Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 10 hetes kismama táppénzen,...

10 hetes kismama táppénzen, hogyan?

Figyelt kérdés
Miután a háziorvosom megtudta, hogy babát várok, azonnal otthon tartott, hiszen a magzatra veszélyes anyagokkal foglalkozunk a munkahelyemen. Ahhoz viszont, hogy táppénzen tudjon továbbra is tartani, a nőgyógyászom javaslatára is szüksége van. A nődokim sajnos nem akar adni ilyen javaslatot, mondván, hogy egészséges terhes vagyok. Szerinte ebben a helyzetben a munkáltatómnak kell biztosítania olyan munkát, ami nem veszélyes. Ellenkező esetben ő tart otthon, teljes munkabéren. Nyilván a munkáltatóm válasza erre az lesz, hogy kirúg, hiszen határozott idejű szerződésem van. A nőgyógyászom annyit tett az ügy érdekében, hogy írt egy igazolást amiben az állt, hogy alhasi panaszaim vannak. Ezzel tudnak táppénzen tartani 20 napig. Többre nem hajlandó. Én úgy tájékozódtam, hogy igazából minden hónapban egy ilyen igazolást kéne adnia, ameddig a munkaszerződésem szól. Miért akkora probléma ez részéről? Azt hittem, hogy ez simán megy. Erre megy a huzavona, se munkám, se táppénz, idegeskedek emiatt, ami az én állapotomban nem épp szerencsés. Váltsak nőgyógyászt?
2012. ápr. 13. 07:57
 1/5 anonim ***** válasza:
Simán szokott menni, ha jól tudom, ettől rugalmasabban kezeli az ügyet a legtöbb orvos, bár konkrét tapasztalatom nincs. Fordulj másik nőgyógyászhoz szerintem, hátha rendeződik. :)
2012. ápr. 13. 08:32
 2/5 anonim ***** válasza:
Teljes munkabért nem fogsz kapni. Ha veszélyeztetett terhesnek nyilvánítanak (ugyanis csakúgy nem fognak hónapokig táppénzen tartani), akkor max. a béred 90%-át kaphatod, de hallottam már 60%-ot is.
2012. ápr. 13. 10:34
 3/5 anonim ***** válasza:

Én olyan igazolást kapok a nőgyógyásztól, hogy a munkahelyem miatt kéri a háziorvos kollégát, hogy írjon ki táppénzre, a hogy utáni szöveg most nem jut eszembe. Ez teljesen legális.

Mondd azt, hogy görcsöl a hasad. Hogy bizonyítja bárki is, hogy nem? Amúgy magándokihoz jársz? Ha igen, szerintem sürgősen válts.

2012. ápr. 13. 22:28
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Gondoltam, hogy nem olyan bonyolult ez. Mindenképp váltok dokit!
2012. ápr. 14. 11:36
 5/5 anonim ***** válasza:
Válassz másik orvost!!!
2012. ápr. 18. 09:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!