nagyon tudok írni :D
Tehát "nekem is volt ilyen időszakom a babavárás alatt..." :))
Én 14 hetes vagyok, és 3 hete minden nap megörülés szinten kívánom az édességet. Mikor felébredek már ennék is. Bár én terhesség előtt is édesség függő voltam.
Én 3 kg (57-ről 54 kg-ra)fogytam a terhesség elején,pedig csak étvágyam nem volt. Úgy voltam vele ,hogy majd a sok édességtől hízok. Hát eddig még fél kg se sikerült hízni.
Beszéltem a védőnővel, azt mondta csak óvatosan. Bár én nagyon nehezen hízok de azt mondta ,hogy kialakulhat terhességi cukor. Ettől egy kicsit félek. De mivel mindig minden nap ettem édességet így bízok benne ,hogy nem borul fel ez az egész.
Nekem a mai adagom ,most vettem :) egy csokitorta szelet (ezt minden nap kívánom) és egy franciakrémes. 1 banán és kivi a babának.Egy epres aktívia a gyomornak. És mivel jégrémmel álmodtam így azt is vettem magamnak :)
Hány kilót híztál?
6-os vagyok.
Szerintem se magnéziumhiány mivel szedek elevitet és abban is van és külön is szedek minimum 2-3 db-ot.
Amúgy én úgy tudom ,hogy a C vitamin hiány okoz édesség utáni vágyat. És ezt tapasztaltam is régebben.
Kedves kérdező, akkor neked se kell aggódni az alakod miatt :) A baba miatt meg ne aggódj :) már most "édes " élete van :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!